clubzoeker

Titelverdedigers verlengen hun titel tijdens Trilan Tournament

Titelverdedigers verlengen hun titel tijdens Trilan Tournament

In Categorie 1 lieten titelverdedigers in de single Ben Maes (BC Victoria) en Rachelle Haan (Roosterse BC) zien dat hun titel op dit toernooi ze veel waard is door hun titel met nog een jaar te verlengen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ben won in de finale van nationaal jeugd selectie speler Justin Teeuwen, die liet zien over voldoende talent te beschikken, maar op de belangrijke punten was de meer ervaren Ben steeds iets sterker. Wellicht dat Justin in de komende jaren een nieuwe gooi kan doen naar de titel. Rachelle won in een uitputtende 3 setter in de finale van Rezie Timmermans (BC Olympia). Rachelle kreeg dit echter niet cadeau. Rezie was vastbesloten om haar goede spel uit de halve finale door te zetten met de toernooiwinst. Rachelle bleek aan het eind van de 3de set over net iets meer uithoudingsvermogen te beschikken en kon zo ook deze editie van het BC Trilan Tournament op haar erelijst bijschrijven.

In het mannendubbel won het koppel Frank Vermeesch (BC Smashing) en David Noya (Keep Fit) in 3 sets van Jovi Nieman en Quint Hofmann (Roosterse BC). De finale kende zeer veel spectaculaire rally’s, waar alle vier de spelers niet wilden opgeven. Frank en David, finalisten van vorig jaar, trokken uiteindelijk toch aan het langste eind.

De finale van het damesdubbel was een ouderwetse confrontatie tussen Roosterse BC en BC Victoria. Het eredivisie-koppel van BC Victoria Meta Knuth en Jessie van Wijk was in een partij met zeer veel lange en boeiende rally’s in 3 sets te sterk voor Rachelle Haan en Lianne Janssen (Roosterse BC). In het gemengd dubbelspel won Meta samen met partner Ben Maes hun 2de titel van het weekend door vrij eenvoudig in de finale van Frank Vermeesch en Rachelle Haan te winnen.

Ook in Categorie 4 werd de titel in de wacht gesleept door de winnaar van vorig jaar. Martin Enneking won in de finale in 2 sets van Bob Koster (Keep Fit). Verder maakte Elcke Vievermans (BC Trilan) haar plaatsing waar door zonder setverlies de finale te winnen van Joyce Steegh (BC Olympia). Joyce won met partner Marleen van der Donk wel de damesdubbel in deze categorie en bleef zo niet met lege handen staan.

De tribunes in sporthal In de Bende waren ook dit jaar weer goed gevuld en leefden erg mee met alle finales. Door een goede planning was het toernooi op zondag al vroeg afgelopen en konden de toeschouwers nog genieten van het mooie weer, de winnaars van hun goede prestaties en de overige deelnemers bedenken hoe ze volgend jaar wel een in de prijzen kunnen vallen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!