Erik Meijs: 'Topsporter word je niet zomaar!'

Erik Meijs: 'Topsporter word je niet zomaar!'

Een beetje later dan jullie van mij gewend zijn, maar ik heb begrepen dat er zondag en maandag al aardig wat publiciteit is geweest rondom de finale tijdens het Mastertoernooi.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dus niemand zal me gemist hebben tot nu toe, zeker niet na het nieuws over de nieuwe samenstelling van de nationale selectie.

Om met dit laatste te beginnen. Zoals ik ook al in een reactie op facebook heb gezegd, ik ben wederom blij dat ik in 2011 besloten heb de nationale selectie te verlaten en vooral zelf te gaan investeren in mijn ontwikkeling. Mede dankzij een aantal sponsors lukt het mij tot nu toe dit pad te vervolgen. Het is lastig en overal staan sponsormiddelen onder druk, dus ook bij mij, maar ik ben vast van plan om dit traject te blijven volhouden.

Nu BNL in principe geen focus meer lijkt te hebben op het singlespel is dat ook de enige juiste weg naar de top. Om die top te halen is een lange weg te gaan. Om een goede singlespeler te worden moet het spel tot in het kleinste detail beheerst worden. Dat kan alleen door heel veel individuele aandacht, waarbij voortdurend geschaafd wordt aan de ontwikkeling van het spel, aan de techniek, aan het vergroten van het tactisch inzicht en geanalyseerd moet worden hoe het spel zich internationaal ontwikkelt. Voldoende kracht en conditie zijn daarbij noodzakelijke randvoorwaarden. Dat alles gaat met vallen en opstaan. Er is niks zo moeilijk om ingeslepen slagen of bewegingen weer te veranderen. Dat is waar ik mee bezig ben.

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!