Subsidie Kracht van Sport

Subsidie Kracht van Sport

Met het programma 'Kracht van Sport' wil het Oranje Fonds een impuls geven aan de ontwikkeling van de sociale functie van sport.

Ken je BC Victoria al?

Met deze sociale functie bedoelt men bijvoorbeeld het opdoen van contacten, sociale vaardigheden en het verrichten van vrijwilligerswerk. Een sociale functie die voor badmintonverenigingen vaak vanzelfsprekend is en het programma Kracht van Sport biedt voor u dan ook mooie kansen!

Met ‘Kracht van Sport’ wil het Oranje Fonds bestaande (lokale) samenwerking tussen partijen die gezamenlijk duurzaam lokaal aanbod kunnen ontwikkelen versterken. Dit kunnen initiatieven zijn waarbij badminton ingezet wordt om de samenhang in de buurt of wijk te vergroten of waarbij de participatie van een bijzondere doelgroep wordt versterkt (zoals jeugd of ouderen, vrouwen of mannen, verstandelijk of lichamelijk beperkten of (ex)gedetineerden). De keuze voor de doelgroep is afhankelijk van de behoefte en het draagvlak in uw omgeving.

Wat levert het op?

De impuls bestaat uit verschillende elementen:

  • Ontwikkelruimte: ruimte (tijd) om in coalitieverband te werken aan het beter benutten van de mogelijkheden voor ontwikkeling en toepassing van de sociale functie van sport. Hiervoor stelt het Oranje Fonds maximaal 2 jaar een ontwikkelbudget beschikbaar van maximaal €50.000 per jaar per coalitie.
  • Ondersteuning: per jaar een coalitiegebonden budget waarvoor na toestemming van het Oranje Fonds externe expertise en/of ondersteuning ingehuurd kan worden.
  • Leren van elkaar: Oranje Fonds organiseert (kennis)uitwisselings-bijeenkomsten en intervisiebijeenkomsten met andere coalities.
  • Overdracht van (tussentijdse) resultaten en monitoring en evaluatie.

Samenwerking is essentieel

Het Oranjefonds biedt een impuls aan zogenaamde ‘coalities’ die bestaan uit minimaal twee (bij voorkeur drie) organisaties.

Minstens één van de organisaties in een coalitie moet een sportvereniging zijn. Andere partners kunnen zijn: een welzijnsinstelling, zorginstelling, particulier initiatief, et cetera. Vereiste is dat de organisaties elkaar aanvullen op de gebieden accommodatie, programmering (sportaanbod) en begeleiding.

Een voorbeeld

Een badmintonvereniging kan bijvoorbeeld START, op maat gemaakt trainingsprogramma voor beginners, aanbieden aan psychiatrisch beperkten, vrouwen of ouderen en mogelijkheid bieden tot ontmoeting met andere badmintonners. Daarbij kan de coalitie bestaan uit de vereniging met respectievelijk een psychiatrische instelling, vrouwenorganisatie of seniorenvereniging en een fysiotherapiepraktijk en/of leefstijlcoach.

Interesse?

Wilt u meer weten over het programma, de selectie en beoordelingscriteria of aanvraagprocedure? Kijk op de website van het Oranje Fonds. Aanmelden voor Kracht van Sport kan tot 1 november 2013.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!