clubzoeker

Erik Meijs: 'Van Amersfoort naar Leuven'

Erik Meijs: 'Van Amersfoort naar Leuven'

Een leerzame week weer. De trainingen beginnen steeds meer lijn te krijgen en er komen nieuwe trainerimpulsen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het wordt steeds duidelijker waar de focus- en ontwikkelpunten moeten liggen zodat mijn wapens veel effectiever worden.

Deze week ook de officiële start van de Eredivisie met op dinsdag de Kick Off. en zaterdag de 1e wedstrijd tegen Amersfoort. De Kick Off was een goed initiatief van BNL om meer aandacht te krijgen voor de competitie. Ik was natuurlijk ook blij dat mijn eigen sponsor Carlton ook de nieuwe hoofdsponsor van de Eredivisie is geworden. Een prima ontwikkeling voor het badminton in Nederland. Carlton en BNL zullen niet meer tegenover elkaar in de rechtszaal staan, maar hebben ook een overeenkomst gesloten, waardoor het in principe weer mogelijk is dat ook niet Yonexspelers voor het Nederlandse team kunnen uitkomen.

Afgelopen zaterdag dan het feitelijk begin van de competitie en dus ook voor Duinwijck. We moesten spelen tegen het ijzersterke Amersfoort. Jelle Kelderhuis en ik mochten het spits afbijten in de herendubbel. We kwamen niet lekker in de wedstrijd en hadden weinig in te brengen tegen het aanvallend ingestelde duo uit Amersfoort. In 2 sets werden we vrij eenvoudig aan de kant gezet.

Hierna was het tijd voor mijn single tegen Nick Fransman. Bij de Masters in Gorredijk had ik helaas vanwege een rugblessure moeten opgeven in de finale tegen hem, maar ik was nu klaar voor deze leuke en spannende wedstrijd, tenminste dat had ik mij voorgenomen. Helaas maakte ik veel teveel fouten, waardoor de echte spanning in de wedstrijd uitbleef. In de tweede set had ik zelfs een voorsprong te pakken, maar gaf deze helaas weer weg met simpele fouten van mijn kant. Inmiddels heb ik de wedstrijd op beeld terug gezien en heb ik nog even extra lopen balen, want het is zonde om op deze manier de wedstrijd te verliezen.

Natuurlijk was het de eerste wedstrijd van het seizoen en met een flink gewijzigd team, maar deze wil je als team natuurlijk beter beginnen dan dit, we verloren namelijk met 0-8. Het positieve is dat iedereen geknokt heeft voor elk punt, maar helaas niet het beste in zichzelf naar boven kon halen. Akville was nog dichtbij om de eer te redden, maar helaas redde ze het net niet.

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang heeft goud gewonnen in het vrouwenenkel en gemengddubbel op de Austrian U17 Open.

21 juni 2022

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Terug uit Cambodja lag er weer een keihard trainingsprogramma klaar. De afgelopen anderhalve week was het slagvastheidstraining,…

20 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!