Kirsten en Romy op Hungarian Junior International

Kirsten en Romy op Hungarian Junior International

In het Hongaarse Pécs wordt van 15 t/m 19 maart de Hungarian Junior International gehouden. Team Van der Valk is daar neergestreken met Kirsten van der Valk, Romy de Laak, trainer/coach Fred van Wankum en extra begeleiding.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De faciliteiten zijn verrassend goed. Een puur voor badminton verbouwde fabriekshal met 9 banen op een perfecte vloer. Alle banen zijn voorzien van high-tech apparatuur inclusief eigen webcams, produkten van de Hongaarse hoofdsponsor. Het unieke is dat echt alle partijen via live-streaming worden vertoond op het internet en dat de spelers voor een paar euro de opname van hun partij op DVD kunnen aanschaffen. Daarnaast nog wat eenvoudige hotelfaciliteiten direct bij de hal maken het een perfect badmintoncentrum zoals je maar zelden ziet. De Nederlandse équipe heeft de beschikking over een eigen verblijfplaats op een mooie locatie in de bossen in de omgeving van Pécs.

Voor Kirsten van der Valk was het de derde Junior International op rij. Op de Dutch en de German Junior liep zij in de eerste rondes tegen sterke tegenstandsters aan waardoor ze in het damesenkel en gemengddubbel, met resp. een Finse en Luxemburgse gelegenheidspartner, helaas niet doorkwam. Op de Hungarian Junior hoopte ze wel wat verder te kunnen komen. Naast het damesenkel was ze ingeschreven voor het damesdubbel samen met clubgenote Romy de Laak voor wie het de eerste Junior International ervaring werd.

Naast de vele deelnemers uit voornamelijk Oost-Europa was de aanwezigheid van een compleet Koreaans team opvallend. Ook zou er een team uit India komen, maar door visum-problemen ging dit niet door waardoor er een aantal walkovers in het schema stonden. De eerste ronde in het damesenkelspel was voor Kirsten best een lekkere start. Met tweemaal 21-10 winst op een Tsjechische speelster werd de 2e ronde gehaald waar zij op een Turkse dame stuitte. Deze partij was zeker van een hoog niveau en er was al snel duidelijk dat Kirsten en de Turkse aan elkaar gewaagd waren. Met wederzijds mooie punten scorend was het de vraag wie het hoge niveau het langste vast kon houden. Uiteindelijk moest Kirsten na 3 games de winst aan de Turkse overlaten met 19-21/21-12/16-21. Een mooie partij, maar helaas was de 2e ronde dus het eindstation in het enkelspel. Voor Romy de Laak was de tweede ronde na een bye in de eerste een uitdaging tegen een 5/8 geplaatste Française. Deze bleek net een maatje te groot maar de punten die Romy scoorde waren prachtig en voorafgegaan door vaak mooie rallies waarbij ze haar tegenstandster goed uit wist te spelen.

In het damesdubbel troffen de enige Nederlandse deelnemers op dit toernooi een Deens koppel. Sterke dames waarvan vooraf werd gedacht dat hier niet van gewonnen zou worden. Er werd dan ook vrijuit gespeeld zonder hooggespannen verwachtingen. De partij liep als een trein en uiteindelijk trokken Romy en Kirsten de winst met 21-17/21-13 verrassend naar zich toe. Na een bye in de tweede ronde, door afwezigheid van een koppel uit India, stonden ze hiermee direct in de derde ronde. Hier stond een 5/8 geplaatste dubbel uit Turkije klaar. Stevige tegenstandsters en met 21-18/21-13 verlies waren Romy, Kirsten en coach Fred van Wankum absoluut niet ontevreden.

Hiermee was het toernooi voor de Nederlandse speelsters ten einde. Voor Romy de Laak was het een prachtige belevenis in haar laatste seizoen als junior-speelster. En ook voor Kirsten van der Valk was dit toernooi weer een goede ervaring. Voor haar rest dit seizoen voornamelijk trainen met nog de Dutch International half april en het NJK begin juni. De afgelopen periode stond al grotendeels in het teken van de VWO-examens, de komende periode zal dat volledig zo zijn want dan gaat ze zich richten op de laatste tentamenweek en het eindexamen. Volgend seizoen, háár laatste junior-seizoen, zal zij zich volledig gaan toeleggen op het badminton. Over enkele maanden meer over de vorm waarin dat gaat plaatsvinden.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!