SportSport

Competitie en Dutch Open voor Iris Tabeling

Competitie en Dutch Open voor Iris Tabeling

Afgelopen week was behoorlijk druk! Dinsdagavond stond er een wedstrijd op het programma met het eerste team in Duitsland.

Ken je Roosterse BC al?

We speelden tegen Beuel en wisten dat het lastig zou gaan worden maar dat er goede kansen waren op een gelijkspel. Ik mocht de damesdubbel spelen met Carla. Na een verloren eerste set waarin we het onszelf onnodig moeilijk maakte, konden we de tweede set gelukkig winnen en was de beslissende derde game duidelijk in ons voordeel! Ik heb het punt binnengesleept voor het team, nu de rest nog. Helaas wist alleen de damessingel nog te winnen en gingen er twee andere wedstrijden net aan in drieën verloren. Een 4-2 nederlaag stond op het bord en dat was toch wel jammer.

Vervolgens stond de volgende dag voor mij de Dutch Open op de planning. Ik speelde hier alleen de mix, omdat mijn dubbel met Samantha helaas moest worden teruggetrokken door de voetblessure van Samantha. In de eerst ronde speelden Jelle en ik tegen een teamgenoot van Jelle en een Indonesisch meisje.

We wisten niet heel goed wat te verwachten, dus we gingen er redelijk vrij in. Na een goede eerste set en een goede tweede set, gaven we het op het einde een beetje uit handen. Na een 19-16 voorsprong wisten onze tegenstanders deze game alsnog te winnen waardoor er een derde set nodig was voor de beslissing. Daarin begonnen we veel te onzeker en al snel stonden we 8-4 achter.

Gelukkig ging er toen een knop op en konden we erover heen. Ik ging een stuk beter op het net zitten en Jelle kon achter mij alles mooi afronden met geduld en op het juiste moment versnellen. Donderdag stond de tweede ronde gepland tegen Indo's. Ook deze tegenstanders kenden we verder niet. De eerste set werden we weggespeeld. Het leek of de heer overal tegelijk was en we kwamen niet onder de service situatie uit, konden de rally niet aan de gang krijgen. In de tweede game ging dit een stuk beter. Konden we onze tegenstanders aan het werk zetten en toen gingen wij de punten maken. Weer een derde game moest eraan te pas komen voor een beslissing. We bleven goed bij tot 14-13, maar gingen toen een paar onnodige fouten maken waardoor zij uitliepen en die voorsprong hebben zij niet meer uit handen gegeven. Erg jammer, maar achteraf wel goed gespeeld.

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Loting kwartfinale vrouwendubbel bekend: halve finale binnen bereik van Seinen en Piek?

Loting kwartfinale vrouwendubbel bekend: halve finale binnen bereik van Seinen en Piek?

Cheryl Seinen en Selena Piek hebben voor hun kwartfinale op de Olympische Zomerspelen in Tokio geloot tegen So Hee Lee en Seung…

27 juli 2021

Al geplaatste Piek en Seinen lijden eerste nederlaag

Al geplaatste Piek en Seinen lijden eerste nederlaag

Badmintonsters Selena Piek en Cheryl Seinen hebben op de Olympische Spelen hun laatste groepswedstrijd verloren. Het duo, dat na…

27 juli 2021

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Badmintonners Seinen en Piek bereiken Olympische kwartfinales

Limburgse trots Cheryl Seinen wint in Tokio haar tweede wedstrijd in de groepsfase: samen met dubbelpartner Selena Piek eindigt…

26 juli 2021

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Sterk Olympisch debuut voor topbadmintonner Mark Caljouw

Vanochtend vroeg won de Haagse Mark Caljouw, meervoudig Nederlands Kampioen mannenenkel, zijn Olympisch debuut tijdens het…

26 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!