SportSport

Jaap van de Kolk laat proefballonnetjes op

Jaap van de Kolk laat proefballonnetjes op

In het kader van het m.i. positief (mee)denken) laat ik hierbij enige proefballonnetjes op met het risico dat zij vervolgens één voor één doorgeprikt worden.

clubzoeker

Ken je BC Lochem al?

Moeten we, BNL, niet af van het strak focussen op de eens in de vier jaar te houden Olympische Spelen? Van belang is nu blijkbaar het deelnemen en niet allereerst het presteren. Met betrekking tot ons nationale voetbalteam b.v. is deelname aan de Spelen helemaal geen issue; maar wel erg belangrijk is om steeds te blijven presteren op EK’s en WK’s.

Wat zou het prachtig zijn indien onze badmintonners regelmatig resultaten behalen op EK’s en WK’s en een naam van een Nederlandse badmintonner op de winnaarlijsten van de All England zou zeker niet onaardig staan…. De Olympische tickets komen dan vanzelf!

Jeroen van Dijk, zesvoudig Nederlands kampioen in de single en ooit (naar ik meen) zevende op de wereldranking, zou eigenlijk in Nederland werkzaam dienen te zijn i.p.v. in Duitsland. Zoals algemeen bekend heeft deze sympathieke trainer / coach veel invloed gehad en nog op de enorme vooruitgang van het topbadminton van onze Oosterburen. Op de Wereldranking staan o.a. Juliana Schenk (9e), Marc Zwiebler (17e) en Fuchs / Michels (9e).

Wordt het nu langzamerhand niet urgent dat de vaderlandse competitie een upgrading krijgt? Het is toch niet te verteren dat bijna al onze toppers in het buitenland (gaan) spelen. Een competitie van hooguit zes teams en vaker twee duels in één weekend zal zowel voor de badmintonners als de media, sponsoren en toeschouwers een veel aantrekkelijker product opleveren.

Waarom zou een grote onderneming als de ING BANK, die veel aan badmintonsponsoring in Azië doet, niet te bewegen zijn om ook het Nederlandse topbadminton (senioren en jeugd) te gaan sponsoren?

Is het met het oog op de nodige bezuinigingen niet raadzaam om te bezien of een vorm van samenwerking (integratie) met b.v. de Nederlandse Tafeltennisbond tot stand kan komen? Uiteraard moet dan als uitgangspunt gelden dat iedere bond zijn eigen zelfstandigheid behoudt, maar de verschillende taken zouden dan veel efficiënter en daardoor goedkoper uitgevoerd kunnen worden.

Er zijn vast wel nog véél meer proefballonnetjes op te laten, maar deze kwamen zomaar bij mij langs.

Met vriendelijke groet,
Jaap van de Kolk

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!