Familie Beckers vanuit Oro - dag 5

Familie Beckers vanuit Oro - dag 5

Na een storm van windkracht 10 was ik blij dat de tent niet weg gewaaid is vannacht! Weinig geslapen, dus na het ontbijt lag ik weer in bed.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De kinderen hebben ook niet goed geslapen vannacht en moesten van Ron vanavond ook eerder naar bed. En gaan ze niet eerder slapen dan mogen ze morgen niet trainen.

Doordat wij hier veel dingen mee krijgen hebben wij ook het gevoel dat de kinderen hier heel goed zonder ouders naar dit kamp kunnen komen. De leiding let goed en heeft alles goed in het oog. Aad van Zeijl houdt de kinderen ook heel goed in de gaten en ze komen ook allemaal naar hem toe als ze fysieke klachten hebben. En de jongste speler van dit kamp is pas 12 jaar en het gaat ook op deze leeftijd prima. Vanmiddag zijn we met de boot naar Holbeak gevaren en hebben daar eens rond gekeken. Het viel me ook hier op hoe vriendelijk iedereen weer was en in Holbaek is alles te krijgen.

Lees het hele verhaal op de website van MR Badminton.

Ewout Beuckers over trainen op Oro - deel 4

Wat ik verwachtte voor gisteren kwam vandaag aan de orde: de fysieke training.

In de ochtend zijn we begonnen met een stukje wedstrijdsimulatie tijdens het hardlopen. Ergens tussen de 4 en 8 seconden hoog tempo rennen gevolgd door ongeveer dezelfde tijd aan rust en dan weer rennen. Gelukkig was het een 'makkelijke' wedstrijd die we wonnen met 21-10 en 21-11. Er hoefden dus maar zo’n 60 sprintjes getrokken te worden. Na het hardlopen konden we weer de hal in om eventjes te trainen.

De eerste training van de dag viel gelukkig mee en hebben we de dubbel verdediging geoefend. Veel smashes en veel ballen overal heen verdedigen.

Voor de tweede training van de dag begonnen we met een spelletje genaamd 'Samurai'. 1 iemand slaat met een fictief zwaard naar iemand, die deze vervolgens moet afweren, waarna de 2 naast deze persoon hem door midden moeten hakken. De persoon die verdedigde mag vervolgens iemand anders slaan. Echte Samurai krijgers zijn natuurlijk nooit stil, dus er moest flink bij geschreeuwd worden. Mocht iemand nou toevallig niet reageren of iets fout doen dan moesten er push- ups gedaan worden. Een erg leuk spel waarbij veel gelachen werd.

De echte fysieke training kon nu beginnen. Tijd voor multi-shuttle feeding dus. Eerst deden we een oefening onder leiding van Roel van Heuckelom: 3, 4 push ballen bij het net aan de backhand kant, vervolgens word je overspeeld naar de forehand. Deze bal moet gesmasht worden, waarna de return afgemaakt wordt. Een behoorlijk zware oefening al zeg ik het zelf.

Na deze oefening speelde Roel 2 keer 20 shuttles aan, maar willekeurig in het veld. Tot slot werd er ook nog een oefening gedraaid waarbij gedurende 4 minuten gesmasht moet worden gevolgd door een push bal bij het. Toen ik hiermee klaar was dacht ik dat Henri een grapje maakte toen hij zei dat we nog een keer moesten. Niet dus! Dit was de eerste keer dat ik dacht dat ik dood ging vandaag.

Lees het hele verhaal op de website van MR Badminton.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!