SportSport

Erik Meijs beter dan Viktor Axelsen

Erik Meijs beter dan Viktor Axelsen

Toen ik voor het eerst weer in Nederland naar een toernooi ging kijken, heb ik met een paar trainers zitten praten waar ik in het verleden wel eens contact mee had gehad. Zoals Rick Prins en mijn goede vriend Robbie waar ik in Denemarken wel eens op mijn kampen mee had gewerkt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Kijkend naar de spelers op dat toernooi was er maar één ventje dat er uit sprong, ik kende hem niet en wist zijn naam niet en de wedstrijd die ik zag verloor hij. Een tijdje later zat ik weer op een toernooi in het zuiden van het land en toen kwam er een man op me af die zich voorstelde als Stef Meijs...

Shit weer een van die trotse ouders die goed bedoelde troep komt verkopen. Hij vroeg me mijn mening te geven over zijn zoon en ik herkende het ventje waar ik wel wat in zag. Dus ik ging kijken en gaf mijn mening. Ik kan me niet voorstellen dat hij als vader blij was met wat ik ze,i want ook hier neem ik geen blad voor de mond. Ik vind dat je beter eerst het slechte kan horen en dat we daarna (als je nog met me wil praten) het gaan hebben over de goede kanten.

Stef bleek over veel meer diplomatiek te beschikken dan ik en hij hield vol. Ik heb nog een paar wedstrijden bekeken en ook voor het eerst met Erik gesproken. Ik vond hem nog steeds interessant, maar heb toen ook al gezegd dat hoe hij daar speelde helemaal zijn spel niet was. "Zo moet ik spelen", was zijn antwoord. "Ik mag geen schijnslagen spelen en moet de shuttle zeker rond spelen."

Ik ga niet achter spelers aan en liet dingen voor wat ze waren, totdat Stef me vroeg of ik Erik wilde helpen bij het NK junioren. Toen heb ik weer met Erik gesproken, hij wilde graag Nederlands Kampioen worden, maar er waren twee spelers waar hij nog nooit van had gewonnen. Ik heb toen gezegd dat ik niets kon beloven, maar als hij goed kon luisteren en hetgeen ik vertelde ook nog kon uitvoeren, dat hij best een goede kans had.

Nu zijn we 1 jaar verder. We hebben tot voor kort niet samen mogen trainen van de bond, maar daar is nu verandering in gekomen. Erik is denk ik de meest talentvolle speler die Nederland ooit heeft gehad in een tijd waar het kan om buiten de bond om met je talent te werken. Hoe goed denk ik dat Erik is? Ik denk dat hij beter is dan Victor Axelsen, want dat heeft het in zich: hij kan meer complex spel aan terwijl ik vind dat Victor vrij simpel speelt. Nederland weet het alleen nog niet, omdat hij een laatbloeier is.

Waarom zou ik dat nu zeggen en niet gewoon wachten tot dat hij er is? Nou, dat doe ik omdat hij een schop onder zijn kont nodigheeft. Ik wil graag dat hij deze druk voelt en dat ik dit van hem verwacht. Net zo goed als dat hij van mij verwacht dat ik mijn werk goed doe.

We gaan dit op een Deense manier aanpakken en er is geen weg terug meer. Erik heeft geproefd aan wat er mogelijk is en weet meer dan ooit wat hij wel en niet wil. Dat is ook wat ik van een talentspeler verwacht: geen makke schapen die ja nee en amen zeggen tegen de trainer. In Denemarken wordt er nu al grof geld geboden voor Victor terwijl iedereen heeft kunnen zien dat hij toch vrij eenvoudig is te verslaan. We hebben ook mogelijkheden hier in Nederland met een speler als Erik. Als de mensen maar geduld hebben, want hij is nog lang niet klaar en moet tijd hebben om nog veel meer te leren en te groeien. Het is dus een 'investment in the future'.

Stress, ik geef hem stress zeggen velen nu... Hou op over stress: dit is niks! Straks hebben we stress, dan wordt het moeilijk. Nu is het makkelijk, want hij mag nog 2 tot 3 jaar verliezen en leren. Als je overal een mental caoch voor nodig hebt, dan ben je geen talent, want die leren van zo'n bezoek en worden er niet van afhankelijk. Na deze 3 jaar is het toppen en dan wil ik hebben dat hij alle stress kan behappen en er geen problemen mee heeft. Ik heb ook nog een verzoek aan de spelers van Papendal: maak hem belachelijk, pest hem met alles wat je kan bedenken, dat zou ik zeer op prijs stellen.

Ron Daniëls

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!