SportSport

Vooruitblik Carlton Eredivisie 2013-2014: Wie stoot BC Amersfoort van de troon?

Vooruitblik Carlton Eredivisie 2013-2014: Wie stoot BC Amersfoort van de troon?

Aanstaande zaterdag, 7 september, barst de Carlton Eredivisie seizoen 2013-2014 los met de eerste speelronde. Tien teams strijden over achttien wedstrijden welke vier formaties zich mogen gaan opmaken voor de Play-offs en wie er hekkensluiter gaat worden. De grote vraag is welke ploeg dit seizoen tot landskampioen mag kronen? Een vooruitblik.

clubzoeker

Maak kennis met Selena Piek!

BC Amersfoort

Titelverdediger BC Amersfoort is na het succesvolle afgelopen seizoen, waarin naast de landstitel ook de nationale beker werd veroverd en er brons was op het EK voor teams in Frankrijk, een aantal vaste krachten kwijtgeraakt. Nick Fransman, Jelle Maas, Eefje Muskens en Robin Tabeling gaan hun geluk in Duitsland beproeven. Ook coach Fred van Wankum maakt een pas op de plaats. Zijn opvolger is de Amersfoorter Joeli Residay. Maartje Verheul, Gayle Mahulette en Kirsten van der Valk bleven wel bij Amersfoort. Tegenover het vertrek van het kwartet staat de terugkeer van publiekslieveling Edwin Ekiring, de Belgische dubbellaar Freek Golinski (BC Victoria) en de Nieuw-Zeelander Michael Fowke. Ook wordt het jeugdig talent Ruben Jille aan het eerste team van BC Amersfoort toegevoegd.

BV Almere

Na het mislopen van de Play offs finale afgelopen februari aast Almere dit jaar wederom op een plek in de strijd om de landstitel. Manon Sibbald, Yvonne Sie, Cheryl Seinen, Dave Khodabux, Saber Afif en Stephan Branderhors bleven in Almeerse dienst. Verder werd de ploeg versterkt met Justin Teeuwen en Tamara van der Hoeven. Beide verkasten van Van Zijderveld naar de club uit Flevoland. De Engelse inbreng zal in deze editie van de Carlton Eredivisie bij Almere een stuk minder zijn dan vorig jaar. Alleen Fontaine Chapman maakt dit seizoen haar opwachting in het eerste team.

BC DKC

De runner-up van vorig seizoen BC DKC uit Den Haag zag afgelopen zomer haar sterspeelster Soraya de Visch Eijbergen de overstap maken naar de Duitse competitie. Ze won vorig jaar al haar singles in de competitie en zoekt meer uitdaging. Verder bleef het team van coach Leonard van Velzen goed intact en werden Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn aangetrokken van TFS Barendrecht. Verder zijn ook Dennis van Daalen de Jel. Mark Caljouw, Thomas Weijers, Eefje Besselink en Ginny Severien dit seizoen te bewonderen in het shirt van DKC. Een plek bij de eerste vier is opnieuw de doelstelling van de Haagse formatie.

BC Duinwijck

Record landskampioen Duinwijck kende vorig jaar een blessuregolf, waardoor het vlaggenschip van de club uit Haarlem bijna nooit compleet was. Daardoor eindigde de formatie van coach Rob Ridder op een vijfde plaats in de Carlton Eredivisie. Het team van Duinwijck bleef deze zomer nagenoeg compleet. Jerry Natenstedt, Jelle Kelderhuis, Akvile Stapusaityte, Dorien Lups, Caitlin Pringle en Imke van der Aar spelen ook dit seizoen in het eerste team. De enige speler die vertrok was Erik Meijs. Hij gaat zijn geluk beproeven in de Duitse competitie en zijn plaats wordt ingenomen door de talentvolle Fin Iikka Heino. De Haarlemmers zetten vol in op een plek bij de eerste vier.

