Albert Valentijn: 'Actieve houding aannemen naar verenigingen'

Albert Valentijn: 'Actieve houding aannemen naar verenigingen'

Wat speelt er in de verschillende regio's? Hoe staat het met de regionale badmintonbeleving? Om antwoord te vinden op deze vragen lees je vanaf deze week zeven weken lang de serie 'Regio in de Kijker'. In het eerste deel een interview met Albert Valentijn, de gedreven en enthousiaste Regiomanager van Limburg.

Ken je BC Hillegom al?

Hoe bent u in het regioteam gerold?

'Vanaf 1980 zit ik al in het districtsbestuur in Limburg. Een paar jaar geleden toen de districten over gingen naar regio's, was Badminton Nederland op zoek naar Regiomanagers. Ik heb toen direct aangegeven dat ik hen wilde helpen, want een regiomanager is onmisbaar. Kijk maar naar de regio's Noord-Holland en Zuid-West waar deze er nu niet is, daar loopt het toch allemaal minder soepel dan bij ons. Zo ben ik uiteindelijk regiomanager geworden.'

Wat speelt er in de regio Limburg?

'Net als alle andere regio's in het land hebben we te maken met teruglopende ledenaantallen. In Limburg zijn er veel 'grijze' badmintonners. Veel mensen spelen badminton in clubverband, maar deze verenigingen zijn niet aangesloten bij Badminton Nederland. Om deze badmintonners lid te krijgen van Badminton Nederland laten we geregeld ook verenigingen die niet lid zijn van Badminton Nederland meedoen aan onze activiteiten en toernooien. We hopen dat we door verenigingen te laten 'proeven' aan onze diensten ze zich uiteindelijk aansluiten bij Badminton Nederland. Hierdoor kunnen we ook het ledenaantal weer opkrikken.'

Heeft deze aanpak resultaat?

'Jazeker. We krijgen veel vraag van clubs die vragen of het mogelijk is om mee te doen met een bepaalde activiteit. We gaan met de verenigingen in gesprek en vervolgens nodigen we hen uit om eens mee te doen. Nadat ze aan deze activiteit hebben meegedaan, zijn de clubs vaak enthousiast en willen ze lid worden van de bond. Zo doen we dit al jaren in Limburg.

Maar de grote vraag blijft natuurlijk: Hoe vang je al die badmintonners in Nederland die niet zijn aangesloten bij de bond? Het is denk ik erg belangrijk dat we een actieve houding aannemen naar de verenigingen. Daarnaast is ook de service naar de leden toe belangrijk. In Limburg staat klantvriendelijkheid bovenaan.'

Hoe is het met de badmintonbeleving in uw regio?

'Limburgers zijn Bourgondiërs. Naast het badmintonnen staat de gezelligheid centraal. Deze gaan hand in hand samen. Daarnaast zijn Limburgers ook heel nuchter en kunnen we goed relativeren. We maken ons dan ook niet druk als een vergadering een kwartier later begint dan gepland. Als je bijvoorbeeld een vergadering om 20.00 uur laat beginnen, weet je dat je daadwerkelijk zeker een kwartier later aanvangt. Dat noemen we het Limburgers kwartiertje.'

Wat vind je van het Badminton Congres?

'Ik vind het een zeer goed idee dat er een Badminton Congres komt en belangrijk dat de bond zich laat zien aan haar verenigingen. Het liefst zou ik er graag meerdere door het hele land zien. Bijvoorbeeld in de regio's.'

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!