Rijal/Susanto blikvangers op Yonex Dutch Open 2013

Rijal/Susanto blikvangers op Yonex Dutch Open 2013

Dinsdag 8 oktober gaat de 65ste editie van de Yonex Dutch Open Badminton 2013 van start in het Topsportcentrum in Almere. Op dit topbadminton-evenement komen talloze toppers uit binnen- en buitenland in actie in de tweede week van oktober.

Ken je BC Vrij Uit al?

Absolute blikvangers op de Yonex Dutch Open zijn Muhammad Rijal en Debby Susanto uit Indonesië. Het Aziatische koppel staat momenteel zesde van de wereld en reikte op de Wereldkampioenschappen in China in augustus dit jaar tot de kwartfinale.

Ook toppers als de twee jonge Thaise vrouwen Porntip Buranaprasertsuk (WR 16) en Busanan Ongbumrungpan (WR 19) in het vrouwenenkel, en de pas 21-jarige Chinees Houwei Tian, die afgelopen zondag 6 oktober het mannenenkel op de eerste Londen Grand Prix Gold op zijn naam schreef, zijn van de partij.

De Nederlandse hoop is dit jaar vooral gevestigd op titelverdediger in het mannensingle Eric Pang, als eerste geplaatst in Almere, en het mannendubbel bestaande uit Ruud Bosch en Koen Ridder.

Afscheid Dicky Palyama

Eén van de hoogtepunten op de Yonex Dutch Open 2013 is de afscheidswedstrijd van Dicky Palyama, negenvoudig Nederlands Kampioen in het mannenenkel. Op zaterdagmiddag 12 oktober organiseert Badminton Nederland voor de 35-jarige Dicky een afscheidswedstrijd tegen de Deense badmintongrootheid, vijfvoudig Europees Kampioen, Peter Gade.

Diverse side events

Tevens zijn er ook veel side events tijdens de jubileumeditie van de Yonex Dutch Open. Zo is er een internationale coach conferentie, zijn er clinics voor basisscholen en is er een activiteitendag voor de gemeente en bedrijven uit Almere. Ten slotte is het voor badmintonverenigingen mogelijk om in het weekeinde onder leiding van Lotte Jonathans, samen met een Nederlandse topspeler of topspeelster, een clinic te volgen.

Studenten van ROC Flevoland zullen gedurende de hele week meehelpen met het ontvangen van vips, de beveiliging en de clinics voor basisscholen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!