clubzoeker

Mike Osnabrugge: 'Snie-sna-snotter...'

Mike Osnabrugge: 'Snie-sna-snotter...'

Ruim een week verkouden. Hoesten, snotteren en zakdoeken vol snuiten.

Ken je BC'67 Veghel al?

Om gek van te worden. Liever 2 dagen goed ziek dan dit. Helaas hebben wij het daarin niet voor het zeggen.

Dan maar het positieve eruit halen. Mijn basketbal skills zijn nog nooit zo snel vooruit gegaan, dankzij het wegschieten van de volle zakdoeken. En een ijsje om 03:00 's nachts gaat er altijd in om de keelpijn te verzachten. Gelukkig heb ik meer lotgenoten in de klas.

Week van het badminton

Op zondag 9 september (ja, toen was het nog 29 graden) begon voor mijn het nieuwe badmintonseizoen. Eerste toernooi weer sinds mijn enkelblessure, die ik met Pasen op liep, en ik pak gelijk de toernooizege! Betere start kan ik niet wensen. Jammer voor mij was dat ik na 13 uur sporthal geen zonnestraal heb kunnen pakken... Op 16 september begon de competitie. Een korte uitleg: tijdens een competitiewedstrijd worden er 8 wedstrijden gespeeld. Mannen- vrouwendubbel, 2 heren en 2 dames enkelspelen en 2 gemengd dubbels. Samen met mijn team wonnen we met 5-3! Voor sommige, of eigen voor heel veel mensen, is badminton maar een suffe campingsport. Klopt. Maar dan heb je het over campington. Als je echt badminton wilt zien, ga dan naar de bekende filmpjes website en typ in: 'Lin Dan vs lee chong wei' of 'Yao Jie'. Genieten!

Mocht je een kijkje willen nemen bij een vereniging, deze week start de 'week van het badminton'. Een initiatief van de bond om de badmintonsport te promoten. Kijk op de www.badminton.nl voor meer informatie. Bijna elke vereniging in Nederland doet er wel iets mee. Denk aan een open avond om kennis te maken. Ik zeg doen!

We zijn nu echt écht begonnen

Mijn stage is inmiddels ook geregeld. Samen met nog iemand uit mijn klas loop ik dit schooljaar stage in Zeist, op de Herman Jordan school. Een havo/vwo school. Inmiddels twee dagen achter de rug en die zijn ons goed bevallen. De eerste opdrachten zijn ook uitgedeeld. Voor het vak pedagogiek ben je elke week bezig met een aantal toetsvragen. De antwoorden kun je uit verschillende literatuur halen. Daarnaast zijn ook de schoolthema’s begonnen. Tijdens je hele opleiding moet je vier schoolthema’s afsluiten. Je kunt kiezen uit ruim tien verschillende thema’s.

In het tweede leerjaar kies je je eerste thema. Vorig jaar koos ik voor 'bewegen en buitenbeentjes'. De naam zegt het al, het gaat over de buitenbeentjes. De leerlingen die buiten de boot vallen tijdens de lessen. Erg interessant. Zeker als je het speciaal onderwijs in wilt. Dit semester ga ik aan de slag met het thema 'psychosociale problemen'. Tijdens de eerste les werden we deelnemer van ons eigen 'over de streep' programma (je kent het wel, dat tv-programma met Arie Boomsma0. Best confronterend, maar wel erg leerzaam!

Mocht je de komende weken ziek worden, sterkte ermee. Het heerst dus je bent niet de enige. Mijn tip voor deze week: doe standaard een zadelhoes in je tas. Niets is zo vervelend als de dag beginnen met een natte...!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!