Veel eremetaal voor Nederland op Belgian International

Veel eremetaal voor Nederland op Belgian International

Selena Piek en Iris Tabeling hebben tijdens de Yonex Belgian International goud gewonnen in het vrouwendubbel.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de finale was het koppel met 24-22 en 21-18 te sterk voor onze landgenote Judith Meulendijks en Johanna Goliszewski.

De toeschouwers in het Belgische Leuven kregen een bloedstollende eerste set voorgeschoteld. De koppels gaven elkaar niets toe en het gat werd nooit meer dan drie punten. Aan het eind van de eerste game bleef het stuivertje wisselen. Uiteindelijk trokken Piek en Tabeling de eerste game met 24-22 naar zich toe. In de tweede game ontliepen de vrouwen elkaar opnieuw niet veel. Aan het einde van de game trokken Piek en Tabeling wederom aan het langste eind: 21-18.

Koen Ridder mocht na afloop van de finale van het mannendubbel ook het hoogste schavot betreden. Samen met zijn Poolse medespeler Adam Cwalina was Ridder als vijfde geplaatst en dat maakte het duo meer dan waar. In de finale werd het Britse koppel Marcus Ellis/Paul van Rietvelde met 21-18 en 21-17 verslagen.

Nadat de eerste game met 21-18 binnen was, begon het Nederlands-Poolse koppel aan de tweede game. Achterstanden van 8-11 en 10-14 wisten ze om te buigen; na 14-14 ging het spel gelijk op tot 17-17. Vervolgens kwam het Engels-Schotse koppel er niet meer aan te pas en konden Koen en Adam zegevieren met 21-17.

Dicky Palyama stond vandaag ook in de finale. In het mannenenkelspel nam hij het op tegen Andre Kurniawan Tedjono. De speler uit Indonesië, als derde geplaatst in Leuven, won met 17-21 21-8 21-13 van onze landgenoot. In de derde, beslissende game kwam Dicky nog terug tot 11-14, maar kon hij vervolgens de afstand tot zijn tegenstander niet kleiner maken. Ondanks dit verlies kan Dicky tevreden zijn met dit verder prima gespeelde toernooi.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!