SportSport

Amersfoort snakt naar einde competitie

Amersfoort snakt naar einde competitie

Door alle tegenslag met blessures en uitzendingen heeft het team van coach van Wankum slechts een paar maal in de beoogde opstelling kunnen spelen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Desondanks werden er door aanpassingen in het team, het inpassen van invallers op de juiste plekken en slimme opstellingen, goede resultaten behaald.

Ook zaterdagvond tegen Roosterse was er weer een blessure bij Vincent de Vries was niet fit genoeg om een gehele partij te spelen. Gelukkig was Robin Tabeling net op tijd hersteld van een griepje om wel aanwezig te zijn. Eerste man Fransman gaat maandag uit het gips en 1e vrouw Gayle Mahulette kan nog steeds geen volle partij spelen.

Er moesten nog zes punten worden zeker gesteld om de reguliere competitie af te sluiten met een 1e plaats. Dit zou zeker niet gaan lukken in deze wedstrijd, er werd voor gekozen om in ieder geval voor een kleine winst of een gelijk spel te gaan. Ook de Roosterse kampte met blessures. De dames uit team 2( 1e divisie) waren opgeroepen om deze avond in team 1 te spelen.

De mannen en vrouwendubbel werden twee sets overwinningen voor de Amersfoortse ploeg, welke ook coach van Wankum miste wegens ziekte. Hierna kwamen de enkelspelen waar de Amersfoort twee punten moest weggeven om het beoogde resultaat te behalen. Remco Pots maakte zijn debuut in de eredivisie hij speelde bij vlagen goed maar de veel belovende Belgische Marijn Put was duidelijk de baas in twee games. Fijn dat Remco de reis uit Wierden naar Roosteren er voor overhad om in te vallen. Ook zondag moet hij weer naar Roosteren voor een wedstrijd in Amersfoort 2 tegen de reserves van de Roosterse eredivisionist.

Kirsten van der Valk liet tegen Grace Gabriel Ofodile de 1e game liggen, 22-24, en kwam er in de tweede game niet echt meer aan te pas, tegen de uitstekend spelende Grace Gabriel. Een onverwachte 2-4 achterstand voor Amersfoort.

In de afsluitende mixen moest in ieder geval het gelijke spel worden gerealiseerd, Robin Tabeling en Maartje Verheul hadden dit goed in hun oren geknoopt en sloegen in no time punt drie binnen. De mix van Jelle Maas en Eefje Muskens was in de 1e game dramatisch en werd ruim verloren. In de tweede en tot een 17-12 voorsprong in de beslissende game leek alles volgens plan te verlopen, maar Leon Nottelman en Lianne Janssen dachten hier anders over en kwamen terug en zelfs op matchpoint, toen toonde de het Amersfoortse duo zijn echte gezicht en geconcentreerd werd het matchpoint te niet gedaan en punt vier binnengesleept.

Al met al een spannend slot met voor het Amersfoortse team een gelukkige afloop.

Met de thuiswedstrijd tegen Almere te gaan kan Amersfoort zijn wonden gaan likken en zich opmaken voor de play-off tegen VELO.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!