clubzoeker

Kirsten van der Valk: 'Van VWO naar fulltime badminton met Team van der Valk'

Kirsten van der Valk: 'Van VWO naar fulltime badminton met Team van der Valk'

Het afgelopen seizoen was het wat stil rondom Kirsten van der Valk. Dit alles had te maken met de focus op het afronden van het VWO.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ze zat weliswaar op een LOOT-school waarbij het examen verspreid over twee jaar kan worden afgelegd. Echter ruim een jaar geleden is besloten het toch in één jaar te doen om de weg vrij te maken voor fulltime badminton met ingang van seizoen 2012-2013, haar laatste junioren-seizoen (U19).

De tentamens en examens vroegen alle aandacht en alles was gericht op het halen van het diploma waardoor de verwachtingen bij de toernooien niet altijd hoog gespannen waren. Desondanks waren er wel wat hoogtepunten zoals haar deelname aan het WJK in Taiwan in het individuele toernooi waarbij ze in de eerste ronde helaas direct de uiteindelijke nummer 2 trof, de winst in het damesenkel op het Carlton International Youth Tournament, de finale van de play-offs met het eerste team van BC Amersfoort, het halen van de tweede ronde in het damesenkel bij de Dutch International en op hetzelfde toernooi de kwartfinale in het gemengd dubbel met Erik Meijs.

Begin juni wist zij op het NJK de halve finale te bereiken in het damesenkel en een mooie afsluiter van het seizoen was het winnen van de Carlton GT Cup met het eerste team van BC Amersfoort. Inmiddels heeft zij het VWO-examen met glans gehaald (natuur- en techniekprofiel) en kan zij zich nu volledig storten op het badminton.

Lees de rest van het verhaal op de website van Kirsten van der Valk.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang heeft goud gewonnen in het vrouwenenkel en gemengddubbel op de Austrian U17 Open.

21 juni 2022

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Terug uit Cambodja lag er weer een keihard trainingsprogramma klaar. De afgelopen anderhalve week was het slagvastheidstraining,…

20 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!