Veel eremetaal voor Nederland op Belgian International

Veel eremetaal voor Nederland op Belgian International

Selena Piek en Iris Tabeling hebben tijdens de Yonex Belgian International goud gewonnen in het vrouwendubbel.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de finale was het koppel met 24-22 en 21-18 te sterk voor onze landgenote Judith Meulendijks en Johanna Goliszewski.

De toeschouwers in het Belgische Leuven kregen een bloedstollende eerste set voorgeschoteld. De koppels gaven elkaar niets toe en het gat werd nooit meer dan drie punten. Aan het eind van de eerste game bleef het stuivertje wisselen. Uiteindelijk trokken Piek en Tabeling de eerste game met 24-22 naar zich toe. In de tweede game ontliepen de vrouwen elkaar opnieuw niet veel. Aan het einde van de game trokken Piek en Tabeling wederom aan het langste eind: 21-18.

Koen Ridder mocht na afloop van de finale van het mannendubbel ook het hoogste schavot betreden. Samen met zijn Poolse medespeler Adam Cwalina was Ridder als vijfde geplaatst en dat maakte het duo meer dan waar. In de finale werd het Britse koppel Marcus Ellis/Paul van Rietvelde met 21-18 en 21-17 verslagen.

Nadat de eerste game met 21-18 binnen was, begon het Nederlands-Poolse koppel aan de tweede game. Achterstanden van 8-11 en 10-14 wisten ze om te buigen; na 14-14 ging het spel gelijk op tot 17-17. Vervolgens kwam het Engels-Schotse koppel er niet meer aan te pas en konden Koen en Adam zegevieren met 21-17.

Dicky Palyama stond vandaag ook in de finale. In het mannenenkelspel nam hij het op tegen Andre Kurniawan Tedjono. De speler uit Indonesië, als derde geplaatst in Leuven, won met 17-21 21-8 21-13 van onze landgenoot. In de derde, beslissende game kwam Dicky nog terug tot 11-14, maar kon hij vervolgens de afstand tot zijn tegenstander niet kleiner maken. Ondanks dit verlies kan Dicky tevreden zijn met dit verder prima gespeelde toernooi.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 7 februari 2023: troonopvolger Nadia Choukri richting top 200

Wereldranglijst Badminton op 7 februari 2023: troonopvolger Nadia Choukri richting top 200

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek zijn inmiddels…

7 februari 2023

Joran Kweekel en Nadia Choukri nieuwe Nederlands Kampioen Badminton 2023

Joran Kweekel en Nadia Choukri nieuwe Nederlands Kampioen Badminton 2023

Joran Kweekel (mannenenkel) en Nadia Choukri (vrouwenenkel) hebben de enkelspeltitels veroverd op het NK Badminton 2023.

5 februari 2023

Nadia Choukri klopt first seed Jaymie Laurens op NK Badminton 2023

Nadia Choukri klopt first seed Jaymie Laurens op NK Badminton 2023

Nadia Choukri heeft verrassend de finale van het vrouwenenkel bereikt op het NK Badminton 2023. In de halve finale in…

5 februari 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 hebben Alida Chen en Amy Tan voor een verrassing gezorgd in het vrouwenenkel. In Topsportcentrum Almere…

4 februari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!