SportSport

Palyama op koers voor tiende titel op Carlton NK

Palyama op koers voor tiende titel op Carlton NK

Dicky Palyama nog steeds op koers voor zijn tiende titel.

Dicky Palyama ligt nog steeds op koers voor zijn tiende nationale titel in het mannenenkel. Hij versloeg in de kwartfinale met 21-16 en 21-14 Lester Oey.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zondag speelt Palyama tegen Erik Meijs. Meijs was met 21-16, 13-21 en 21-11 te sterk voor Dennis van Daalen de Jel. Eric Pang kende in de kwartfinale weinig problemen. De nummer één van de plaatsingslijst won met 21-11 en 21-16 van Mark Caljouw. In de halve finale neemt Pang het op tegen Hans van Os, die afrekende met Gijs Berkelmans (21-14, 21-12).

Yao Jie bereikte zoals verwacht de halve finale in Almere door met 21-16 en 21-6 van Manon Sibbald te winnen. Patty Stolzenbach had een walk-over tegen Monique Broeke en schoof zonder te spelen door. Soraya de Visch Eijbergen (3) gaf Kirsten van der Valk klop in de strijd tussen de talenten. Het werd 21-10 en 21-8 voor De Visch Eijbergen. Lisa Malaihollo schaarde zich bij de laatste vier door Wendy Hoeve in twee games te verslaan.

Ruud Bosch en Koen Ridder (2) wonnen in de kwartfinale met 21-17 en 21-9 van Rik Wilbers/Tim Vaessen. Titelverdedigers Jacco Arends en Jelle Maas waren in twee games beter dan Hans van Os en Ralph Starren. Robin Tabeling en Russell Muns versloegen de tandem Michiel Kruijt/Léon Nottelman (21-17, 21-14), terwijl ook Lester Oey en Justin Teeuwen zich na winst op Jelle Kelderhuis en Jerry Natenstedt halve finalist mogen noemen.

Selena Piek en Iris Tabeling (1) staan in de halve finale na winst op het duo Myke Halkema/Gayle Mahulette (21-17, 21-16). De opmars van het jonge koppel Imke van der Aar/Tamara van der Hoeven werd gestuit door Eefje Muskens en Samantha Barning, die in twee games wonnen. Daarnaast zien we zondag ook de dubbels Yvonne Sie/Lisa Malaihollo en Ginny Severien/Maartje Verheul in actie bij de laatste vier.

In het gemengddubbel kwam de verrassing in de halve eindstrijd op naam van Robin Tabeling en Myke Halkema. Het duo van Jong Oranje was met 18-21, 21-14 en 21-18 te sterk voor het als derde geplaatste koppel Iris Tabeling/Jelle Maas. Samantha Barning en Jorrit de Ruiter (1) waren vanavond met 21-18 en 21-13 een maatje te groot voor Léon Nottelman en Roxanne Molenmaker. Ten slotte kwalificeerden ook de koppels Ruud Bosch/Selena Piek en Jacco Arends/Ilse Vaessen zich voor de halve finale.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!