Kwartfinales eindstation voor Oranje-spelers in Bulgarije

Kwartfinales eindstation voor Oranje-spelers in Bulgarije

Op de derde dag van de Bulgarian Eurasia Open zijn alle Nederlandse spelers uitgeschakeld in de kwartfinales, al waren een aantal koppels dichtbij een plek in de halve eindstrijd.

SportSport

Ken je APGS Amsterdam al?

Mixen

Cheryl Seinen en Alex Vlaar speelden tegen de Russische kampioenen en de eerste geplaatsten Olga Morozova en Alexander Zinchenko. In een gelijkopgaande eerste game wisten Cheryl en Alex de Russen tot wanhoop te brengen. Met veel variatie en goede druk werd het een verlenging waarin de Russen net iets gelukkiger waren en wonnen met 22-20. De tweede game ging ook gelijk op tot en met 10-11. Daarna waren Cheryl en Alex net wat ongelukkiger en niet scherp genoeg. Jammer maar voor een niet getrainde koppel zo waar een zeer goede prestatie.

Alida Chen en Ruben Jille hadden ook een lastige tegenstander in de vorm van de sterke Bulgaarse Gabriella Stoeva en de Fin Kaisti. De eerste game ging nog verloren met 14-21, maar in de tweede game kwamen Alida en Ruben in hun goede spel. Met ook veel variatie werden de Bulgaarse en Fin prima uitgespeeld. Alida en Ruben wonnen de tweede game met 21-16. In de derde game werd er snel een voorsprong genomen door de tegenstanders. De rallies gingen wel gelijk op, maar het verschil was gemaakt. Alida en Ruben verloren de derde game met 13-21.

Een zeer goede prestatie van beide jonge mix koppels in een toch Internationaal redelijk sterk bezet seniorentoernooi.

Vrouwenenkel

Soraya de Visch Eijbergen mocht in haar kwartfinale aantreden tegen de derde geplaatste Turkse Ozge Bayrak. Het werd vooral in de eerste game een gelijkopgaande wedstrijd met kansen voor beide speelsters. Met 19-21 was de Turkse net de gelukkigste aan het eind. De tweede game werd een gelijkopgaande strijd, alleen maakte Soraya net wat teveel foutjes, waardoor de Turkse met de winst aan de haal ging. Jammer want Soraya was zeker niet kansloos tegen de sterke Turkse.

Mannendubbel

Jonkies tegen een WK seniorendubbel, ofwel Alex Vlaar en Ruben Jille tegen de als tweede geplaatste Schotten Martin Campbell en Patrick Machugh. Het werd een heroïsche strijd waar de jonge Nederlanders niet onder deden tegen de Schotten. De eerste game was voor Alex en Ruben met 21-19. De tweede game was ook close en werd door de Schotten gewonnen met 21-18. De derde game werd een ware thriller met fantastische rallies, die in de rust in het voordeel van de Schotten uitviel met 11-10. Toen was ineens de pijp leeg. Niet zozeer wat betreft energie, maar ineens lukte bij Alex en Ruben niks meer. Alles wat tot dan toe heel goed ging, mislukte en het werd 21-10 voor de Schotten. Zeer goede wedstrijd, jammer van de laatste helft van de derde game.

Vrouwendubbel

Cheryl en Gayle moesten aantreden tegen de Turkse toppers Yigit en Bayrak. De eerste game werd verloren met 13-21, ondanks goede rallies en strijd waren de Turken net wat beter in de laatste shuttles. De tweede game was closer en de rallies werden langer. Met goede punten ging de strijd gelijk op, maar moesten Cheryl en Gayle toch hun hoofd buigen aan het eind en werd verloren met 18-21. Een goede wedstrijd tegen een waardige tegenstander.

Alida en Soraya namen het op tegen de Russinnen Morozova en Dergunova. De eerste game was slordig en werd verloren met 19-21. In de tweede game revancheerden Alida en Soraya zich door gedecideerd de game te winnen met 21-17. De derde game werd een nieuwe wedstrijd met kansen voor beide kanten. Aan het eind waren de Russinnen aan de betere kant van de score en wonnen met 21-15.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Kaarten te koop voor Dutch Open in Topsportcentrum Almere

Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober vindt de Dutch Open - dit jaar een international challenge toernooi - plaats in Almere. De…

2 augustus 2021

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

Viktor Axelsen wint badmintontoernooi Olympische Spelen in Tokio

De Deense badmintonner en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen was in de finale mannenenkelspel in twee games te sterk voor…

2 augustus 2021

Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!