Moederdag 2019

Dewi Han en Mike Proost op avontuur in Italië

Dewi Han en Mike Proost op avontuur in Italië

26 augustus was het dan zo ver. Dewi en ik gingen naar Italië om een week lang te trainen onder de supervisie van Henri Vervoort.

› alles over het Badminton Festival!

We vlogen 's ochtends om half tien richting Milaan waar we vervolgens met de trein naar Alessandria zijn afgereisd. Eenmaal aangekomen in Alessandria werden we opgewacht door Henri, die ons naar ons huisje bracht. Wij verbleven in een huis midden in de stad van onze vriend Dile. Het huis was op loopafstand van de hal, dus tot zover prima.

's Middags was het tijd om het huis een beetje in te richten, boodschappen gedaan en alles uitgepakt want 's avonds zes uur begon daar de clubtraining. Dus nadat we wat gegeten hadden zijn we naar de hal toegegaan om even wat potjes te spelen. Na een paar wedstrijden spelen kregen wij het schema voorgelegd voor aankomende week.

Drie keer per dag trainen 's ochtends

  • 9:00 t/m 12:00
  • 15:30 t/m 18:00
  • 19:00 t/m 21:00 (potjes vrijspelen)

Ik kan natuurlijk elke training helemaal gaan uitleggen wat we gedaan hebben, maar dat wordt dit een verhaal van 84 a4-tjes. Dewi en ik weten dat Henri de lat hoog legt qua trainingen en dat we geen relaxweek zouden krijgen. Dit is wat we hebben gedaan: vastheidstraining, techniektraining, speedtraining, voetenwerktraining, tactiektraining.

Zoals ik al eerder vermelde lag de lat erg hoog bij elke training en lagen we soms met een zuurstoffles buiten de baan om bij te komen. Als ik aan Dewi vraag wat ze de leukste training vond, zou ze waarschijnlijk zeggen de 'trickshot strokes'. Er ging een wereld voor haar open. Ze heeft heel wat trickshots geleerd. Voor mij was het iets anders, want ik moest ze juist afleren.

Na een week hard getraind en VEEEEEL pasta gegeten te hebben, zijn we vrijdag naar Milaan afgereisd met onze vrienden, want zaterdag begon voor ons het toernooi. De Babolat Milano Open.

Dewi en ik hadden niet de beste loting die je kon krijgen. Single Dewi: Ik begon goed en kon veel van mijn trainingen gebruiken in de wedstrijd, alleen door teveel onnodige fouten van mijn kant was de Duitse in drie sets net te sterk. Single Mike: ik had het heel zwaar te verduren. Ik moest tegen een vriend van mij uit Italië 'Wisnu' (nr 1 in Italië) met twee keer 21-14 was de partij vrij makkelijk voor hem.

In de mix was de eerste ronde een eitje. Ik mixte met Dewi en de eerste set wonnen we vrij easy tegen twee Italianen. De tweede set zakten we iets in en met 12-4 achter zeiden we tegen elkaar dat we even sneller moesten gaan spelen... En ook deze set wonnen we met 21-14. Eerste partij gewonnen.

De tweede mix was tegen onze trainer Henri en de nummer 1 van Italië in de single (een Japanse dame). Dewi en ik speelden vrij relaxt en totaal zonder druk, maar dit hielp aardig. We wonnen de eerste set met 21-16 tot onze verbazing. Tweede set totaal kansloos, 21-15 verloren. Dus een derde set. Dewi en ik gingen hier voluit spelen en met in ons achterhoofd wat we de hele week hadden geleerd. Deze verloren we nipt 21-18 maar beiden waren we tevreden over onze wedstrijd. Helaas lag Dewi er nu uit.

Ik dubbelde ook nog met Henri. Na heel wat tips gehad te hebben in de dubbel, speelden we een aardige dubbel waar heel wat rally's in zaten. We hadden het tot de halve finale vrij makkelijk gehad, maar in de halve finale moesten we aan de bak. Tegen een Italiaanse BEUKER en een Deense vooral technische speler. Helaas was de halve finale ons eindstation: 21-14, 14-21 en 21-19 waren ze helaas beter.

De trainingsweek en het toernooi zaten erop. Beiden helemaal kapot maar erg voldaan reden we naar Milaan om naar het KOUDE Amsterdam te vliegen.

Dewi en ik zouden dit iedereen aanraden als je beter wilt worden! Bedankt voor het lezen en interesse.

Groetjes, Mike en Dewi

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

De Nederlandse A-ploeg is inmiddels van Jakarta doorgereisd naar Tokio voor de Japan Open 2019 en vandaag ging dat BWF World Tour…

23 juli 2019

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!