clubzoeker

Vincent de Vries maakt het verschil bij Amersfoort

Vincent de Vries maakt het verschil bij Amersfoort

Zaterdagavond nam Amersfoort de strijd op met het Limburgse Roosterse.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Eefje Muskens speelde in Saarbrücken een prachtig Grand Prix Gold toernooi en werd pas in de 1/4 finale gestuit.

Door deze uitschakeling was zij tijdig terug om te spelen. Voor Vincent de Vries, Kirsten van der Valk en Robin Tabeling lag dit wat genuanceerder. Zij speelden het WJK in Japan en landden zaterdagmiddag op Schiphol. Vincent de Vries besloot om wel te spelen en werd prompt de matchwinnaar. In een mooie partij tegen de Belg Marijn Put die een dagje eerder uit Japan was gekomen knokte Vincent zich in drie games langs Put, maakte vijf matchpoints goed en won met 22-20 de beslissende game.

In de mannendubbel verspeelden Nick Fransman en Jelle Maas de eerste game, maar hierna waren zij bij de les en tekenden het eerste punt aan. Ook de vrouwen Maartje Verheul en Eefje Muskens sloten winnend hun partij af.

In de enkelspelen hierna zette Amersfoort Jasmijn Manenschijn en Renske Kwakkenbos in,als vervangsters voor Kirsten van der Valk en Gayle Mahulette. Zij speelden prima partijen maar waren niet opgewassen tegen Wendy Hoeve en Roxanne Molenmaker. Nick Fransman was wisselvallig tegen Leon Nottelman, maar bleef in drie games aan de goede kant van de score. Met de zwaarbevochten overwinning van Vincent de Vries stond er voor de afsluitende mixen 4-2 op het scorebord in de Juliana van Stolberg sporthal.

Jelle Maas en Eefje Muskens voegden hieraan punt vijf toe.

Maartje Verheul en Joéli Residay als vervanger voor Robin Tabeling redden het niet tegen het sterk spelende koppel Dennis Dubbelman en Debbie Janssen.

5-3, al met al een prima uitslag gegeven de omstandigheden. Er werd een puntje uitgelopen op VELO en Almere haalde één puntje in.

In de laatste wedstrijd van de eerste ronde treft Amersfoort zondag 18 november Almere. Ook dan zijn er van de beide toploegen spelers die een toernooi (Noorwegen) spelen. Hopelijk kunnen beide teams eens een echte topper spelen met complete teams, wel zo duidelijk voor publiek en pers.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!