SportSport

Soraya de Visch Eijbergen in Belgische kwartfinale

Soraya de Visch Eijbergen in Belgische kwartfinale

De Nederlandse jeugdselectie U19 neemt dit weekeinde deel aan de Belgium Junior. Het toernooi wordt gehouden in Herstal (vlakbij Luik).

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het evenement lijkt voor onze jeugd niet goed gepland in verband met het dubbelweekend in de competitie, maar het is voor onze jeugd juist een uitermate belangrijke voorbereiding op de wereldjeugdkampioenschappen. De betreffende Nederlandse clubs waren hierover overigens al eind juni op de hoogte gesteld.

De mixen zijn alle drie nog in de race. Jim Middelburg en Soraya de Visch Eijbergen zijn als eerste geplaatst en Russell Muns met Myke Halkema als tweede. Beide koppels boekten een zege in de tweede ronde na een bye in de eerste ronde.

Robin Tabeling en Elisa Piek wonnen verrassend van het 3/4 geplaatste Belgische koppel Eeckhout/Lemaire met 21-8 en 21-17 waardoor dit koppel ook doorging naar de kwartfinale.

In de mannensingel had de 5/8 geplaatste Vincent de Vries een lastige tegenstander aan de Duitser Fabian Roth. Vincent zat ook niet lekker in de wedstrijd en verloor veel punten door onnodige fouten en kon ook moeilijk wennen aan de snelle shuttles. Na verlies van de eerste game slaagde hij erin de tweede naar zich toe te trekken. Hij hield de Duitser beter onder druk met aanvallend spel waardoor hij ook niet zo'n last meer had van de snelle shuttles. Na een kleine achterstand bij de wissel in de derde game (9-11) ging de overwinning toch naar de Duitser.

In het vrouwenenkelspel had Nederland ook drie troeven. Soraya de Visch Eijbergen staat als eerste geplaatst en Gayle Mahulette (vorig jaar de runner up) als tweede. Soraya deed wat er van haar verwacht werd en won, na een bye in de eerste ronde, de tweede en derde ronde en staat dus in de kwartfinale.

Gayle won ook vrij gemakkelijk de eerste ronde maar in de tweede ronde stond er een zware tegenstandster, de Duitse Laura Wich, tegen wie Gayle ook in Langenfeld had gespeeld en toen in twee sets de mindere was. In de eerste game vloog Gayle over haar heen en won met 21-5. In de tweede game ging het gelijk op maar uiteindelijk trok de Duitse met 17-21 aan het langste eind. In de derde game keek Gayle tegen een 6-11 achterstand aan. De Duitse speelde erg safe en Gayle erg aanvallend. Zij maakte de meeste fouten en via 10-19 werd het uiteindelijk 16-21.

De als 3/4 geplaatste Linda Chen won vrij gemakkelijk de eerste ronde van de Duitse Hannah Pohl maar verloor daarna kansloos van de Belgische Floor vandenHoucke 15-21, 7-21.

Het mannendubbel Vincent de Vries/Jim Middelburg staat 3/4 geplaatst en komt hierdoor morgen pas aan de beurt.

Robin Tabeling en Russell Muns moesten het opnemen tegen de Duitsers Malte Laibacher en Dominic Scherpen om ook in volgende ronde te komen. Het werd een gemakkelijke overwinning (21-11 21-19). In tegenstelling tot de singles en mixen moeten het mannen- en vrouwendubbel morgen nog spelen om een plaats in de kwartfinale.

Bij het vrouwendubbel hetzelfde verhaal. Myke Halkema/Gayle Mahulette staat als eerste geplaatst. Het duo heeft een bye in de eerste ronde en moet zaterdag weer aan de bak. Elisa Piek en Linda Chen speelden tegen de Zwitsers Delia Biedermann en Nadia Frankhauser. Het werd een spannende driesetter, die uiteindelijk door de Zwitsers werd gewonnen (18-21 21-12 16-21).

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!