Rijal/Susanto blikvangers op Yonex Dutch Open 2013

Rijal/Susanto blikvangers op Yonex Dutch Open 2013

Dinsdag 8 oktober gaat de 65ste editie van de Yonex Dutch Open Badminton 2013 van start in het Topsportcentrum in Almere. Op dit topbadminton-evenement komen talloze toppers uit binnen- en buitenland in actie in de tweede week van oktober.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Absolute blikvangers op de Yonex Dutch Open zijn Muhammad Rijal en Debby Susanto uit Indonesië. Het Aziatische koppel staat momenteel zesde van de wereld en reikte op de Wereldkampioenschappen in China in augustus dit jaar tot de kwartfinale.

Ook toppers als de twee jonge Thaise vrouwen Porntip Buranaprasertsuk (WR 16) en Busanan Ongbumrungpan (WR 19) in het vrouwenenkel, en de pas 21-jarige Chinees Houwei Tian, die afgelopen zondag 6 oktober het mannenenkel op de eerste Londen Grand Prix Gold op zijn naam schreef, zijn van de partij.

De Nederlandse hoop is dit jaar vooral gevestigd op titelverdediger in het mannensingle Eric Pang, als eerste geplaatst in Almere, en het mannendubbel bestaande uit Ruud Bosch en Koen Ridder.

Afscheid Dicky Palyama

Eén van de hoogtepunten op de Yonex Dutch Open 2013 is de afscheidswedstrijd van Dicky Palyama, negenvoudig Nederlands Kampioen in het mannenenkel. Op zaterdagmiddag 12 oktober organiseert Badminton Nederland voor de 35-jarige Dicky een afscheidswedstrijd tegen de Deense badmintongrootheid, vijfvoudig Europees Kampioen, Peter Gade.

Diverse side events

Tevens zijn er ook veel side events tijdens de jubileumeditie van de Yonex Dutch Open. Zo is er een internationale coach conferentie, zijn er clinics voor basisscholen en is er een activiteitendag voor de gemeente en bedrijven uit Almere. Ten slotte is het voor badmintonverenigingen mogelijk om in het weekeinde onder leiding van Lotte Jonathans, samen met een Nederlandse topspeler of topspeelster, een clinic te volgen.

Studenten van ROC Flevoland zullen gedurende de hele week meehelpen met het ontvangen van vips, de beveiliging en de clinics voor basisscholen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!