Duinwijck wint ook tweede wedstrijd

Duinwijck wint ook tweede wedstrijd

Zoals verwacht bleek UKS HubajBialystok een taaie tegenstander. Duinwijck beleefde een lastige middag in Pecs (Hongarije) tijdens de tweede ronde van de Europa Cup.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De titelhouder wist dat de spelers uit Polen van een ander kaliber waren de Luxemburgers, die de Haarlemmerse shuttelaars in de eerste ronde ontmoetten.

Coaches Ridder en Van Tubbergen Lotgering hadden dezelfde opstelling neergezet. Het gemengddubbelspel was een spannende aangelegenheid, waarin Jorrit de Ruiter en Eva Krab aanvankelijk moeite hadden het spel van de tegenstanders te doorgronden, waardoor de eerste game verloren werd. Daarna werd snel orde op zaken gesteld door zowel de tweede als derde game te winnen. Koen Ridder, inmiddels op de werelranglijst in het enkelspel afgezakt naar een plaats ergens tussen de 600 beste spelers van de wereld, speelde zijn eerste serieuze enkelspel sinds zeker anderhalf jaar. Adrian Dziolko startte in zeer hoog tempo, maar het was Ridder die de rallies won. Bij een voorsprong in de eerste game, haalde de 27 jarige Haarlemmer het tempo een beetje uit de partij, maar bracht daardoor Dziolko in stelling. De Pool won de eerste game met 21-18. In de tweede game ging de strijd gelijk op, maar toch was het Dziolko die de partij met 21-19 naar zich toetrok.

Vervolgens begon Duinwijck aan een tussensprint. Het eerste vrouwenenkelspel, het mannendubbelspel en het vrouwendubbelspel werden gewonnen, waardoor er een onoverbrugbare 4-1 voorsprong op de borden stond. Daarmee heeft Duinwijck zich verzekerd van een kwartfinaleplaats, waarin de tegenstander nog niet bekend is. Duinwijck rond de zegereeks goed af, want ook Jerry Natenstedt en Marije Bloem wisten hun enkelspel na een driegamer om te zetten in winst.

Uitslagen

 • GD De Ruiter / Krab – Szymoniak / Jarocka 118-21 21-8 21-14
 • ME1 Ridder – Dziolko 18-21 19-21
 • VE1 Stapusaityte – Janowska 21-5 21-11
 • MD Ridder / De Ruiter – Dziolko Szymoniak 21-18 21-15
 • VD Krab/Stapusaityte – Jarocka/Piotrowska 21-4 21-15
 • ME2 Natenstedt – Dubowski 19-21 21-13 21-15
 • VE2 Bloem – Piotrowska 16-21 21-12 21-18

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!