Vincent de Vries maakt het verschil bij Amersfoort

Vincent de Vries maakt het verschil bij Amersfoort

Zaterdagavond nam Amersfoort de strijd op met het Limburgse Roosterse.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Eefje Muskens speelde in Saarbrücken een prachtig Grand Prix Gold toernooi en werd pas in de 1/4 finale gestuit.

Door deze uitschakeling was zij tijdig terug om te spelen. Voor Vincent de Vries, Kirsten van der Valk en Robin Tabeling lag dit wat genuanceerder. Zij speelden het WJK in Japan en landden zaterdagmiddag op Schiphol. Vincent de Vries besloot om wel te spelen en werd prompt de matchwinnaar. In een mooie partij tegen de Belg Marijn Put die een dagje eerder uit Japan was gekomen knokte Vincent zich in drie games langs Put, maakte vijf matchpoints goed en won met 22-20 de beslissende game.

In de mannendubbel verspeelden Nick Fransman en Jelle Maas de eerste game, maar hierna waren zij bij de les en tekenden het eerste punt aan. Ook de vrouwen Maartje Verheul en Eefje Muskens sloten winnend hun partij af.

In de enkelspelen hierna zette Amersfoort Jasmijn Manenschijn en Renske Kwakkenbos in,als vervangsters voor Kirsten van der Valk en Gayle Mahulette. Zij speelden prima partijen maar waren niet opgewassen tegen Wendy Hoeve en Roxanne Molenmaker. Nick Fransman was wisselvallig tegen Leon Nottelman, maar bleef in drie games aan de goede kant van de score. Met de zwaarbevochten overwinning van Vincent de Vries stond er voor de afsluitende mixen 4-2 op het scorebord in de Juliana van Stolberg sporthal.

Jelle Maas en Eefje Muskens voegden hieraan punt vijf toe.

Maartje Verheul en Joéli Residay als vervanger voor Robin Tabeling redden het niet tegen het sterk spelende koppel Dennis Dubbelman en Debbie Janssen.

5-3, al met al een prima uitslag gegeven de omstandigheden. Er werd een puntje uitgelopen op VELO en Almere haalde één puntje in.

In de laatste wedstrijd van de eerste ronde treft Amersfoort zondag 18 november Almere. Ook dan zijn er van de beide toploegen spelers die een toernooi (Noorwegen) spelen. Hopelijk kunnen beide teams eens een echte topper spelen met complete teams, wel zo duidelijk voor publiek en pers.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!