Rijal/Susanto blikvangers op Yonex Dutch Open 2013

Rijal/Susanto blikvangers op Yonex Dutch Open 2013

Dinsdag 8 oktober gaat de 65ste editie van de Yonex Dutch Open Badminton 2013 van start in het Topsportcentrum in Almere. Op dit topbadminton-evenement komen talloze toppers uit binnen- en buitenland in actie in de tweede week van oktober.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Absolute blikvangers op de Yonex Dutch Open zijn Muhammad Rijal en Debby Susanto uit Indonesië. Het Aziatische koppel staat momenteel zesde van de wereld en reikte op de Wereldkampioenschappen in China in augustus dit jaar tot de kwartfinale.

Ook toppers als de twee jonge Thaise vrouwen Porntip Buranaprasertsuk (WR 16) en Busanan Ongbumrungpan (WR 19) in het vrouwenenkel, en de pas 21-jarige Chinees Houwei Tian, die afgelopen zondag 6 oktober het mannenenkel op de eerste Londen Grand Prix Gold op zijn naam schreef, zijn van de partij.

De Nederlandse hoop is dit jaar vooral gevestigd op titelverdediger in het mannensingle Eric Pang, als eerste geplaatst in Almere, en het mannendubbel bestaande uit Ruud Bosch en Koen Ridder.

Afscheid Dicky Palyama

Eén van de hoogtepunten op de Yonex Dutch Open 2013 is de afscheidswedstrijd van Dicky Palyama, negenvoudig Nederlands Kampioen in het mannenenkel. Op zaterdagmiddag 12 oktober organiseert Badminton Nederland voor de 35-jarige Dicky een afscheidswedstrijd tegen de Deense badmintongrootheid, vijfvoudig Europees Kampioen, Peter Gade.

Diverse side events

Tevens zijn er ook veel side events tijdens de jubileumeditie van de Yonex Dutch Open. Zo is er een internationale coach conferentie, zijn er clinics voor basisscholen en is er een activiteitendag voor de gemeente en bedrijven uit Almere. Ten slotte is het voor badmintonverenigingen mogelijk om in het weekeinde onder leiding van Lotte Jonathans, samen met een Nederlandse topspeler of topspeelster, een clinic te volgen.

Studenten van ROC Flevoland zullen gedurende de hele week meehelpen met het ontvangen van vips, de beveiliging en de clinics voor basisscholen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!