Satellite in Veendam staat weer voor de deur

Satellite in Veendam staat weer voor de deur

Zaterdag 7 en zondag 8 mei organiseert badmintonvereniging SV Meteoor voor de 43ste keer het internationale badmintontoernooi in het Indoorcentrum te Veendam.

› support ons met een Tikkie!

Het zal weer een bijzondere editie worden, al was het alleen maar omdat het ook voor veel van de terugkerende deelnemers aan het toernooi even zoeken zal worden naar de ingang van het sportcomplex. Het sportcomplex wordt verbouwd en dat betekent o.a. alternatieve parkeergelegenheid, een zij-ingang van de sporthal – maar gelukkig ondanks alle werkzaamheden wel de beschikking over de twee volledige zalen in het sportcentrum. SV Meteoor zal alle 24 banen dan ook hard nodig hebben om met 348 deelnemers alle 647 partijen te gaan spelen dit weekend.

Weliswaar een wat lager aantal deelnemers dan vorig jaar, maar dat was dan ook wel een uitzonderlijke volle editie. Aan wat vermoedelijk nog steeds het grootste 2-daagse badmintontoernooi van Nederland is doen deelnemers mee in vier verschillende klassen. De subtoppers strijden in de Satellite klasse met bijvoorbeeld Léon Nottelman en Nick Fransman als eerste en tweede geplaatste bij de heren en Akvile Stapusaityte en Lisa Malaihollo bij de dames. Voor de klassen daaronder (4, 6 en 8) komen een groot aantal op landelijk niveau spelende badmintonners, een groot aantal duitse deelnemers en een groot aantal regionale pluimpjeballers naar Veendam.

Voor de organisatie ook een spannend toernooi vanwege de aanstaande veranderingen in het Satellite circuit. Volgend seizoen zal de naam en de opzet van dit punten circuit gewijzigd worden en verder zal het circuit uit minder toernooien gaan bestaan. In plaats van 9 Satellite toernooien, zullen er volgend seizoen nog maar 6 Master toernooien bestaan. Om te bepalen welke toernooien onderdeel van het circuit mogen uitmaken zijn een aantal criteria opgesteld door Badminton Nederland en de toernooi organisatie van Meteoor heeft wel besloten om er alles aan te doen volgend seizoen ook Master toernooi te zijn. Zoals elk jaar wordt er ook organisatorisch een kwalitatief goed toernooi neer gezet en verder is bijvoorbeeld het prijzengeld in de hoogste klasse alvast verhoogd naar het vereiste niveau voor het Mastercircuit. Voor de Satellite klasse bedraagt het totaal prijzengeld dit jaar al 2200 euro.

Op zondagochtend starten de kwartfinales en zal er in het Indoorcentrum Veendam badminton op top niveau te zien zijn. Met de genoemde geplaatste namen worden er in ieder geval spectaculaire finales verwacht maar met het enorme deelnemersveld kan het natuurlijk ook maar zo zijn dat er een verrassende Duitse deelnemer gaat doordringen tot de eindstrijd. Vorig jaar zette bijvoorbeeld totaal onverwacht een duits koppel de verwachtte winnaars van het herendubbel aan de kant in de tweede ronde.

Het toernooi staat bekend om zijn gezellige sfeer. Spelers kunnen tijdens het weekend kamperen naast de sporthal en daarbij gebruik maken van het subtropisch zwemparadijs Tropiqua, op zaterdagavond wordt er een feest georganiseerd in het restaurant van de sporthal. Doordat alle klassen door elkaar in zowel de Parkstadhal als de Sorgvliethal spelen biedt het de uitgelezen kans voor alle badmintonners in de regio (van ieder niveau) om zelf deel te nemen aan een fantastisch evenement en tussen zijn eigen wedstrijden door te genieten van topbadminton.

Al vrijdagavond arriveren vanuit heel Nederland en Duitsland sporters om hun tentje bij de hal op te zetten. Vanaf dat moment tot het eind van het toernooi zijn zo'n 25 vrijwilligers druk in de weer om alles tot in de puntjes te regelen. Elk jaar zijn er gelukkig weer genoeg leden van de club bereid mee te helpen bij dit evenement. Van jeugdlid tot veteraan – allemaal helpen ze bij taken als campingbeheer, lootjesverkoop, zaalwachten, lijnrechters etc.

Het toernooi is gratis toegankelijk voor toeschouwers. De finales beginnen op zondagmiddag rond 12:30 uur en duren tot ongeveer 17:30 uur.

Iedereen kan langs komen in het Indoorcentrum om eens te bekijken wat badminton op hoog niveau nou eigenlijk is. Topbadminton, het grootste seniorentoernooi van Nederland en dat allemaal in Veendam.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

De badmintonwereldbond heeft vandaag aangekondigd dat ze de wereldranglijsten en jeugdwereldranglijsten zal bevriezen tot nader…

31 maart 2020

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

The escalations around Covid-19 have followed one another at a rapid pace globally, certainly since our last report.

13 maart 2020

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen…

12 maart 2020

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

In verband met de uitbraak van het Coronavirus worden wereldwijd preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het…

12 maart 2020

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling boekten een geweldige overwinning door de nummer één van de wereld te verslaan. In de…

12 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!