Vooruitblik play-offs in de Carlton Eredivisie

Vooruitblik play-offs in de Carlton Eredivisie

Aanstaande donderdag (24 februari) barst de strijd los in de play-offs van de Carlton Eredivisie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Amersfoort, de nummer één van de reguliere competitie neemt het op tegen de nummer vier en tevens titelverdediger, VELO. Runner-up DKC wacht een dubbele confrontatie met Almere (3). Wie heeft de beste papieren om de finale te halen?

VELO – Amersfoort

Vorig jaar stonden VELO en Amersfoort in de finale van de play-offs tegenover elkaar. Destijds kroonde de ploeg uit Wateringen zich in Barendrecht met een 5-2 overwinning tot kampioen van Nederland.

Dit seizoen lijkt Amersfoort de te kloppen ploeg. De formatie van coach Fred van Wankum eindigde met 102 twee punten en vijftien overwinning op de eerste plek. Ciraar Slaats kende met de landskampioen meer moeite om zich de plaatsen voor de play-offs, maar uiteindelijk bleek de voorvarende start van de Wateringers dit seizoen genoeg voor een play-offticket.

In de onderlinge confrontaties was Amersfoort tot tweemaal toe de bovenliggende partij. Zowel in Amersfoort als in Wateringen werd er met 5-3 gewonnen. Vooral het vertrek van vaste krachten Soraya de Visch Eijbergen en Dennis van Daalen de Jel lijkt dit seizoen de nodige punten te kosten voor de Zuid-Hollanders. Daartegenover stond echter de terugkeer van Dicky Palyama. De 34-jarige routinier zorgt voor de nodige ervaring in het talentvolle team bij VELO.

Amersfoort schoot dit seizoen als een raket uit de startblokken door in de eerste drie duels maar liefst 23 punten te pakken. Van begin tot eind bezetten de Amersfoorters de koppositie. Toch was er ook minder goed nieuws. Kopman Nick Fransman brak halverwege de competitie een teen en kwam daarna niet meer in actie. Verder kampten ook onder andere Gayle Mahulette en Kirsten van der Valk met blessures.

Absolute uitblinkers aan de kant van Amersfoort zijn Eefje Muskens en Jelle Maas. Het duo verloor deze jaargang slechts een partij. Alleen het koppel Dave Khodabux /Yvonne Sie (Almere) wist Muskens en Maas tijdens de slotronde een nederlaag toe te brengen in het gemengddubbel.

Kijkend naar de stand op de ranglijst en de recente ontmoetingen lijkt Amersfoort op voorhand favoriet. Toch staan de play-offs altijd op zich en bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.

DKC - Almere

De grote surprise van dit seizoen komt uit Den Haag. DKC, dat er nog nooit in slaagde om de play-offs te halen, verraste vriend en vijand door knap tweede te worden op slechts zes punten van Amersfoort. Ook Dekker Almere kende een goed seizoen. De club uit Flevoland speelde een constant seizoen en legde beslag op plek drie.

In de eerdere ontmoetingen dit seizoen hielden de beide clubs elkaar in Almere in evenwicht (4-4) en was DKC in eigen huis nipt iets te sterk met 5-3. Opvallend daarbij was dat bij beide partijen DKC alle enkelspelen naar zich toe trok, terwijl Dekker Almere in zeven van de acht gevallen de bovenliggende partij was in de dubbelspelen.

Vorige zomer trok DKC, met coach Leonard van Velzen aan het roer, Soraya de Visch Eijbergen en Dennis van Daalen de Jel aan van Van Zundert/Velo. Met de komst van deze twee spelers werd de basis gelegd voor het bereiken van play-offs. Zo verloor De Visch Eijbergen geen enkele singlepartij in de Carlton Eredivisie. In totaal boekte de vereniging uit Den Haag dertien zeges, waaronder op een destijds gehavende koploper Amersfoort.

Almere zag al tijdens de derde speelronde kopvrouw Thamar Peters uitvallen met een zware blessure en later raakte Saber Afif geblesseerd. Het wegvallen van Peters werd door de ploeg van coach Erik Staats opgevangen door de komst van de Engelse Sarah Walker. Zij is dit jaar niet de enige buitenlander in dienst van Almere. Ook dubbelspecialist Peter Mills verdedigt de kleuren van Almere.

In de play-offs heeft DKC het voordeel dat de eerste wedstrijd in Almere wordt afgewerkt, maar beide teams lijken erg aan elkaar gewaagd. Het beloven twee spannende duels te worden.

Programma

  • Halve Finales play-offs
  • 24 jan: Almere – DKC, 19.30 uur
  • 27 jan: DKC - Almere, 14.00 uur
  • 24 jan: VELO – Amersfoort, 19.00 uur
  • 26 jan: Amersfoort – VELO, 19.00 uur
  • Finale play-offs
  • 23 feb: Barendrecht (i.s.m. TFS Barendrecht)

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!