clubzoeker

Vooruitblik Carlton Master Conquesto

Vooruitblik Carlton Master Conquesto

Badmintonvereniging Conquesto organiseert op zaterdag 27 en zondag 28 april 2013 voor de vijftiende keer het Regeersport Master-4-6-8 toernooi.

clubzoeker

Ken je SV Sparta al?

Het toernooi maakt deel uit van het Carlton Master Circuit. Ook dit jaar zullen weer tal van Nederlandse toppers hun opwachting maken in Zoetermeer.

Maar liefst 38 deelnemers strijden in het mannenenkel in de hoogste klasse voor de titel. Een aantal favorieten: titelverdediger Erik Meijs (inwoner van Zoetermeer), Léon Nottelman (winnaar van de editie van 2010) en Dennis van Daalen de Jel (winnaar Master toernooi Almere). Verder mogen ook de jeugdinternationals Mark Caljouw en Justin Teeuwen niet onderschat worden.

Ook in het vrouwenenkel geven vele toppers acte de présence. Lijstaanvoerster is de Litouwse Akvile Stapusaityte. Soraya de Visch Eijbergen is als tweede geplaatst in Zoetermeer. De 20-jarige speelster van DKC verloor de afgelopen competitie geen enkele singlepartij en mag dus worden gezien als één van de favorieten.

Dave Khodabux en Justin Teeuwen staan bovenaan de plaatsingslijst in het mannendubbel. Zij zijn samen met de jonkies Russell Muns/Robin Tabeling en Jim Middelburg/Vincent de Vries (winnaars Master toernooi Almere) de grootste kanshebbers op de titel. Ook de duo’s Hans van Os/Ralph Starren (tweede geplaatst) en Jelle Kelderhuis/Jerry Natenstedt mogen niet uitgevlakt worden.

In het vrouwendubbel zijn Maartje Verheul en Akvile Stapusaityte het te kloppen duo. Het koppel schreef het afgelopen Master Toernooi in Almere op hun naam. Als alles volgens planning verloopt, treffen zij de zeer ervaren Lisa Malaihollo en Yvonne Sie (Van Zundert Velo/Dekker Almere) in de finale.

Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn zijn dan niet het hoogst geplaatste koppel in het gemengddubbel, echter wisten zij wel de Master toernooien van Almere en Amersfoort te winnen. De lijstaanvoerders zijn Dave Khodabux en 'veterane' Georgy van Soerland-Trouerbach. Ook hier is Soraya de Visch Eijbergen met haar partner Jim Middelburg kanshebber op de titel. Verder zullen zilveren medaillewinnaars op de Europese Jeugd Kampioenschappen 2013, Robin Tabeling en Myke Halkema, er alles aan doen om de titel binnen te slepen.

Naast de 1 zal er ook om de titels worden gestreden in de categorie 4, 6 en 8. Met zo’n 250 deelnemers uit heel Nederland en ongeveer 360 te spelen partijen is het toernooi zeer goed bezet.

Zowel op zaterdag als zondag zal huisfotograaf René Lagerwaard foto’s maken, die later te zien zijn op de Facebook-pagina van Conquesto. De club speelt in de Noordwesterhal aan de Buytenparklaan 6 (vlakbij SnowWorld in wijk 17). De toegang is gratis.

Klik hier voor alle wedstrijden.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!