clubzoeker

Ted's Column (week 36)

Ted's Column (week 36)

Promotie WK 2014 (Amsterdam) - Dinsdag was de eerste vergadering van een klein comité, dat zich inzet om de wereldkampioenschappen van 2014 in Amsterdam te promoten.

SportSport

Maak kennis met Joran Kweekel!

Promotie WK 2014 (Amsterdam)

Aanwezig waren Peter Bookelman (Topsport Amsterdam) en van BNL Geert Jan Venekamp, Martijn van Dooremalen, Daphne Oldenhof en ondergetekende.

We hebben afgesproken om vooral internationaal aan de weg te gaan timmeren via het toesturen aan de BWF Council Members van het bidbook en het maken van een flitsend filmpje, waarin Amsterdam & badminton wordt gepromoot. Daarvoor zijn inmiddels lijnen uitgezet binnen Amsterdam, en van NOS Studio Sport hopen we binnenkort enkele fraaie beelden te ontvangen.

Karin nieuw bestuurslid

De afgelopen week heb ik ook veel gesproken met leden van het dagelijks bestuur over de gang van zaken en specifiek ook met het kandidaat-bestuurslid voor de functie Breedtesport & Recreatie. Karin van der Valk heeft zaterdag gelukkig haar ja-woord gegeven en dat werd met applaus begroet door de overige bestuursleden.

Bijscholing Ron Daniëls

Zaterdagmorgen heb ik het begin van de VBO-bijscholing van Ron Daniëls meegemaakt in Odijk. Goeie trainers zijn altijd omstreden, is mijn ervaring, en dat geldt ook voor de globetrotter Daniëls, die afwisselend in België, Nederland, Denemarken en Vietnam vertoeft. Hij had de trainers meteen bij de kladden. Vooral met zijn opmerking dat een partij altijd een oorlog is (of woorden van gelijke strekking) hield hij de aandacht goed vast. Ik moest helaas weg, maar ik heb begrepen dat de bijscholing een eclatant succes was. Complimenten dus voor organisator VBO en voor Daniëls.

Lottes foto's

Vandaag met mijn Mieke lange fietstocht gemaakt en aan natuurfotografie gedaan. Fotograferen is naast muziekmaken vooral háár grote hobby. Ze maakt mooie foto’s, heeft voor het tijdschrift BadmintonInfo al eens een fraaie fotoreportage gemaakt van Lotte Jonathans. Jammer dat Lottes foto'ss – vanwege haar switch van Carlton naar Yonex – niet meer gebruikt kunnen worden.

Nieuwe CLEAR!s

Verder de enigszins hilarische film RED (met Bruce Willis, Richard Dreyfuss en Morgan Freeman) bekeken. En als ik dan tenslotte weer terug ga naar badminton, dan kom ik terecht bij CLEAR! Verenigingen dat er prima uitziet. Mooi werk van de eindredacteuren Erik en Rogier. Tenslotte met twee jeugdige redacteuren (Marianka en Aize) gewerkt aan CLEAR! topbadminton & competitie.

Beide online magazine komen maandag uit. Ik raad je aan om ze beiden te lezen. Zeer de moeite waard.

Agenda komende week

  • 5: kantoordag
  • 6: gesprekken met o.a. Angela Segredati (hoofd financiën van BNL), Paula Rip (over promotie-activiteiten) en Ton Wijers (bondspenningmeester over het contributieplan)
  • 7: interview met De Telegraaf (samen met Betty Krab, ons bestuurslid topsport)
  • 8: privé
  • 9: kantoordag
  • 10: gesprekken op het bondsbureau met de VBO en met LCW-voorzitter Freek Cox (samen met Ger Tabeling, bestuurslid wedstrijdzaken)

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!