SportSport

Internationaal badmintontoernooi voor de 14e keer in Wateringen

Internationaal badmintontoernooi voor de 14e keer in Wateringen

Dit jaar vindt voor de 14de keer het internationale badmintontoernooi Yonex Dutch International plaats in de Velohal te Wateringen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De hal zal het decor zijn voor topbadminton door meer dan 180 deelnemers uit 27 landen. Bij de mannenenkel zijn 57 deelnemers, waaronder 11 Nederlanders. Eric Pang heeft van deze 11 de hoogste plaatsing en is als 3e geplaatst. In 2012 moest Eric in Wateringen in een zeer spannende halve finale zijn meerdere erkennen in de tegenstander, maar alle hoop is nu gevestigd op de editie van 2013.

Wellicht dat hij in de finale uit zal komen tegen de als eerste geplaatste Viktor Axelsen uit Denemarken. Viktor staat op de 14de plaats van de World Superseries, maar heeft tijdens de Swiss Open van enkele weken geleden nog in 3 sets verloren van Eric.

Ook bij de vrouwenenkel is er een grote vertegenwoordiging uit Nederland. 9 van de 43 spelers spelen voor de nationale driekleur, maar geen van de speelsters is hoog genoeg geranked om een plaatsing binnen te slepen. Het zal dus nog een aardige kluif worden voor de Nederlandse dames om eremetaal te bemachtigen. Petya Nedelcheva uit Bulgarije is de te kloppen vrouw, met een huidige ranking op nummer 2 in het European Badminton Circuit. Tijdens de Oostenrijkse Open in februari behaalde zij een mooie tweede plaats.

Nederlanders Jacco Arends en Jelle Maas gaan het in de mannendubbel de als eerste geplaatste Polen Moren en Szkudlarczyk moeilijk maken. Jacco en Jelle zijn als derde geplaatst en hebben nog hun mooie overwinning tijdens de Zweedse Open eerder dit jaar op het netvlies staan. Zij staan op gelijke hoogte met de Polen in de World Series Ranking, dus mochten beide koppels de finale halen, dan beloofd dat een spannende strijd te worden.

De als tweede in de vrouwendubbel geplaatste Ng en Ng uit Maleisië verloren vorig jaar nog verrassend in de eerste ronde van Ginny Severien en Maartje Verheul. Het Yonex Dutch International wordt hun eerste toernooi van 2013 waarbij ze de Zweedse Lennartson en Wengberg op hun pad zullen vinden. Deze Zweedse dames werden onlangs nog 2e tijdens de Zweedse Open, waarbij zij de finale verloren van Oranjespelers Selena Piek en Iris Tabeling. Selena speelt tijdens de Yonex Dutch International met Eefje Muskens en het zou mooi zijn als de dames deze mooie prestatie zouden kunnen evenaren.

In de gemengd dubbel zijn alle ogen gericht op Jorrit de Ruiter en Samantha Barning. Het als tweede geplaatste Nederlandse koppel beleefde in 2012 een prima jaar en werd eerste op zowel de Ierse al de Noorse Open. Zij zullen de hete adem in de nek voelen van 2 Duitse koppels die als eerste en als derde geplaatst zijn. De als derde geplaatste Peter Kessbauer en Isabel Herttrich wonnen in maart nog de Zweedse Open en de als eerste geplaatste Michael Fuchs en Birgit Michels hebben zich eerder dit jaar kunnen warmspelen tijdens de Malaysian en Korean Open.

Kwalificaties

Op donderdag 18 april zullen de kwalificatieronden worden gespeeld voor de mannenenkel, vrouwenenkel, mannendubbel en gemengd dubbel. De speeltijden van het kwalificatietoernooi zullen worden gepubliceerd op www.toernooi.nl. Er wordt gespeeld op vijf banen en de toegang is donderdag gratis.

Hoofdtoernooi

Vrijdag 19 april begint het hoofdtoernooi. De halve finales zullen gespeeld worden op zaterdag 20 april en zondag 21 april zijn de finales. Ook hiervoor geldt dat de speeltijden zullen worden gepubliceerd op www.toernooi.nl. De toegang per dag is € 5,- per persoon en een passe-partout kost € 10,-. Kinderen tot 15 jaar hebben gratis toegang.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!