Erik Meijs: 'Goed begin van 2013!'

Erik Meijs: 'Goed begin van 2013!'

Nadat de laatste weken van 2012 anders waren gelopen dan gepland, heb ik de kerstperiode gebruikt om lekker uit te rusten en even aandacht aan niet-badmintonzaken te besteden.

Ken je BC Victoria al?

Daarnaast nog wat krachttraining gedaan en de afgelopen week weer begonnen met trainen. Na een aantal goede gesprekken met diverse mensen binnen en buiten TEAM Meijs is het goede gevoel weer langzaam terug gekomen.

Vrijdagavond kon ik eindelijk ook weer training geven aan BC Hillegom. Het was erg leuk om weer aan de bak te kunnen met de groep en wat ik heb gezien beloofd veel goeds voor de volgende trainingen! Het plezier in het spelletje was toen gelukkig weer terug bij mij en ik kon me weer opmaken voor de laatste 2 competitiewedstrijden en de Swedish International.

Zaterdag speelden we de laatste thuiswedstrijd met Duinwijck tegen Velo. Ook was er een nieuwjaarsreceptie waardoor het drukker dan normaal was en dat zorgde voor een stuk meer sfeer wat natuurlijk altijd leuk is.

In de single moest ik aantreden tegen Dicky Palyama. De vorige keer moest hij helaas opgeven omdat hij ziek was, maar gelukkig kon hij nu wel spelen. Ik begon de wedstrijd wat onrustig, maar kreeg langzamerhand mijn ritme te pakken. Het werd een mooie technische 1ste set die ik gelukkig in mijn voordeel kon beslissen, 21-18. In de 2de set kreeg ik al snel een flinke achterstand voor mijn kiezen, dus besloot ik om wel te proberen lange rally's maken, maar niet meer volle bak er voor te gaan om zo fris mogelijk te blijven voor de 3de set. In deze 3de set begon ik ook weer met een kleine achterstand maar kon ik bij de 11 een voorsprong pakken van 11-7. Hierna ging ik goed door en kwam zelfs 16-9 voor. Toch begon ik langzamerhand de grip op de wedstrijd te verliezen. Dicky kwam, zoals altijd eigenlijk, met hele mooie ballen waarbij ik soms versteld stond waar hij ze allemaal kan spelen vanuit soms schijnbaar onmogelijke posities.

Ik moest werkelijk alle zeilen bijzetten om ervoor te zorgen dat ik nog een beetje voor kon blijven staan. Vanuit 18-14 voor mij werd het nog 19-19. Hierna maakte ik echter 2 punten op rij en had ik dus de wedstrijd gewonnen!

Ik was hier natuurlijk erg blij mee, maar blijf wel realistisch, want ik weet dat Dicky op dit moment niet topfit is en dat hij pas gestart is met zijn voorbereiding op de NK begin februari. Mocht ik hem dan weer tegen komen, dan zullen er nog een paar tandjes bij moeten om het hem weer lastig te maken. Maar in de tussentijd geniet ik natuurlijk wel van het feit dat ik een eerste keer van hem gewonnen heb!

Lees het hele verhaal op de website van Erik Meijs.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!