Akvile Stapusaityte en Erik Meijs favorieten bij Amersfoort Master toernooi

Akvile Stapusaityte en Erik Meijs favorieten bij Amersfoort Master toernooi

Zaterdag en zondag 16 en 17 maart a.s organiseert Amersfoort het jaarlijkse Master toernooi in de sporthal Juliana van Stolberg te Amersfoort.

Ken je BC Oosterhout al?

Het Carlton GT-AA Drink Master toernooi maakt deel uit van het circuit van Carlton Master toernooien van Badminton Nederland. Aan dit circuit is een Carlton Master ranglijst gekoppeld welke na afloop van de meetellende toernooien wordt opgemaakt en waaraan een prijzengeld is verbonden.

Het toernooi kent dit jaar een grote en kwalitatief mooie bezetting met 26 mannen en 26 vrouwen in de Carlton Master klasse, waaronder buitenlandse spelers. De plaatsinglijst in de enkelspelen wordt aangevoerd door Erik Meijs bij de mannen en Litouwse Akvile Stapusaityte bij de vrouwen.

Bij de mannen is als runnerup geplaatst Amersfoort 1e man Nick Fransman en bij de vrouwen de Russische Natalia Perminova.

Ook bij de dubbelspelen komt de top van Nederland in actie met de in het oog springende vrouwendubbel van Maartje Verheul en Akvile Stapusaityte. De toppers van Amersfoort Eefje Muskens, Jelle Maas en Robin Tabeling ontbreken. Wel nemen deel Gayle Mahulette, Kirsten van der Valk, Maartje Verheul, Nick Fransman (2e geplaatst), Vincent de Vries en Ruben Jille.

Naast de Masterklasse zullen ook de klassen 4 en 6 gespeeld worden. In deze klasse komen zo'n 120 spelers uit met veel Amersfoort/Academie en regionale spelers.

Het toernooi zal geleid worden door de ervaren wedstrijdleiding van Amersfoort bestaande uit Ans Top, Jos Weinberg en Marieke Geurtsen. Zij worden bijgestaan door de referee van Badminton Nederland, Marcel Schormans.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!