SportSport

Erik Meijs: 'Goed begin van 2013!'

Erik Meijs: 'Goed begin van 2013!'

Nadat de laatste weken van 2012 anders waren gelopen dan gepland, heb ik de kerstperiode gebruikt om lekker uit te rusten en even aandacht aan niet-badmintonzaken te besteden.

clubzoeker

Maak kennis met Mandy Duijndam!

Daarnaast nog wat krachttraining gedaan en de afgelopen week weer begonnen met trainen. Na een aantal goede gesprekken met diverse mensen binnen en buiten TEAM Meijs is het goede gevoel weer langzaam terug gekomen.

Vrijdagavond kon ik eindelijk ook weer training geven aan BC Hillegom. Het was erg leuk om weer aan de bak te kunnen met de groep en wat ik heb gezien beloofd veel goeds voor de volgende trainingen! Het plezier in het spelletje was toen gelukkig weer terug bij mij en ik kon me weer opmaken voor de laatste 2 competitiewedstrijden en de Swedish International.

Zaterdag speelden we de laatste thuiswedstrijd met Duinwijck tegen Velo. Ook was er een nieuwjaarsreceptie waardoor het drukker dan normaal was en dat zorgde voor een stuk meer sfeer wat natuurlijk altijd leuk is.

In de single moest ik aantreden tegen Dicky Palyama. De vorige keer moest hij helaas opgeven omdat hij ziek was, maar gelukkig kon hij nu wel spelen. Ik begon de wedstrijd wat onrustig, maar kreeg langzamerhand mijn ritme te pakken. Het werd een mooie technische 1ste set die ik gelukkig in mijn voordeel kon beslissen, 21-18. In de 2de set kreeg ik al snel een flinke achterstand voor mijn kiezen, dus besloot ik om wel te proberen lange rally's maken, maar niet meer volle bak er voor te gaan om zo fris mogelijk te blijven voor de 3de set. In deze 3de set begon ik ook weer met een kleine achterstand maar kon ik bij de 11 een voorsprong pakken van 11-7. Hierna ging ik goed door en kwam zelfs 16-9 voor. Toch begon ik langzamerhand de grip op de wedstrijd te verliezen. Dicky kwam, zoals altijd eigenlijk, met hele mooie ballen waarbij ik soms versteld stond waar hij ze allemaal kan spelen vanuit soms schijnbaar onmogelijke posities.

Ik moest werkelijk alle zeilen bijzetten om ervoor te zorgen dat ik nog een beetje voor kon blijven staan. Vanuit 18-14 voor mij werd het nog 19-19. Hierna maakte ik echter 2 punten op rij en had ik dus de wedstrijd gewonnen!

Ik was hier natuurlijk erg blij mee, maar blijf wel realistisch, want ik weet dat Dicky op dit moment niet topfit is en dat hij pas gestart is met zijn voorbereiding op de NK begin februari. Mocht ik hem dan weer tegen komen, dan zullen er nog een paar tandjes bij moeten om het hem weer lastig te maken. Maar in de tussentijd geniet ik natuurlijk wel van het feit dat ik een eerste keer van hem gewonnen heb!

Lees het hele verhaal op de website van Erik Meijs.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben een overtuigende overwinning geboekt in hun tweede duel tijdens de kwalificatie voor het EK…

8 december 2023

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem hebben zowel de Nederlandse mannen als vrouwen een goede start gemaakt tijdens de kwalificatie…

7 december 2023

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!