clubzoeker

Vooruitblik Carlton Master Conquesto

Vooruitblik Carlton Master Conquesto

Badmintonvereniging Conquesto organiseert op zaterdag 27 en zondag 28 april 2013 voor de vijftiende keer het Regeersport Master-4-6-8 toernooi.

clubzoeker

Ken je BC Westerbork al?

Het toernooi maakt deel uit van het Carlton Master Circuit. Ook dit jaar zullen weer tal van Nederlandse toppers hun opwachting maken in Zoetermeer.

Maar liefst 38 deelnemers strijden in het mannenenkel in de hoogste klasse voor de titel. Een aantal favorieten: titelverdediger Erik Meijs (inwoner van Zoetermeer), Léon Nottelman (winnaar van de editie van 2010) en Dennis van Daalen de Jel (winnaar Master toernooi Almere). Verder mogen ook de jeugdinternationals Mark Caljouw en Justin Teeuwen niet onderschat worden.

Ook in het vrouwenenkel geven vele toppers acte de présence. Lijstaanvoerster is de Litouwse Akvile Stapusaityte. Soraya de Visch Eijbergen is als tweede geplaatst in Zoetermeer. De 20-jarige speelster van DKC verloor de afgelopen competitie geen enkele singlepartij en mag dus worden gezien als één van de favorieten.

Dave Khodabux en Justin Teeuwen staan bovenaan de plaatsingslijst in het mannendubbel. Zij zijn samen met de jonkies Russell Muns/Robin Tabeling en Jim Middelburg/Vincent de Vries (winnaars Master toernooi Almere) de grootste kanshebbers op de titel. Ook de duo’s Hans van Os/Ralph Starren (tweede geplaatst) en Jelle Kelderhuis/Jerry Natenstedt mogen niet uitgevlakt worden.

In het vrouwendubbel zijn Maartje Verheul en Akvile Stapusaityte het te kloppen duo. Het koppel schreef het afgelopen Master Toernooi in Almere op hun naam. Als alles volgens planning verloopt, treffen zij de zeer ervaren Lisa Malaihollo en Yvonne Sie (Van Zundert Velo/Dekker Almere) in de finale.

Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn zijn dan niet het hoogst geplaatste koppel in het gemengddubbel, echter wisten zij wel de Master toernooien van Almere en Amersfoort te winnen. De lijstaanvoerders zijn Dave Khodabux en 'veterane' Georgy van Soerland-Trouerbach. Ook hier is Soraya de Visch Eijbergen met haar partner Jim Middelburg kanshebber op de titel. Verder zullen zilveren medaillewinnaars op de Europese Jeugd Kampioenschappen 2013, Robin Tabeling en Myke Halkema, er alles aan doen om de titel binnen te slepen.

Naast de 1 zal er ook om de titels worden gestreden in de categorie 4, 6 en 8. Met zo’n 250 deelnemers uit heel Nederland en ongeveer 360 te spelen partijen is het toernooi zeer goed bezet.

Zowel op zaterdag als zondag zal huisfotograaf René Lagerwaard foto’s maken, die later te zien zijn op de Facebook-pagina van Conquesto. De club speelt in de Noordwesterhal aan de Buytenparklaan 6 (vlakbij SnowWorld in wijk 17). De toegang is gratis.

Klik hier voor alle wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!