Spelers worden creatiever zonder een bak NOC*NSF-geld

Spelers worden creatiever zonder een bak NOC*NSF-geld

In de laatste BadmintonInfo stond een aantal stukjes die me echt wat zeiden. Dit is zelden het geval. In het verleden vond ik de stukken van Mark Brasser erg goed en vooral vernieuwend, maar verder vond ik het een onopvallend blad net zoals bijna alles dat te maken heeft met berichtgeving over badminton saai is om te lezen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is dan ook bewonderingswaardig te noemen dat BadmintonInfo met een artikel komt over de badmintonline man op de achtergrond. Of je het nu leuk vindt of niet, Christ heeft de berichtgeving van het badminton in Nederland veranderd en tot een nieuwe standaard verheven.

In Roskilde Universiteit zijn we aan het kijken naar de waarde van websites in verhouding tot de boodschap. De docent van dit media-onderdeel is zeer de moeite waard om eens een seminar te komen houden in Nederland over hoe je sport moet neerzetten via de sociale media. De website van Badminton Nederland kwam niet zo best uit de verf (even als de site van de Deense bond). Ze noemde het 'nieuwe media met oude ogen'. Het vertaalt niet echt lekker maar de mening is dat het oude gedachte en mensen zijn die hun oude gedachte in nieuwe media willen vangen en dat dit niet aanslaat bij de jongeren.

Het grootste budget voor innovatie komt te liggen bij een jongen die nog geen 16 jaar is om een plan uit te werken waarvan hij verwacht dat er 10.000 jongeren op af komen als je de voorwaarden juist hebt. Ik ben dat zelf ook gaan doen met mijn trainingstages op Oro. Een van de spelers 13 jaar oud stond voor de ochtendinkopen van het kamp. Hij wist meer dan ik over de prijzen en wat we nodig hadden op verschillende dagen, hield rekening met spelers die vertrokken, ouders die aankwamen en stemde de inkoop er op af.

Als gevolg hiervan had hij onbeperkt toegang tot de kassa, hij kon pakken wat hij nodig had en legde ook een verklaring af als er wat extra was gebruikt. In Roskilde luisteren de professoren naar de jongeren en zetten het om in leer- en werkbare systemen voor innovatie.

In Nederland word ik gezien als de vernieuwer. Jullie god, hoe erg moet het worden in een land als een oude lul van 56 jaar oud de vernieuwer is?

Ook al vind ik dat veel mensen die jonger zijn dan ik al stokoud zijn in de manier waarop ze denken en vooral handelen binnen onze sport, dan zou ik toch graag hebben dat we veel meer luisteren naar hoe de jongeren het zouden doen en ze veel meer verantwoordelijk willen geven.

In het zelfde BadmintonInfo blad staat te lezen dat spelers van de nationale selectie het door hebben dat je creatiever wordt als je geen geld hebt. Het heeft alleen 28 jaar geduurd voor ze het door hadden. Geld is vaak een verhindering om je echte doel te bereiken en helemaal geen mogelijkheid. Maar als je het nooit hebt geprobeerd dan weet je niet waar je het over hebt. De beste trainingen die ik ooit heb gegeven waren geboren uit armoede. In Vietnam was er NIETS en dan bedoel ik echt NIETS. Krachttraining deed ik met de verschillende flessen met water, snelheid training met droge bladeren van de bomen die ik onverwachte bewegingen liet maken door de wind. Spelers hebben het er nog steeds over, leiders zijn nog steeds boos want ik liet veel te veel zien dat het een arm land was.

De spelers van de nationale selectie hebben nog steeds hun doelstelling niet op zijn plaats. Het NOC*NSF moet jullie niet, ondersteunt je niet en gaat je niet helpen. De Spelen zijn niet het beste toernooi dat er is binnen onze sport. Het is een show toernooi. Als je echt naar de Spelen wilt, kies dan een andere sport. Als je een goede badmintonspeler wilt worden, dan zorg je er voor dat je hard wil werken om de beste van de Wereld te worden. Dan word je vanzelf uitgenodigd voor zo'n showtoernooi en is dat geen doel meer maar een bonus. Als bond kan je dan zeggen tegen NOC*NSF als ze jullie aanbieden om geld te geven voor de Spelen: Bedankt maar nee, het gaat net zo goed zonder dat geld, het maakt meer kapot dan dat het goed doet.

Jullie geld heeft onze organisatie kapotgemaakt en nu schrijven jullie dat bonden niets bijdragen? Jullie geld heeft de sporters lui gemaakt en jullie geld heeft iedereen dom gemaakt en creativiteitloos.

Verder stond er in deze BadmintonInfo nog een interview met Marloes en Clemens. Twee mensen die ik persoonlijk ook goed ken en waarvoor ik respect heb. Marloes is bij me geweest toen ik trainer in Vietnam was en ik heb haar op de training binnen moeten smokkelen omdat ik toen bij het leger werkte en Marloes geen veiligheidscontrole had gehad. Clemens is een van de oudspelers waar ik vroeger tegenop zag omdat hij een grenzeloze conditie had en samen met Jan van Rossum misschien wel de beste conditie van Nederland.

Later hebben we elkaar een aantal keer ontmoet in verband met het bestuur dat er nu zit. We zijn ook weer heel erg uit elkaar gegaan omdat ik niets terug kon zien van de dingen die we hadden besproken. Nu zegt Clemens dat Badminton Nederland moet overwegen de 'schreeuwers' misschien binnen zouden moeten halen? Schreeuwers, Clemens, hoe kan je mensen ervan beschuldigen schreeuwer te zijn als je doof bent? Omdat op dit moment je gehoorapparaat begint te werken maakt dat ons geen schreeuwers maar jou iemand die voor het eerst kan horen.

De bond heeft me ook niet binnengehaald maar kon me door de laatste vergadering van Regio West niet meer buiten sluiten. Als je in de functie van bestuurder echt iets wil met nieuwe gedachte, dan zie ik dat wel terug in het beleid van de komende tijd en laten we eens beginnen met twee dingen uit dit schrijven te combineren. Verantwoordelijkheid van jonge mensen en het halen van doelstellingen die te maken hebben met de beste van de Wereld te worden.

Stop de nationale selectie en geef de spelers met talent een budget dat ze zelf kunnen besteden zonder de controle van mensen die er geen verstand van hebben. Als je wilt weten hoe dat moet worden opgezet dan kan je me bellen en zal ik het uitleggen met daarbij ook de verklaring waarom dat wel zal werken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!