Start-Best toernooi van Alouette wederom geslaagd

Start-Best toernooi van Alouette wederom geslaagd

De spelers van de best presterende club RTC Breda op het podium met clubmascotte Leeuw-Erik

StudentenlevenStudentenleven

Op zaterdag 5 januari 2013 zijn in sporthal Naastenbest te Best weer zo'n 250 jeugdspelers neergestreken om een dag lang fanatiek te badmintonnen, maar ook vooral veel plezier te beleven.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Dit leidde tot een totaal aantal van bijna 500 partijen die op één dag op 20 banen zijn afgewerkt. En zoals ieder jaar wist de toernooiorganisatie er ook dit jaar weer voor te zorgen dat deze allemaal netjes op tijd gespeeld zijn. Naast een dag vol badminton was er ook genoeg te beleven met de randactiviteiten. Zo konden de deelnemers de hele dag gamen, tafeltennissen, prijzen winnen met de tombola en op de foto met clubmascotte Leeuw-Erik en werd de dag traditioneel afgesloten met een inbegrepen frietje en snack om de krachten weer te sterken.

De ochtend stond in het teken van de enkelpartijen, waarna 's middags alle dubbelpartijen gespeeld zijn. In iedere categorie werd in poules gestart, zodat alle deelnemers voldoende wedstrijden te spelen hebben. Ook is het beleid van het toernooi om alle spelers die bij een jeugdselectie trainen een klasse hoger in te schrijven, om de competitie zo eerlijk mogelijk te maken. Mede hierdoor zijn er een hoop ontzettend spannende wedstrijden gespeeld, waarvan de hoogtepunten worden vermeld.

In de U9 klasse wist Rens Lagrouw met speels gemak de jongensenkel te prolongeren. Met geen enkele score van zijn tegenstanders boven de 10 lijkt dit een belofte voor de komende jaren. In de U11 zijn de prijzen goed verdeeld, de beste prestatie is van Gideon Deijkers, die zowel de 2e prijs in de jongensenkel als de 1e prijs in de jongensdubbel mee naar huis neemt. In de U13 een knappe prestatie van Joris Heijnen die naast de 2e plaats in de jongensenkel de 1e plaats in de jongensdubbel veroverde met Alouettes Thijs van de Biggelaar. Bij de meisjes wist Linde James de enkel te winnen, wat ze 's middags herhaalde in de meisjesdubbel U15. In de rest van de U15 werden de prijzen weer goed verdeeld, met als grootste prijswinnaar Koen Hiemstra, die een 2e prijs in de jongenssingle en een 1e prijs in de jongensdubbel met Simon van Noort heeft behaald.

De U17 was opgesplitst in een nylon en veren categorie. In de nylon categorie wist Simon van Noort ook de jongensenkel in een zenuwslopende partij te winnen in de verlenging van de 3e set. Bij de meisjes was Fleur Habets de grote winnaar, omdat zij zowel de single als de dubbel, samen met Cassey Lauvenberg, op haar naam schreef. Tot slot dan nog de U17-veren, waar Alouetters Sjoerd Koornstra (2e plaats single) en Lars van der Sluys Veer (1e plaats dubbel, met Stijn Beerkens) in de prijzen vielen. Daan Swinkels vestigde een knappe prestatie door de single te winnen en 2e te worden in de dubbel. Bij de meisjes won Milou Meuffels de singlefinale van haar dubbelpartner Charmain Clerks, waarmee ze ook nog eens 2e werd in de dubbel. Al met al dus een hoop verschillende prijswinnaars van veel verschillende verenigingen. Aan het eind van de dag werd ook nog de wisseltrofee uitgereikt voor de best presterende vereniging. Na 2 keer door BC Geldrop te zijn gewonnen, ging deze dit jaar naar RTC Breda, die hem voor het eerst wist te winnen.

De 7e editie van het Start-Best toernooi is dus wederom een groot succes geworden. Dit was echter niet mogelijk geweest zonder de sponsoren, de vrijwilligers die onder andere alle wedstrijden hebben geteld, referee Hans Backx en natuurlijk alle fanatieke en sportieve deelnemers en toeschouwers. Allemaal ontzettend bedankt en hopelijk zien we jullie volgend jaar terug tijdens de 8e editie op zaterdag 4 januari 2014!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Van 7 tot en met 26 november zijn extra regiovergaderingen voor de verenigingen georganiseerd waarbij de achterliggende redenen…

9 december 2019

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Afgelopen weekend stond de eerste echte krachtmeting voor een plek in de play-offs op het programma. Op zaterdag nam het team van…

9 december 2019

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Zaterdag 7 december stond voor Duinwijck de 2e wedstrijd in de kampioenspoule op het programma. Dit maal was DKC te gast in…

9 december 2019

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Zondag 8 december speelde Drop Shot de uitwedstrijd tegen Hoornse. Beide teams hadden vorige week een teleurstellende start van…

9 december 2019

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

De tweede wedstrijd van de handhavingspoule stond ditmaal op zondag op het programma. De tegenstander, Amersfoort, speelde de dag…

8 december 2019

VELO revancheert zich knap

VELO revancheert zich knap

VELO vocht een knappe wedstrijd uit tegen Roosterse BC. De Westlandse spelersgroep wilde maar al te graag het magere resultaat…

8 december 2019

Maximale score Almere tegen Hoornse

Maximale score Almere tegen Hoornse

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule de maximale score van 8-0 behaald tegen Hoornse BV. Alle partijen…

8 december 2019

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!