clubzoeker

Een dagje langs de zijlijn...

Een dagje langs de zijlijn...

Het landskampioenschap is weer terug waar het hoort. Bij het Wateringse VELO bij ons in het Westland. Er werd druk over getwitterd door de Westlandse media en de regionale radiozender deed live-verslag. Het draaide even alleen om badminton in Westland. Wat zijn we trots op onze mensen van VELO.

SportSport

Ken je Swift '64 al?

Ondertussen gaat alles in aangepast badmintonland ook door. Ik schrijf deze column tijdens een toernooi in Nederhorst den Berg. Helaas heb ik daar tijd voor, ik heb een lichte blessure en mag niet spelen. Het komt allemaal wel goed, waarschijnlijk sta ik het volgende toernooi, dat eind maart bij mijn eigen vereniging Redeoss plaats vindt, alweer op de baan. Ik besloot toch mee te gaan naar het toernooi. Ik vind het altijd een gezellige dag. Natuurlijk kriebelt het wel. Ik wil graag spelen. Ik houd van badminton. Maar ik vermaak mij wel. Ik tel wat wedstrijden, coach iemand op weg en maak hier en daar een praatje.

Coachen

Ik spreek meervoudig Nederlands kampioen Eddy Boerman. Hij speelt vandaag niet mee in de enkel. Gelukkig is hij niet geblesseerd. Hij doet vandaag examen, samen met twee medecursisten, voor de cursus tot sportleider aangepast badminton. Hij krijgt de opdracht één van de rollers te coachen. Hij vertrouwt mij toe dat het goed gaat. ‘Ik ken de spelers natuurlijk al.’, vertelt Eddy. ‘Dat is een voordeel. Ik probeer wat tips te geven. Het komt wel goed. Ik haal het diploma wel. Vanmiddag ga ik zelf het gemengd dubbel meespelen. Wellicht kan ik tussendoor nog wat andere mixen coachen.’

Erik Jan Koekoek, die in december nog benoemd werd tot aanstormend talent binnen het aangepast badminton, wordt door een van de andere cursisten, Annika, gecoacht. ‘Ik vind het echt fijn dat ik gecoacht wordt’, vertelt Erik Jan. ‘Ik krijg goede tips. En het voelt goed om iemand achter je op de baan te hebben. Iemand die je goede moed inpraat. Ik zou Annika wel elke wedstrijd als coach willen hebben.’

Frankrijk

Daarnaast spreek ik nog wat mensen die vrijdag richting Frankrijk vertrekken. Zij spelen een toernooi in Tours. Het zijn de leden van de nationale selectie en een aantal van hun dubbel- en mixpartners. Het is een groot toernooi met achthonderd deelnemers, onderverdeeld in jeugdspelers, volwassenen en aangepast badmintonners. Een toernooi met een dubbel gevoel. Iedereen mag spelen binnen zijn oude klasse. Wanneer de veranderingen omtrent de regelgeving van de nieuwe classificatie doorzetten kan dit voor sommigen toppers wel eens het laatste internationale toernooi worden. Tijdens het EK mogen de W3-spelers, waar onze toppers onderdeel van uitmaken, niet spelen. Een verdrietige situatie...

Er gaan twaalf Nederlandse spelers, samen met bondscoach Annie van Daal, naar dit toernooi. Willy Slieker van BC De Bever is één van hen. Hij maakt sinds begin februari officieel deel uit van de Nederlandse selectie. Het toernooi in Tours is zijn eerste internationale toernooi. ‘Ik hoop tijdens het toernooi in Frankrijk veel ervaring op te doen.’, vertelt Willy. ‘Ik wil kijken hoe andere spelers spelen. Het is voor mij een meetmoment met internationale spelers. De nieuwe classificatie levert juist voor mij voordelen op. Het is een gegeven dat ik juist dankzij de nieuwe regels naar het EK in Dortmund mag. Mijn niveau is eigenlijk nog niet op het peil, waarmee ik kan meekomen met de top, dus ik ben nu veel aan het trainen. Ik zie het als een verplichting om het beste uit mijzelf te halen voor mijzelf, de bondscoach en het Nederlandse badminton.’ Na dit laatste gesprek met Willy ben ik weer helemaal bijgepraat over het aangepast badminton. Zo’n dagje niet spelen was niet eens zo vervelend...

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!