SportSport

Erik Meijs: 'Azietrip smaakt naar meer'

Erik Meijs: 'Azietrip smaakt naar meer'

De periode in Azië zit er helaas al weer op. Afgelopen zondag zijn we terug gekeerd uit Bangkok.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Eerder heb ik verteld over mijn ervaringen in Jakarta. Ik pak de draad weer op van het verhaal in de 2e week van de trainingsstage. Die stond vooral in het teken van stevige oefenpartijen tegen Indonesische topspelers. Prachtig om tegen de huidige nummer 3 (en nummer 24 van de wereld) te spelen, Alamsyah Yunus.

Maar de klap op de vuurpijl kwam op de laatste trainingsdag toen Olympisch kampioen Taufik Hidayat zelf op de baan verscheen. Ik mocht tegen hem een single spelen onder het toeziend oog van de andere spelers. Super gaaf natuurlijk om tegen zo'n icoon te mogen spelen en nog even met hem te kunnen trainen. Ik verloor in 2 sets, maar het was leuk om te zien dat we beide vooral erop uit waren om de ander even flink op het verkeerde been te zetten en dat lukte ook aan beide kanten.

Taufik traint op dit moment alleen nog voor de Indonesia Open die deze week is begonnen. Dit wordt zijn laatste toernooi. Na zolang aan de internationale top te hebben gestaan is het nu mooi genoeg geweest. Hoewel dus in een afbouwfase was daar weinig van te merken op de baan. Elke slag nog steeds messcherp en hij staat soms gewoon al te wachten op een bepaalde plek omdat hij precies weet wat je gaat doen.

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!