The last morning

The last morning

Vietnam

StudentenlevenStudentenleven

De trip naar Vietnam zit er op. Het zijn 65 trainingen geworden in 6 weken tijd, iets minder dan de planning was. In 6 weken kom je dichter bij de spelers en mensen in een land, je bent geen vluchtige bezoeker meer die altijd met een glimlach wordt begroet.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Hetgeen ik van deze trip heb op gestoken is dat ik met Erik en Tobias heb kunnen werken en laten zien dat je met een andere instelling veel meer kan bereiken in twee weken dan een half jaar training in Europa.

Dit had ik al gezien bij Jelske en Kjeld uit België maar het is bevestigd door deze twee jongens. Gisteren nog een email gehad van Holger Hasse uit Duitsland die graag de mogelijkheden wil bespreken voor dit soort trainingen, nadat hij had vernomen van de trainingen die Tobias had gevolgd.

Verder heb ik hier alles gedaan waarvan de reisgidsen zeggen dat je het NOOIT moet doen. Dit waren ook de eerste woorden van Stef Meijs toen we in het eerste restaurant gingen eten: "Erik we doen nu alles waarvan je leest dat je het niet moet doen." Ik heb van alles gegeten, ratten, slangen, kikkers, allerlei soorten slakken zowel rouw als gekookt, vleermuis en nog veel meer waarvan ik niet wist dat je het kon eten. Ik ben in eetgelegenheden geweest waar ik echt NOOIT in zou gaan als ik niet samen met mensen uit Vietnam samen was.

Het enige wat ik jammer vind, is dat ik deze taal dus echt NOOIT zal leren. Bahasa Indonesian is makkelijk vergeleken bij deze taal. Het is natuurlijk ook een uitdaging om training te geven aan spelers die je voor 100% niet verstaan. Alles moet met handen, voeten en gezichtsuitdrukkingen.

Mijn grootste compliment dat ik heb gehad is van een klein meisje. (Stef heeft haar op een van de filmpjes staan waar ik haar training geef.) Ik heb een klein cadeautje van haar gehad en ze vertelde via Huyhn dat ze nog nooit training had gehad van zo'n positieve coach.

Ik heb ook weer veel gezien. Vietnam is de reden dat ik pacifist ben en geweld - anders dan met mijn pen en mond - altijd uit de weg ga. Ik ben opgegroeid met de oorlog daar op TV elke avond weer. Vietnam is daarom een speciaal land voor mij. Ik kon mijn emoties dan ook moeilijk onder controle houden bij de speciale tentoonstelling over de oorlog. De trip door de "killing fields" bij de grens met Cambodja waar duizenden en duizenden mensen zijn vermoord doordat ze zelf een plastic zak over hun hoofd moesten doen en daarna de handen op de rug gebonden werden.

De zaterdag die ik samen met Huyhn heb doorgebracht met de armste van de armste kinderen en waar we badmintonspelletjes hebben gedaan met de spullen die ik van Carlton's Peter had gekregen om daar achter te laten. Hetgeen ik het meest zal missen zijn de vriendelijke glimlachen van de kinderen als ze de trucjes zien en gelijk nadoen, dat is wat onze sport doet met mensen en dat is prachtig. Nu is het terug naar het koude Nederland in werkelijk alle opzichten.

Ron Daniëls

Diploma- en licentieloos

PS Huyhn: I'm a lucky person to meet somebody like you. You never think about yourself, did everything for Stef, Erik and Tobi. You were tired of hard training, painted on your smile on and did it again and again. I can learn a lot for somebody like you, you made my stay in your country something I will NEVER forget. I say thank you, but what I really want to say is: "I cannot thank you for what you did."

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Missie voltooid? Badminton Nederland jaagt singelaars succesvol weg uit Papendal in Arnhem...

Missie voltooid? Badminton Nederland jaagt singelaars succesvol weg uit Papendal in Arnhem...

Na het vrijwillige Zwitserland-vertrek van Soraya de Visch Eijbergen heeft ook haar eeuwige rivale Gayle Mahulette de conclusie…

21 januari 2020

Synthetische veren shuttles per 2021 toegestaan bij internationale badmintontoernooien

Synthetische veren shuttles per 2021 toegestaan bij internationale badmintontoernooien

De badmintonwereldbond heeft bekend gemaakt dat ze het gebruik van synthetische veren shuttles tijdens internationale…

20 januari 2020

Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 met Nederlandse topbadmintonners

Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 met Nederlandse topbadmintonners

Van dinsdag 21 tot en met zondag 26 januari vindt in Bangkok (Thailand) de Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 plaats,…

20 januari 2020

Slechts vier wedstrijdpunten voor Smashing na dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Slechts vier wedstrijdpunten voor Smashing na dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdag 8 januari mocht Smashing in Wijchen, aantreden tegen Amersfoort. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

20 januari 2020

Duinwijck lijdt nederlaag tegen koploper Almere

Duinwijck lijdt nederlaag tegen koploper Almere

Op zondag 19 januari vond het treffen plaats tussen BC Duinwijck en Almere in Haarlem. Op voorhand voor een Duinwijck een lastige…

20 januari 2020

Drop Shot pakt definitief tweede plaats kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

Drop Shot pakt definitief tweede plaats kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

Vorige week nam BC Duinwijck die plek weer over en ging met 4 punten voorsprong de laatste fase in, waarbij zowel Drop Shot als…

19 januari 2020

Almere plaatst zich voor finale om de landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere plaatst zich voor finale om de landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie

Het is Almere gelukt zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale om de landstitel. Met nog een wedstrijd te spelen is het team…

19 januari 2020

VELO pakt maximale winst tegen AMOR

VELO pakt maximale winst tegen AMOR

Op zondagmiddag 19 december heeft VELO met 8-0 gewonnen van AMOR GS uit Groningen. Hiermee staat het team uit Wateringen met…

19 januari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!