clubzoeker

Badmintonbond en Dunlop Slazenger starten gesprekken

Badmintonbond en Dunlop Slazenger starten gesprekken

Vanmiddag vond bij de rechtbank in Utrecht de mondelinge zitting plaats van de bodemprocedure rondom het Yonex-contract. Het 7-jarige contract tussen de Japanse sportfirma Yonex en Badminton Nederland (BNL) houdt in dat alleen spelers die het Yonex-contract getekend hebben, in aanmerking komen voor de nationale selectie en dus ook voor Oranje.

SportSport

Ken je BC Hillegom al?

Dat leidde er in februari toe, dat de Nederlandse ploeg in Amsterdam zonder de enkelspeltoppers meedeed aan het Europees kampioenschap voor gemengde teams.

De bodemprocedure tegen BNL was ingesteld nadat diverse partijen die zich benadeeld voelden, hoger beroep hadden ingesteld. Het gaat hierbij om onder anderen om het bedrijf Dunlop Slazenger International (Carlton) en de spelers Dicky Palyama, Eric Pang, Yao Jie, Judith Meulendijks en Kirsten van der Valk.

Tijdens de zitting, die ruim drie en half uur in beslag nam, informeerde de rechtbank bij BNL-voorzitter Ted van der Meer welke mogelijkheden hij ziet om tot een oplossing te komen. Van der Meer meldde dat hij van plan is om te proberen er via "stille diplomatie" uit te komen. De rechtbank maakte vervolgens bekend dat er op 28 september uitspraak wordt gedaan, tenzij de zaak op dat moment al geregeld is. Als de onderhandelingen nog aan de gang is, kan de uitspraak ook nog opgeschort worden.

Na afloop werd er in goed overleg tussen vertegenwoordigers van Badminton Nederland en Dunlop Slazenger International besloten, dat er binnenkort met gesprekken gestart gaat worden. Afgesproken is ook dat er verder geen mededelingen aan de media worden gedaan om het delicate proces niet te verstoren.

Badminton Nederland-voorzitter Ted van der Meer: "Ik sta heel positief tegenover dit proces. In het belang van de badmintonsport moeten we hier gewoon uitkomen."

Peter Blommaert van Dunlop Slazenger International: "Wij zien een uitspraak van de rechtbank Utrecht met het volste vertrouwen tegemoet, maar mochten we tussen nu en 28 september tot een voor alle partijen acceptabele oplossing kunnen komen dan heeft dat onze voorkeur."

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!