SportSport

Erik Meijs: 'Topsporter word je niet zomaar!'

Erik Meijs: 'Topsporter word je niet zomaar!'

Een beetje later dan jullie van mij gewend zijn, maar ik heb begrepen dat er zondag en maandag al aardig wat publiciteit is geweest rondom de finale tijdens het Mastertoernooi.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dus niemand zal me gemist hebben tot nu toe, zeker niet na het nieuws over de nieuwe samenstelling van de nationale selectie.

Om met dit laatste te beginnen. Zoals ik ook al in een reactie op facebook heb gezegd, ik ben wederom blij dat ik in 2011 besloten heb de nationale selectie te verlaten en vooral zelf te gaan investeren in mijn ontwikkeling. Mede dankzij een aantal sponsors lukt het mij tot nu toe dit pad te vervolgen. Het is lastig en overal staan sponsormiddelen onder druk, dus ook bij mij, maar ik ben vast van plan om dit traject te blijven volhouden.

Nu BNL in principe geen focus meer lijkt te hebben op het singlespel is dat ook de enige juiste weg naar de top. Om die top te halen is een lange weg te gaan. Om een goede singlespeler te worden moet het spel tot in het kleinste detail beheerst worden. Dat kan alleen door heel veel individuele aandacht, waarbij voortdurend geschaafd wordt aan de ontwikkeling van het spel, aan de techniek, aan het vergroten van het tactisch inzicht en geanalyseerd moet worden hoe het spel zich internationaal ontwikkelt. Voldoende kracht en conditie zijn daarbij noodzakelijke randvoorwaarden. Dat alles gaat met vallen en opstaan. Er is niks zo moeilijk om ingeslepen slagen of bewegingen weer te veranderen. Dat is waar ik mee bezig ben.

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!