Ted's Column (week 43)

Ted's Column (week 43)

Maandag 17-10 - Veel kranten gelezen en programma bekeken (en beluisterd) via Uitzending Gemist. Conclusie: we hebben in de media uitstekent gescoord met onze Yonex Dutch Open. En dan past er ook een compliment: "Yao Jie, heel hartelijk bedankt voor je geweldige prestatie. Je hebt badminton weer even fors op de (media)kaart gezet!"

› alles over het Badminton Festival!

18/19/20-10

Genieten van enkele vrije dagen.

Vrijdag 21-10

Als badminton wil groeien, dan zijn naast bestaande en nieuwe verenigingen externe partners ook van groot belang. Daarom heb ik vandaag twee grote multifunctionele sportcentra bezocht met als centrale vraag aan de directie: "Zouden jullie ook badminton willen aanbieden?" In principe hebben beide ondernemers er belangstelling voor. Wel hebben ze vooralsnog een voorkeur voor tennissers, omdat die jaar in jaar uit trouwe huurders zijn. Dat moeten ze voor wat betreft badminton nog maar afwachten. Anderzijds, op één (indoor-)tennisbaan passen vier badmintonbanen en dat kan dus best lucratief zijn. Dat zien ze ook wel in.

's Avonds een prettig gesprek gehad in Baarn, bij Inside '82. Het is de vereniging waar drie van mijn zonen jarenlang gespeeld hebben. Inside is een hele leuke club met een enthousiaste, gedreven bestuur maar de problemen in Baarn zijn er ook: (te) weinig zaalruimte en oplopende (gemeente)tarieven. Meer clubs zullen dit wel herkennen. Ik heb de punten meegenomen en zal ze zeker bespreken met de betreffende bestuursleden.

Zaterdag 22-10

De eerste dag met het bijna complete Algemeen Bestuur in vergadering bijeen in Nieuwegein. Bijna, want Marloes is nog op vakantie. Ze mailt vanuit een ver buitenland: "Jammer dat ik zoveel mis, mijn handen jeuken! Ik probeer hier wel een beetje bij te blijven!"

Tijdens deze bijeenkomst proberen we structuur te gaan brengen in alle ideeën en plannen die er leven. Er wordt veel gesproken en gediscussieerd en de eerste stapjes worden gezet. Maar we hebben onderling wel afgesproken dat we zaken gaan ondernemen waarvan we overtuigd zijn dat ze concreet onze sport ten goede komen. Voorop staat ook: ledenwinst. Dit onder het motto meten is weten. Want als je alleen maar leden verliest, dan schiet het ook niet op!

In dit verband is het wel aardig om een artikel uit het Haarlems Dagblad van 1983 aan te halen. Ik ontving het onlangs in een dikke map met historisch materiaal. De kop luidt: "Terugloop in NBB kan doodsteek zijn". De kern van het verhaal was dat destijds enkele districten overwogen om de bond te verlaten. De toenmalige bondsvoorzitter Riena de Beer liet het volgende optekenen:

"De clubs zullen zich wel twee keer bedenken alvorens zij uit de bond stappen. Ik blijf er bij dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen. Onze begroting is gebaseerd op 90.000 leden. Op dit moment hebben wij er 104.000. We kunnen dus wel tegen een stootje..."

Dat is nu 28 jaar geleden. Nog even onderstrepen: de bond had toen 104.000 leden! Een feit is dat er geen districten zijn vertrokken. Tegelijkertijd is het wel zo dat er veel verenigingen afhaken. En er zijn wel aparte bonden actief, bijvoorbeeld in Noord-Brabant. We hebben binnen het bestuur nog eens uitgesproken dat twee zaken van groot belang zijn: een aantrekkelijk aanbod voor de leden (en dus verenigingen) in combinatie met een aanvaardbare contributie. Daarvoor hebben we al een belangrijke stap gezet: in 2012 bedraagt de basiscontributie voor een nieuw lid slechts € 7,50.

Zondag 23-10

’s Morgens naar de WK rugbyfinale gekeken. Live op de Studio Sport. Heerlijk spannend duel met als commentator good old Hans Brian. Hans heeft jarenlang ook badmintoncommentaar gegeven en hij is nog altijd bij onze sport betrokken, als bestuurslid van de Stichting Bevordering Topbadminton (SBT). Vervolgens Ajax–Feyenoord bekeken op eredivisie live. Viel me qua niveau niet mee. En misschien vallen de Ajaxfans nu over me heen, maar Feyenoord had toch echt moeten winnen.

Daarna heb ik enkele prettige uurtjes doorgebracht bij het Junior Master-toernooi van BC Amersfoort. Mijn leven lang loop ik al rond bij topsportevenementen van het allerhoogste niveau maar eerlijk gezegd voel ik me vaak beter thuis bij jeugd- en breedtesporttoernooien. Vooral het pure enthousiasme spreekt me zo aan.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Volle bak winst voor Nederlandse badmintonners bij Europese Spelen in Minsk

Volle bak winst voor Nederlandse badmintonners bij Europese Spelen in Minsk

Op de openingsdag van het badmintontoernooi van de Europese Spelen 2019 in Minsk hebben alle Nederlandse badmintonspelers…

24 juni 2019

Halve finales Irish Para-badminton International eindstation Megan Hollander

Halve finales Irish Para-badminton International eindstation Megan Hollander

Bij de FZ Forza Irish Para-Badminton International 2019 in Dublin is Megan Hollander er helaas niet in geslaagd de finale te…

23 juni 2019

Syrische vluchteling Aram Mahmoud krijgt beurs van IOC voor TOKYO2020 kwalificatietraject

Syrische vluchteling Aram Mahmoud krijgt beurs van IOC voor TOKYO2020 kwalificatietraject

Ik ben erg blij om te melden dat het IOC vandaag, op Wereld Vluchtelingendag, via Olympic Solidarity een beurs heeft toegekend…

20 juni 2019

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Voorbeschouwing: topbadmintonner Mark Caljouw derde geplaatst tijdens European Games 2019 in Minsk

Van vrijdag 21 tot met zondag 30 juni 2019 vinden in Minsk (Wit-Rusland) de Europese Spelen 2019 plaats. Het badmintontoernooi…

19 juni 2019

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq  bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Jeugdbadmintonners Wessel van der Aar en Ties van der Lecq bij Outdoor Badminton Festival op 6 en 7 juli in Zandvoort

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 vindt op het Burgemeester Van Fenemaplein in Zandvoort het Badminton Festival plaats. Dit is…

19 juni 2019

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Voorstel nieuw contributiesysteem per 1 januari 2020 afgewezen tijdens Jaarvergadering Badminton Nederland

Op zaterdag 15 juni jl. heeft in Vergader- en Congrescentrum De Schakel in Nijkerk de Jaarvergadering van Badminton Nederland…

17 juni 2019

Imke van der Aar: come back stronger

Imke van der Aar: come back stronger

Last period I have been struggling with my old injury again. So for now no tournaments...

14 juni 2019

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Tweede ronde Spanish International 2019 voor badmintonvlogger Gayle Mahulette

Gayle Mahulette is na overtuigende winst door naar de tweede ronde bij de Spanish International 2019.

14 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!