Dewi Han en Mike Proost op avontuur in Italië

Dewi Han en Mike Proost op avontuur in Italië

26 augustus was het dan zo ver. Dewi en ik gingen naar Italië om een week lang te trainen onder de supervisie van Henri Vervoort.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

We vlogen 's ochtends om half tien richting Milaan waar we vervolgens met de trein naar Alessandria zijn afgereisd. Eenmaal aangekomen in Alessandria werden we opgewacht door Henri, die ons naar ons huisje bracht. Wij verbleven in een huis midden in de stad van onze vriend Dile. Het huis was op loopafstand van de hal, dus tot zover prima.

's Middags was het tijd om het huis een beetje in te richten, boodschappen gedaan en alles uitgepakt want 's avonds zes uur begon daar de clubtraining. Dus nadat we wat gegeten hadden zijn we naar de hal toegegaan om even wat potjes te spelen. Na een paar wedstrijden spelen kregen wij het schema voorgelegd voor aankomende week.

Drie keer per dag trainen 's ochtends

  • 9:00 t/m 12:00
  • 15:30 t/m 18:00
  • 19:00 t/m 21:00 (potjes vrijspelen)

Ik kan natuurlijk elke training helemaal gaan uitleggen wat we gedaan hebben, maar dat wordt dit een verhaal van 84 a4-tjes. Dewi en ik weten dat Henri de lat hoog legt qua trainingen en dat we geen relaxweek zouden krijgen. Dit is wat we hebben gedaan: vastheidstraining, techniektraining, speedtraining, voetenwerktraining, tactiektraining.

Zoals ik al eerder vermelde lag de lat erg hoog bij elke training en lagen we soms met een zuurstoffles buiten de baan om bij te komen. Als ik aan Dewi vraag wat ze de leukste training vond, zou ze waarschijnlijk zeggen de 'trickshot strokes'. Er ging een wereld voor haar open. Ze heeft heel wat trickshots geleerd. Voor mij was het iets anders, want ik moest ze juist afleren.

Na een week hard getraind en VEEEEEL pasta gegeten te hebben, zijn we vrijdag naar Milaan afgereisd met onze vrienden, want zaterdag begon voor ons het toernooi. De Babolat Milano Open.

Dewi en ik hadden niet de beste loting die je kon krijgen. Single Dewi: Ik begon goed en kon veel van mijn trainingen gebruiken in de wedstrijd, alleen door teveel onnodige fouten van mijn kant was de Duitse in drie sets net te sterk. Single Mike: ik had het heel zwaar te verduren. Ik moest tegen een vriend van mij uit Italië 'Wisnu' (nr 1 in Italië) met twee keer 21-14 was de partij vrij makkelijk voor hem.

In de mix was de eerste ronde een eitje. Ik mixte met Dewi en de eerste set wonnen we vrij easy tegen twee Italianen. De tweede set zakten we iets in en met 12-4 achter zeiden we tegen elkaar dat we even sneller moesten gaan spelen... En ook deze set wonnen we met 21-14. Eerste partij gewonnen.

De tweede mix was tegen onze trainer Henri en de nummer 1 van Italië in de single (een Japanse dame). Dewi en ik speelden vrij relaxt en totaal zonder druk, maar dit hielp aardig. We wonnen de eerste set met 21-16 tot onze verbazing. Tweede set totaal kansloos, 21-15 verloren. Dus een derde set. Dewi en ik gingen hier voluit spelen en met in ons achterhoofd wat we de hele week hadden geleerd. Deze verloren we nipt 21-18 maar beiden waren we tevreden over onze wedstrijd. Helaas lag Dewi er nu uit.

Ik dubbelde ook nog met Henri. Na heel wat tips gehad te hebben in de dubbel, speelden we een aardige dubbel waar heel wat rally's in zaten. We hadden het tot de halve finale vrij makkelijk gehad, maar in de halve finale moesten we aan de bak. Tegen een Italiaanse BEUKER en een Deense vooral technische speler. Helaas was de halve finale ons eindstation: 21-14, 14-21 en 21-19 waren ze helaas beter.

De trainingsweek en het toernooi zaten erop. Beiden helemaal kapot maar erg voldaan reden we naar Milaan om naar het KOUDE Amsterdam te vliegen.

Dewi en ik zouden dit iedereen aanraden als je beter wilt worden! Bedankt voor het lezen en interesse.

Groetjes, Mike en Dewi

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Van 7 tot en met 26 november zijn extra regiovergaderingen voor de verenigingen georganiseerd waarbij de achterliggende redenen…

9 december 2019

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Afgelopen weekend stond de eerste echte krachtmeting voor een plek in de play-offs op het programma. Op zaterdag nam het team van…

9 december 2019

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Zaterdag 7 december stond voor Duinwijck de 2e wedstrijd in de kampioenspoule op het programma. Dit maal was DKC te gast in…

9 december 2019

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Zondag 8 december speelde Drop Shot de uitwedstrijd tegen Hoornse. Beide teams hadden vorige week een teleurstellende start van…

9 december 2019

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

De tweede wedstrijd van de handhavingspoule stond ditmaal op zondag op het programma. De tegenstander, Amersfoort, speelde de dag…

8 december 2019

VELO revancheert zich knap

VELO revancheert zich knap

VELO vocht een knappe wedstrijd uit tegen Roosterse BC. De Westlandse spelersgroep wilde maar al te graag het magere resultaat…

8 december 2019

Maximale score Almere tegen Hoornse

Maximale score Almere tegen Hoornse

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule de maximale score van 8-0 behaald tegen Hoornse BV. Alle partijen…

8 december 2019

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!