Vooruitblik Carlton Master Conquesto

Vooruitblik Carlton Master Conquesto

Badmintonvereniging Conquesto organiseert op zaterdag 27 en zondag 28 april 2013 voor de vijftiende keer het Regeersport Master-4-6-8 toernooi.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het toernooi maakt deel uit van het Carlton Master Circuit. Ook dit jaar zullen weer tal van Nederlandse toppers hun opwachting maken in Zoetermeer.

Maar liefst 38 deelnemers strijden in het mannenenkel in de hoogste klasse voor de titel. Een aantal favorieten: titelverdediger Erik Meijs (inwoner van Zoetermeer), Léon Nottelman (winnaar van de editie van 2010) en Dennis van Daalen de Jel (winnaar Master toernooi Almere). Verder mogen ook de jeugdinternationals Mark Caljouw en Justin Teeuwen niet onderschat worden.

Ook in het vrouwenenkel geven vele toppers acte de présence. Lijstaanvoerster is de Litouwse Akvile Stapusaityte. Soraya de Visch Eijbergen is als tweede geplaatst in Zoetermeer. De 20-jarige speelster van DKC verloor de afgelopen competitie geen enkele singlepartij en mag dus worden gezien als één van de favorieten.

Dave Khodabux en Justin Teeuwen staan bovenaan de plaatsingslijst in het mannendubbel. Zij zijn samen met de jonkies Russell Muns/Robin Tabeling en Jim Middelburg/Vincent de Vries (winnaars Master toernooi Almere) de grootste kanshebbers op de titel. Ook de duo’s Hans van Os/Ralph Starren (tweede geplaatst) en Jelle Kelderhuis/Jerry Natenstedt mogen niet uitgevlakt worden.

In het vrouwendubbel zijn Maartje Verheul en Akvile Stapusaityte het te kloppen duo. Het koppel schreef het afgelopen Master Toernooi in Almere op hun naam. Als alles volgens planning verloopt, treffen zij de zeer ervaren Lisa Malaihollo en Yvonne Sie (Van Zundert Velo/Dekker Almere) in de finale.

Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn zijn dan niet het hoogst geplaatste koppel in het gemengddubbel, echter wisten zij wel de Master toernooien van Almere en Amersfoort te winnen. De lijstaanvoerders zijn Dave Khodabux en 'veterane' Georgy van Soerland-Trouerbach. Ook hier is Soraya de Visch Eijbergen met haar partner Jim Middelburg kanshebber op de titel. Verder zullen zilveren medaillewinnaars op de Europese Jeugd Kampioenschappen 2013, Robin Tabeling en Myke Halkema, er alles aan doen om de titel binnen te slepen.

Naast de 1 zal er ook om de titels worden gestreden in de categorie 4, 6 en 8. Met zo’n 250 deelnemers uit heel Nederland en ongeveer 360 te spelen partijen is het toernooi zeer goed bezet.

Zowel op zaterdag als zondag zal huisfotograaf René Lagerwaard foto’s maken, die later te zien zijn op de Facebook-pagina van Conquesto. De club speelt in de Noordwesterhal aan de Buytenparklaan 6 (vlakbij SnowWorld in wijk 17). De toegang is gratis.

Klik hier voor alle wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!