Erik Meijs: 'Van Amersfoort naar Leuven'

Erik Meijs: 'Van Amersfoort naar Leuven'

Een leerzame week weer. De trainingen beginnen steeds meer lijn te krijgen en er komen nieuwe trainerimpulsen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het wordt steeds duidelijker waar de focus- en ontwikkelpunten moeten liggen zodat mijn wapens veel effectiever worden.

Deze week ook de officiële start van de Eredivisie met op dinsdag de Kick Off. en zaterdag de 1e wedstrijd tegen Amersfoort. De Kick Off was een goed initiatief van BNL om meer aandacht te krijgen voor de competitie. Ik was natuurlijk ook blij dat mijn eigen sponsor Carlton ook de nieuwe hoofdsponsor van de Eredivisie is geworden. Een prima ontwikkeling voor het badminton in Nederland. Carlton en BNL zullen niet meer tegenover elkaar in de rechtszaal staan, maar hebben ook een overeenkomst gesloten, waardoor het in principe weer mogelijk is dat ook niet Yonexspelers voor het Nederlandse team kunnen uitkomen.

Afgelopen zaterdag dan het feitelijk begin van de competitie en dus ook voor Duinwijck. We moesten spelen tegen het ijzersterke Amersfoort. Jelle Kelderhuis en ik mochten het spits afbijten in de herendubbel. We kwamen niet lekker in de wedstrijd en hadden weinig in te brengen tegen het aanvallend ingestelde duo uit Amersfoort. In 2 sets werden we vrij eenvoudig aan de kant gezet.

Hierna was het tijd voor mijn single tegen Nick Fransman. Bij de Masters in Gorredijk had ik helaas vanwege een rugblessure moeten opgeven in de finale tegen hem, maar ik was nu klaar voor deze leuke en spannende wedstrijd, tenminste dat had ik mij voorgenomen. Helaas maakte ik veel teveel fouten, waardoor de echte spanning in de wedstrijd uitbleef. In de tweede set had ik zelfs een voorsprong te pakken, maar gaf deze helaas weer weg met simpele fouten van mijn kant. Inmiddels heb ik de wedstrijd op beeld terug gezien en heb ik nog even extra lopen balen, want het is zonde om op deze manier de wedstrijd te verliezen.

Natuurlijk was het de eerste wedstrijd van het seizoen en met een flink gewijzigd team, maar deze wil je als team natuurlijk beter beginnen dan dit, we verloren namelijk met 0-8. Het positieve is dat iedereen geknokt heeft voor elk punt, maar helaas niet het beste in zichzelf naar boven kon halen. Akville was nog dichtbij om de eer te redden, maar helaas redde ze het net niet.

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!