clubzoeker

Waarom ik vrijwilliger ben door Lisanne van der Ploeg

Waarom ik vrijwilliger ben door Lisanne van der Ploeg

De badmintonclub: je kan er trainen, vrijspelen, genieten van een feestavond en vele vrienden maken. Maar dit proces gaat niet vanzelf.

clubzoeker

Ken je Heesche BV al?

Wekelijks zijn er tientallen vrijwilligers bezig om de club draaiende te houden. Ik ben één van die vele vrijwilligers bij badmintonclub DKC in Den Haag.

Ongeveer tien jaar geleden begon ik in de jeugdcommissie, vervolgens werd ik voorzitter van de jeugdcommissie, werd ik lid van de communicatiecommissie en op dit moment ben ik bestuurslid en zorg ik nog steeds dat de communicatie bij BC DKC zo goed mogelijk verloopt.

Als vrijwilliger krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen. Je mag fouten maken en krijgt de tijd om te leren. Ik heb erg veel gehad aan mijn vrijwilligerswerk in de communicatiecommissie. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan, kan ik goed gebruiken in mijn huidige functie (communicatie medewerker). Vrijwilligerswerk kan dus van toegevoegde waarde zijn voor je carrière.

Het is natuurlijk leuk dat vrijwilligerswerk goed op je CV staat, maar het is niet de hoofdreden waarom ik vrijwilliger ben (geworden). Plezier staat bij mij bovenaan het lijstje. Iedere keer weer geniet ik van de samenwerking, van wat we met elkaar kunnen bereiken, voor ons 'cluppie'. Vrijwilligerswerk is niet leuk als je er geen plezier in hebt. Mocht je twijfelen om vrijwilligerswerk te gaan doen? Zoek dan vooral naar taken die je echt leuk vindt.

Natuurlijk zijn er wel eens dingen die ik minder leuk vind, maar dat wordt ondergesneeuwd door de dingen die wel leuk zijn. Het organiseren van het Landskampioenschap badminton was bijvoorbeeld heel erg gaaf. Het was hard werken, maar de topdag, de vele complimenten en de mooie omgetoverde sporthal maakten het geweldig. Dit was eenmalig, maar ik heb ook taken die vaker terugkeren. Daar kan ik ook steeds blij van worden. Neem bijvoorbeeld het DKC Magazine, dat vier keer per jaar wordt gemaakt. Ongeveer tien leden werken hieraan mee; van schrijven tot aan adresstickers plakken. Ik ben trots op wat we samen creëren. Ook de bestuursvergaderingen vind ik iedere keer interessant. Ik kan veel leren van de ervaren bestuursleden, maar ik voel me ook gewaardeerd.

Eigenlijk kan ik iedereen aanraden om vrijwilliger te worden bij jouw badmintonclub. De club kan je altijd gebruiken! Of het nou eenmalig is of structureel. Alle handen zijn welkom.

Hartelijk groet,
Lisanne van der Ploeg
BC DKC

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
NK Badminton 2023 van start in Almere

NK Badminton 2023 van start in Almere

Badmintonliefhebbers opgelet! Het is tijd voor een weekend vol topbadminton. Vandaag is de start van de Nederlandse…

3 februari 2023

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!