Van Zijderveld

Trainer Ton Velberg van Van Zijderveld zag eind vorig seizoen zijn twee beste mannen uit het eerste team verkassen. Justin Teeuwen trok naar Almere en Lester Oey naar het buitenland. Dit vertrek probeert de club uit Amstelveen op te vangen met de terugkeer van de Surinamer Virgil Soeroredjo. Marco de Haan en Norbert van Barneveld vervolledigen het mannelijke deel van de ploeg. Het aanstormende talent Alida Chen bleef wel, tot grote opluchting van de technische staf, behouden voor Van Zijderveld. Ook Linda Chen, Elisa Piek en Ellen Kooijman (van BV Slotermeer) verdedigen in de Carlton Eredivisie van 2013-2014 de kleuren van Van Zijderveld.

Roosterse BC

Roosterse BC kan dit jaar wederom beschikken over een erg brede selectie. Ceriel Custers, Cochise van Herk, Dennis Dubbelman, Floris Oleffe, Frank Vermeesch, Joost Krekelberg, Marijn Put en Nico Hermans, Jovi Nieman (als reservespeler), Grace Gabriel, Lianne Janssen, Linda Hoedemakers, Marloes Maes, Roxanne Molenmakers, Sonja Stams en Wendy Hoeve zijn dit seizoen te zien in de sporthal in Roosteren. Het trainerstrio Cyriel Weijers, Igo Jongen en Rolf Koch zag wel sterkhouders Léon Nottelman, Debbie Janssens en Roel van Heuckelom vertrekken uit het team. Daartegenover staat de komst van de Belgische dubbelspecialist Floris Oleffe, en Nico Hermans (BC Victoria). Misschien lonkt er wel een plek in de Play offs voor de Limburgers.

BC Victoria

BC Victoria eindigde vorig jaar als hekkensluiter in de Carlton Eredivisie en is er op gebrand om ditmaal niet als tiende te eindigen. Robert Kwee , Ben Maes , Birger Abts , Rik Hermans , Simon Merkt, Mireille van Daal , Meta Knuth , Jessie van Wijk, Denise Hall en Lieke Maes bleven deze zomer in Hoensbroek. Lars Sijben is het enige nieuwe gezicht bij de Victorianen. Golinski was de enige speler die uit Limburg vertrok bij de ploeg van Maurice Breuer.

TFS Barendrecht

Trainer Edward van den Heuvel van TFS Barendrecht zag aan het einde van het seizoen niet alleen zijn ijzersterke mixkoppel Michiel Kruijt/Daisy Bommeleyn verkassen naar buurman DKC uit Den Haag, maar ook vaste kracht Monique Broeke besloot om een stapje terug te doen. Dit is een grote aderlating voor de Barendrechters. Het thuispubliek krijgt er echter weer nieuwe publiekstrekkers voor terug. De jonge Ruben Kweekel, Bart Strijbosch en Sandy Bommeleyn voegen zich bij Rick Janssen en Pascalle van Nielen. Ten slotte werd ook veterane Jeannette van der Werff bereid gevonden om in de Carlton Eredivisie te spelen. TFS zal dit seizoen alle zeilen bij moeten zetten om uit de degradatiezone te blijven.

BV Slotermeer

De promovendus van het vorige seizoen, BV Slotermeer, verwelkomde deze zomer drie nieuwe spelers n het eerste team. Léon Nottelman kwam uit Roosteren naar de hoofdstad, Jasmijn Maneschijn wilde graag uitkomen in de Carlton Eredivisie en kwam over van Amersfoort en Raquel Humphris vertrok bij Van Zijderveld om haar heil te zoeken in Amsterdam. Samen met Hans van Os, Ralph Starren en Jessica Ottenhoff verdedigen ze de eer van Slotermeer dit jaar. Marloes Klaassen, Judith Campman en Ellen Kooijman verlieten het eerste team om diverse redenen bij Slotermeer.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!