Vooruitblik play-offs in de Carlton Eredivisie

Vooruitblik play-offs in de Carlton Eredivisie

Aanstaande donderdag (24 februari) barst de strijd los in de play-offs van de Carlton Eredivisie.

Ken je VELO Badminton al?

Amersfoort, de nummer één van de reguliere competitie neemt het op tegen de nummer vier en tevens titelverdediger, VELO. Runner-up DKC wacht een dubbele confrontatie met Almere (3). Wie heeft de beste papieren om de finale te halen?

VELO – Amersfoort

Vorig jaar stonden VELO en Amersfoort in de finale van de play-offs tegenover elkaar. Destijds kroonde de ploeg uit Wateringen zich in Barendrecht met een 5-2 overwinning tot kampioen van Nederland.

Dit seizoen lijkt Amersfoort de te kloppen ploeg. De formatie van coach Fred van Wankum eindigde met 102 twee punten en vijftien overwinning op de eerste plek. Ciraar Slaats kende met de landskampioen meer moeite om zich de plaatsen voor de play-offs, maar uiteindelijk bleek de voorvarende start van de Wateringers dit seizoen genoeg voor een play-offticket.

In de onderlinge confrontaties was Amersfoort tot tweemaal toe de bovenliggende partij. Zowel in Amersfoort als in Wateringen werd er met 5-3 gewonnen. Vooral het vertrek van vaste krachten Soraya de Visch Eijbergen en Dennis van Daalen de Jel lijkt dit seizoen de nodige punten te kosten voor de Zuid-Hollanders. Daartegenover stond echter de terugkeer van Dicky Palyama. De 34-jarige routinier zorgt voor de nodige ervaring in het talentvolle team bij VELO.

Amersfoort schoot dit seizoen als een raket uit de startblokken door in de eerste drie duels maar liefst 23 punten te pakken. Van begin tot eind bezetten de Amersfoorters de koppositie. Toch was er ook minder goed nieuws. Kopman Nick Fransman brak halverwege de competitie een teen en kwam daarna niet meer in actie. Verder kampten ook onder andere Gayle Mahulette en Kirsten van der Valk met blessures.

Absolute uitblinkers aan de kant van Amersfoort zijn Eefje Muskens en Jelle Maas. Het duo verloor deze jaargang slechts een partij. Alleen het koppel Dave Khodabux /Yvonne Sie (Almere) wist Muskens en Maas tijdens de slotronde een nederlaag toe te brengen in het gemengddubbel.

Kijkend naar de stand op de ranglijst en de recente ontmoetingen lijkt Amersfoort op voorhand favoriet. Toch staan de play-offs altijd op zich en bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.

DKC - Almere

De grote surprise van dit seizoen komt uit Den Haag. DKC, dat er nog nooit in slaagde om de play-offs te halen, verraste vriend en vijand door knap tweede te worden op slechts zes punten van Amersfoort. Ook Dekker Almere kende een goed seizoen. De club uit Flevoland speelde een constant seizoen en legde beslag op plek drie.

In de eerdere ontmoetingen dit seizoen hielden de beide clubs elkaar in Almere in evenwicht (4-4) en was DKC in eigen huis nipt iets te sterk met 5-3. Opvallend daarbij was dat bij beide partijen DKC alle enkelspelen naar zich toe trok, terwijl Dekker Almere in zeven van de acht gevallen de bovenliggende partij was in de dubbelspelen.

Vorige zomer trok DKC, met coach Leonard van Velzen aan het roer, Soraya de Visch Eijbergen en Dennis van Daalen de Jel aan van Van Zundert/Velo. Met de komst van deze twee spelers werd de basis gelegd voor het bereiken van play-offs. Zo verloor De Visch Eijbergen geen enkele singlepartij in de Carlton Eredivisie. In totaal boekte de vereniging uit Den Haag dertien zeges, waaronder op een destijds gehavende koploper Amersfoort.

Almere zag al tijdens de derde speelronde kopvrouw Thamar Peters uitvallen met een zware blessure en later raakte Saber Afif geblesseerd. Het wegvallen van Peters werd door de ploeg van coach Erik Staats opgevangen door de komst van de Engelse Sarah Walker. Zij is dit jaar niet de enige buitenlander in dienst van Almere. Ook dubbelspecialist Peter Mills verdedigt de kleuren van Almere.

In de play-offs heeft DKC het voordeel dat de eerste wedstrijd in Almere wordt afgewerkt, maar beide teams lijken erg aan elkaar gewaagd. Het beloven twee spannende duels te worden.

Programma

  • Halve Finales play-offs
  • 24 jan: Almere – DKC, 19.30 uur
  • 27 jan: DKC - Almere, 14.00 uur
  • 24 jan: VELO – Amersfoort, 19.00 uur
  • 26 jan: Amersfoort – VELO, 19.00 uur
  • Finale play-offs
  • 23 feb: Barendrecht (i.s.m. TFS Barendrecht)

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!