Erik Meijs: 'Azietrip smaakt naar meer'

Erik Meijs: 'Azietrip smaakt naar meer'

De periode in Azië zit er helaas al weer op. Afgelopen zondag zijn we terug gekeerd uit Bangkok.

Ken je BC Invictus al?

Eerder heb ik verteld over mijn ervaringen in Jakarta. Ik pak de draad weer op van het verhaal in de 2e week van de trainingsstage. Die stond vooral in het teken van stevige oefenpartijen tegen Indonesische topspelers. Prachtig om tegen de huidige nummer 3 (en nummer 24 van de wereld) te spelen, Alamsyah Yunus.

Maar de klap op de vuurpijl kwam op de laatste trainingsdag toen Olympisch kampioen Taufik Hidayat zelf op de baan verscheen. Ik mocht tegen hem een single spelen onder het toeziend oog van de andere spelers. Super gaaf natuurlijk om tegen zo'n icoon te mogen spelen en nog even met hem te kunnen trainen. Ik verloor in 2 sets, maar het was leuk om te zien dat we beide vooral erop uit waren om de ander even flink op het verkeerde been te zetten en dat lukte ook aan beide kanten.

Taufik traint op dit moment alleen nog voor de Indonesia Open die deze week is begonnen. Dit wordt zijn laatste toernooi. Na zolang aan de internationale top te hebben gestaan is het nu mooi genoeg geweest. Hoewel dus in een afbouwfase was daar weinig van te merken op de baan. Elke slag nog steeds messcherp en hij staat soms gewoon al te wachten op een bepaalde plek omdat hij precies weet wat je gaat doen.

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!