SportSport

Eric Pang eenvoudig naar tweede ronde Canada Open

Eric Pang eenvoudig naar tweede ronde Canada Open

De als tweede geplaatste Nederlands kampioen Eric Pang had weinig moeite met de Canadees Andrew D'Souza (WR 492).

Ken je BC Mix al?

Het was de eerste ontmoeting tussen de twee badmintonners en het grote verschil in wereldranglijstpositie liet zich duidelijk gelden met 21-14 en 21-14.

Koen Ridder en zijn Franse gelegenheidspartner Laura Choinet maakten goede kans om in de tweede ronde te geraken met 21-16 en 16-21 in de eerste twee games. De Amerikaans-Filipijnse tegenstanders kwamen echter langszij met 21-17.

Gelukkig had Ridder nog een dubbel met Ruud Bosch op de rol staan. De Australiers aan de overkant waren machteloos en zagen hoe de Nederlanders met 21-10 en 21-13 doorgang naar ronde twee blokkeerden.

Selena Piek en Jacco Arends troffen Thaise tegenstanders die slecht begonnen (11-21), langzaam opbouwen (21-19) en vervolgens verpulverden (21-7). Voor Arends was er evenmin geluk in zijn herendubbel met Dongenees Jelle Maas. De partij culmineerde in een alsnog spannende driesetter die met 19-21, 21-12 en 21-19 in Chinese handen viel.

Het ging flessenhamsteraar Samantha Barning en dubbelspeelster Iris Tabeling voor de wind in hun confrontatie met twee Australische dames. Slechts 16 punten in twee games vielen de tegenstanders uit de voormalige Britse kolonie ten deel.

Klik hier voor het toernooi..

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!