clubzoeker

Akvile Stapusaityte en Erik Meijs favorieten bij Amersfoort Master toernooi

Akvile Stapusaityte en Erik Meijs favorieten bij Amersfoort Master toernooi

Zaterdag en zondag 16 en 17 maart a.s organiseert Amersfoort het jaarlijkse Master toernooi in de sporthal Juliana van Stolberg te Amersfoort.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het Carlton GT-AA Drink Master toernooi maakt deel uit van het circuit van Carlton Master toernooien van Badminton Nederland. Aan dit circuit is een Carlton Master ranglijst gekoppeld welke na afloop van de meetellende toernooien wordt opgemaakt en waaraan een prijzengeld is verbonden.

Het toernooi kent dit jaar een grote en kwalitatief mooie bezetting met 26 mannen en 26 vrouwen in de Carlton Master klasse, waaronder buitenlandse spelers. De plaatsinglijst in de enkelspelen wordt aangevoerd door Erik Meijs bij de mannen en Litouwse Akvile Stapusaityte bij de vrouwen.

Bij de mannen is als runnerup geplaatst Amersfoort 1e man Nick Fransman en bij de vrouwen de Russische Natalia Perminova.

Ook bij de dubbelspelen komt de top van Nederland in actie met de in het oog springende vrouwendubbel van Maartje Verheul en Akvile Stapusaityte. De toppers van Amersfoort Eefje Muskens, Jelle Maas en Robin Tabeling ontbreken. Wel nemen deel Gayle Mahulette, Kirsten van der Valk, Maartje Verheul, Nick Fransman (2e geplaatst), Vincent de Vries en Ruben Jille.

Naast de Masterklasse zullen ook de klassen 4 en 6 gespeeld worden. In deze klasse komen zo'n 120 spelers uit met veel Amersfoort/Academie en regionale spelers.

Het toernooi zal geleid worden door de ervaren wedstrijdleiding van Amersfoort bestaande uit Ans Top, Jos Weinberg en Marieke Geurtsen. Zij worden bijgestaan door de referee van Badminton Nederland, Marcel Schormans.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!