SportSport

Badmintonbond en Dunlop Slazenger starten gesprekken

Badmintonbond en Dunlop Slazenger starten gesprekken

Vanmiddag vond bij de rechtbank in Utrecht de mondelinge zitting plaats van de bodemprocedure rondom het Yonex-contract. Het 7-jarige contract tussen de Japanse sportfirma Yonex en Badminton Nederland (BNL) houdt in dat alleen spelers die het Yonex-contract getekend hebben, in aanmerking komen voor de nationale selectie en dus ook voor Oranje.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dat leidde er in februari toe, dat de Nederlandse ploeg in Amsterdam zonder de enkelspeltoppers meedeed aan het Europees kampioenschap voor gemengde teams.

De bodemprocedure tegen BNL was ingesteld nadat diverse partijen die zich benadeeld voelden, hoger beroep hadden ingesteld. Het gaat hierbij om onder anderen om het bedrijf Dunlop Slazenger International (Carlton) en de spelers Dicky Palyama, Eric Pang, Yao Jie, Judith Meulendijks en Kirsten van der Valk.

Tijdens de zitting, die ruim drie en half uur in beslag nam, informeerde de rechtbank bij BNL-voorzitter Ted van der Meer welke mogelijkheden hij ziet om tot een oplossing te komen. Van der Meer meldde dat hij van plan is om te proberen er via "stille diplomatie" uit te komen. De rechtbank maakte vervolgens bekend dat er op 28 september uitspraak wordt gedaan, tenzij de zaak op dat moment al geregeld is. Als de onderhandelingen nog aan de gang is, kan de uitspraak ook nog opgeschort worden.

Na afloop werd er in goed overleg tussen vertegenwoordigers van Badminton Nederland en Dunlop Slazenger International besloten, dat er binnenkort met gesprekken gestart gaat worden. Afgesproken is ook dat er verder geen mededelingen aan de media worden gedaan om het delicate proces niet te verstoren.

Badminton Nederland-voorzitter Ted van der Meer: "Ik sta heel positief tegenover dit proces. In het belang van de badmintonsport moeten we hier gewoon uitkomen."

Peter Blommaert van Dunlop Slazenger International: "Wij zien een uitspraak van de rechtbank Utrecht met het volste vertrouwen tegemoet, maar mochten we tussen nu en 28 september tot een voor alle partijen acceptabele oplossing kunnen komen dan heeft dat onze voorkeur."

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!