clubzoeker

Nog nooit heeft een bestuur zo weinig steun gehad

Nog nooit heeft een bestuur zo weinig steun gehad

Er was twee keer voorbewerkingsoverleg. Een besloten vergadering en het uitsluiten van elk alternatief was nodig om van 6 van de 32 afgevaardigden hun ja-stem te kunnen krijgen voor het slechtste tosportbeleidsplan in de geschiedenis van onze sport in Nederland.

SportSport

Ken je BC Heemskerk al?

Buiten het bestuur en deze 6 afgevaardigden heeft er helemaal niemand ook maar een goed woord over voor het product wat er nu doorheen is gedrukt. Nog nooit heeft een bestuur zo weinig steun gehad voor een plan als wat er nu op tafel ligt.

Toen het vorige bestuur het toneel verliet was de stemming dat er bruggen gebouwd moesten worden. Dat de bond weer van iedereen zou moeten worden en dat er plaats zou zijn voor andere meningen.

Niets is minder waar. Het heeft er nog nooit zo slecht voor gestaan als nu. De oppositie is nooit in beeld geweest en wordt zelfs in de nieuw jaarstoespraak als kwaadaardig weggezet.

Er is een nieuwe groep van spelers uitgesloten. Waren het een paar jaar terug de spelers van andere merken die niet meetelden, zo zijn het nu de singlespelers.

Badminton Nederland heeft geen kaas gegeten van topsport, dat was al bekend. Maar het is nu nog eens extra bevestigd. Badminton Nederland kan geen trainers opleiden en daar is door dit bestuur een begin mee gemaakt om het te gaan veranderen, maar er komt niets van terecht en het valt dan ook niet te verwachten dat het ook maar een klein beetje beter wordt.

Het bondsbureau wordt geleid door een incompetente directeur met een leidersstijl waar de honden geen brood van lusten en waar hij een angstcultuur heeft gecreëerd die gelijk is aan de manier waarop de oude technisch directeur omging met andere trainers in ons land.

Het krediet van het nieuwe bestuur is op, het is verbruikt. Ik zal de laatste zijn die zegt dat ze niet hard hebben gewerkt, maar je kunt ook verkeerd hard werken. Er zijn een paar dingen leuk aangepakt, maar het overall beleid krijgt gewoon geen voldoende.

De rust waar velen het over hebben en waar iedereen naar uit kijkt gaat er niet komen. Het kan maar een kant op en dat is bergafwaarts. De schoonmaakactie had voor mij vooral op het bondsbureau en niet op de eerste plaats op de baan gehoeven. Als het bestuur meer werk had gemaakt door na het opzeggen van de technisch directeur ook de algemeen directeur te ontslaan dan was de steun veel groter geweest. En laat ik een ding voorop stellen: ik ken de man niet eens en heb welgeteld één een vergadering met hem gehad dus het gaat me totaal niet om de persoon. Wat ik wel ken zijn de resultaten van ZIJN beleid en die zijn van dien aard dat je niet anders kan stellen dat hij eruit moet.

Er is op de afgelopen vergadering vast gesproken over het feit dat gelden bij bosjes wegvallen, NOC*NSF, Yonex, en een steeds verder teruglopend ledental. Is er ook gesproken wat er gedaan gaat worden om te bezuinigen op het bondsbureau? Ik ben er bang voor dat dit niet het geval is geweest. Het bestuur blijft zitten. Niet omdat er een goed product staat maar omdat het vooral aardige mensen zijn die ieder op hun manier hard proberen, werken en hun best doen. Het rapportcijfer moet dan ook als volgt zijn:

  • Topsportbeleid: 4
  • Vlijt: 8
  • Inzet: 9

Opmerking van de meester: het bestuur doet zijn best maar begrijpt de stof onvoldoende. Ik denk dan ook dat het in het belang van het bestuur is dat ze niet naar de volgende klas gaat maar dit jaar een keer overdoen. Een fijne vakantie toegewenst.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw is op de Olympische Spelen gestrand in de achtste finales. Hij verloor in de knock-outfase in drie…

29 juli 2021

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

De Koreaanse weerstand in de kwartfinale van het badmintontoernooi op de Olympische Zomerspelen in Tokio was uiteindelijk te…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!