Soraya de Visch Eijbergen in Belgische kwartfinale

Soraya de Visch Eijbergen in Belgische kwartfinale

De Nederlandse jeugdselectie U19 neemt dit weekeinde deel aan de Belgium Junior. Het toernooi wordt gehouden in Herstal (vlakbij Luik).

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Het evenement lijkt voor onze jeugd niet goed gepland in verband met het dubbelweekend in de competitie, maar het is voor onze jeugd juist een uitermate belangrijke voorbereiding op de wereldjeugdkampioenschappen. De betreffende Nederlandse clubs waren hierover overigens al eind juni op de hoogte gesteld.

De mixen zijn alle drie nog in de race. Jim Middelburg en Soraya de Visch Eijbergen zijn als eerste geplaatst en Russell Muns met Myke Halkema als tweede. Beide koppels boekten een zege in de tweede ronde na een bye in de eerste ronde.

Robin Tabeling en Elisa Piek wonnen verrassend van het 3/4 geplaatste Belgische koppel Eeckhout/Lemaire met 21-8 en 21-17 waardoor dit koppel ook doorging naar de kwartfinale.

In de mannensingel had de 5/8 geplaatste Vincent de Vries een lastige tegenstander aan de Duitser Fabian Roth. Vincent zat ook niet lekker in de wedstrijd en verloor veel punten door onnodige fouten en kon ook moeilijk wennen aan de snelle shuttles. Na verlies van de eerste game slaagde hij erin de tweede naar zich toe te trekken. Hij hield de Duitser beter onder druk met aanvallend spel waardoor hij ook niet zo'n last meer had van de snelle shuttles. Na een kleine achterstand bij de wissel in de derde game (9-11) ging de overwinning toch naar de Duitser.

In het vrouwenenkelspel had Nederland ook drie troeven. Soraya de Visch Eijbergen staat als eerste geplaatst en Gayle Mahulette (vorig jaar de runner up) als tweede. Soraya deed wat er van haar verwacht werd en won, na een bye in de eerste ronde, de tweede en derde ronde en staat dus in de kwartfinale.

Gayle won ook vrij gemakkelijk de eerste ronde maar in de tweede ronde stond er een zware tegenstandster, de Duitse Laura Wich, tegen wie Gayle ook in Langenfeld had gespeeld en toen in twee sets de mindere was. In de eerste game vloog Gayle over haar heen en won met 21-5. In de tweede game ging het gelijk op maar uiteindelijk trok de Duitse met 17-21 aan het langste eind. In de derde game keek Gayle tegen een 6-11 achterstand aan. De Duitse speelde erg safe en Gayle erg aanvallend. Zij maakte de meeste fouten en via 10-19 werd het uiteindelijk 16-21.

De als 3/4 geplaatste Linda Chen won vrij gemakkelijk de eerste ronde van de Duitse Hannah Pohl maar verloor daarna kansloos van de Belgische Floor vandenHoucke 15-21, 7-21.

Het mannendubbel Vincent de Vries/Jim Middelburg staat 3/4 geplaatst en komt hierdoor morgen pas aan de beurt.

Robin Tabeling en Russell Muns moesten het opnemen tegen de Duitsers Malte Laibacher en Dominic Scherpen om ook in volgende ronde te komen. Het werd een gemakkelijke overwinning (21-11 21-19). In tegenstelling tot de singles en mixen moeten het mannen- en vrouwendubbel morgen nog spelen om een plaats in de kwartfinale.

Bij het vrouwendubbel hetzelfde verhaal. Myke Halkema/Gayle Mahulette staat als eerste geplaatst. Het duo heeft een bye in de eerste ronde en moet zaterdag weer aan de bak. Elisa Piek en Linda Chen speelden tegen de Zwitsers Delia Biedermann en Nadia Frankhauser. Het werd een spannende driesetter, die uiteindelijk door de Zwitsers werd gewonnen (18-21 21-12 16-21).

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Van 7 tot en met 26 november zijn extra regiovergaderingen voor de verenigingen georganiseerd waarbij de achterliggende redenen…

9 december 2019

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Afgelopen weekend stond de eerste echte krachtmeting voor een plek in de play-offs op het programma. Op zaterdag nam het team van…

9 december 2019

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Zaterdag 7 december stond voor Duinwijck de 2e wedstrijd in de kampioenspoule op het programma. Dit maal was DKC te gast in…

9 december 2019

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Zondag 8 december speelde Drop Shot de uitwedstrijd tegen Hoornse. Beide teams hadden vorige week een teleurstellende start van…

9 december 2019

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

De tweede wedstrijd van de handhavingspoule stond ditmaal op zondag op het programma. De tegenstander, Amersfoort, speelde de dag…

8 december 2019

VELO revancheert zich knap

VELO revancheert zich knap

VELO vocht een knappe wedstrijd uit tegen Roosterse BC. De Westlandse spelersgroep wilde maar al te graag het magere resultaat…

8 december 2019

Maximale score Almere tegen Hoornse

Maximale score Almere tegen Hoornse

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule de maximale score van 8-0 behaald tegen Hoornse BV. Alle partijen…

8 december 2019

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!