clubzoeker

Titelverdedigers verlengen hun titel tijdens Trilan Tournament

Titelverdedigers verlengen hun titel tijdens Trilan Tournament

In Categorie 1 lieten titelverdedigers in de single Ben Maes (BC Victoria) en Rachelle Haan (Roosterse BC) zien dat hun titel op dit toernooi ze veel waard is door hun titel met nog een jaar te verlengen.

clubzoeker

Maak kennis met Quinlen Chau!

Ben won in de finale van nationaal jeugd selectie speler Justin Teeuwen, die liet zien over voldoende talent te beschikken, maar op de belangrijke punten was de meer ervaren Ben steeds iets sterker. Wellicht dat Justin in de komende jaren een nieuwe gooi kan doen naar de titel. Rachelle won in een uitputtende 3 setter in de finale van Rezie Timmermans (BC Olympia). Rachelle kreeg dit echter niet cadeau. Rezie was vastbesloten om haar goede spel uit de halve finale door te zetten met de toernooiwinst. Rachelle bleek aan het eind van de 3de set over net iets meer uithoudingsvermogen te beschikken en kon zo ook deze editie van het BC Trilan Tournament op haar erelijst bijschrijven.

In het mannendubbel won het koppel Frank Vermeesch (BC Smashing) en David Noya (Keep Fit) in 3 sets van Jovi Nieman en Quint Hofmann (Roosterse BC). De finale kende zeer veel spectaculaire rally’s, waar alle vier de spelers niet wilden opgeven. Frank en David, finalisten van vorig jaar, trokken uiteindelijk toch aan het langste eind.

De finale van het damesdubbel was een ouderwetse confrontatie tussen Roosterse BC en BC Victoria. Het eredivisie-koppel van BC Victoria Meta Knuth en Jessie van Wijk was in een partij met zeer veel lange en boeiende rally’s in 3 sets te sterk voor Rachelle Haan en Lianne Janssen (Roosterse BC). In het gemengd dubbelspel won Meta samen met partner Ben Maes hun 2de titel van het weekend door vrij eenvoudig in de finale van Frank Vermeesch en Rachelle Haan te winnen.

Ook in Categorie 4 werd de titel in de wacht gesleept door de winnaar van vorig jaar. Martin Enneking won in de finale in 2 sets van Bob Koster (Keep Fit). Verder maakte Elcke Vievermans (BC Trilan) haar plaatsing waar door zonder setverlies de finale te winnen van Joyce Steegh (BC Olympia). Joyce won met partner Marleen van der Donk wel de damesdubbel in deze categorie en bleef zo niet met lege handen staan.

De tribunes in sporthal In de Bende waren ook dit jaar weer goed gevuld en leefden erg mee met alle finales. Door een goede planning was het toernooi op zondag al vroeg afgelopen en konden de toeschouwers nog genieten van het mooie weer, de winnaars van hun goede prestaties en de overige deelnemers bedenken hoe ze volgend jaar wel een in de prijzen kunnen vallen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!