clubzoeker

Eric Pang eenvoudig naar tweede ronde Canada Open

Eric Pang eenvoudig naar tweede ronde Canada Open

De als tweede geplaatste Nederlands kampioen Eric Pang had weinig moeite met de Canadees Andrew D'Souza (WR 492).

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het was de eerste ontmoeting tussen de twee badmintonners en het grote verschil in wereldranglijstpositie liet zich duidelijk gelden met 21-14 en 21-14.

Koen Ridder en zijn Franse gelegenheidspartner Laura Choinet maakten goede kans om in de tweede ronde te geraken met 21-16 en 16-21 in de eerste twee games. De Amerikaans-Filipijnse tegenstanders kwamen echter langszij met 21-17.

Gelukkig had Ridder nog een dubbel met Ruud Bosch op de rol staan. De Australiers aan de overkant waren machteloos en zagen hoe de Nederlanders met 21-10 en 21-13 doorgang naar ronde twee blokkeerden.

Selena Piek en Jacco Arends troffen Thaise tegenstanders die slecht begonnen (11-21), langzaam opbouwen (21-19) en vervolgens verpulverden (21-7). Voor Arends was er evenmin geluk in zijn herendubbel met Dongenees Jelle Maas. De partij culmineerde in een alsnog spannende driesetter die met 19-21, 21-12 en 21-19 in Chinese handen viel.

Het ging flessenhamsteraar Samantha Barning en dubbelspeelster Iris Tabeling voor de wind in hun confrontatie met twee Australische dames. Slechts 16 punten in twee games vielen de tegenstanders uit de voormalige Britse kolonie ten deel.

Klik hier voor het toernooi..

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!