clubzoeker

Europa versus Azië

Europa versus Azië

Mijn weekje Korea zit er helaas alweer op. Ondanks de korte tijd dat ik er was heb ik weer veel goede gesprekken gehad met o.a. Mr. Kim (de voormalig Nederlandse bondscoach) en heb ik weer kunnen genieten van het Koreaanse niveau. Eerst wat persoonlijke dingen en als je verder doorleest daarna mijn kijk op hoe Europa het nu doet t.o.v. Azië en dan vooral Korea.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het begon vorige week vrijdag met een lange reis vanaf Amsterdam via Frankfurt en vervolgens in één keer door naar Seoul. Op de luchthaven werd ik opgewacht, niet door één, maar door 3 Koreanen. Leuk dacht ik, kan ik meteen wat kletsen, maar dat viel tegen want ze spraken geen woord Engels. Ik werd in een bus gedropt en weg waren ze. Na een eindeloze busrit kwam ik na 5 uur eindelijk aan in Jeonju, waar ik wederom werd opgewacht door een Koreaan die mij naar het hotel bracht en uiteindelijk gelukkig 'overdroeg' aan iemand die wel redelijk goed Engels sprak, dus dat was erg fijn. Na enige omzwervingen kon ik eindelijk aan mijn eerste Koreaanse diner beginnen waar ik gek op ben. Geen idee wat ik had besteld, maar het bleek veel meer te zijn dan ik dacht en ook scherper. Na een uurtje eten rolde ik mezelf terug naar het hotel om heerlijk te gaan slapen. Na een training op maandag en ook nog even namens Nederland naar de managersmeeting kon ik mij vervolgens voorbereiden voor de wedstrijd van dinsdag. Ik had een Maleisiër Wei Sheng Loh geloot. Vooral een speler die veel toernooien in Azië speelt, dus meteen een leuke test hoe je tegen zo'n speler uit de voeten kan komen.

Omdat het erg koud in de hal was heb ik een meer intensievere warming up gedaan, zodat ik meteen vanaf 0-0 vol erin kon gaan om op die manier mijn tegenstander te overrompelen. Dit werkte in eerste instantie heel goed. Ik begon als een komeet en stond binnen no time met 9-3 voor. Hierna kwam er snel een coach aangerend bij de Maleisiër die zag dat er iets niet helemaal goed was bij zijn speler en vervolgens kwam hij ook beter in zijn spel en werd het vanaf dat moment pas een echte wedstrijd. Bij de 11 was mijn voorsprong al verminderd naar 11-8. Na de 11 werden de rally's steeds langer en begon hij het net steeds beter over te nemen en maakte geen fouten meer. Ik moest werkelijk bijna de shuttle op zijn neus rammen om er zeker van te weten dat ik een punt had. Na de geslaagde overrompeling in het begin, was hij uiteindelijk helemaal bij de les en werd het een eerste spannende en mooie set. Tot 17-17 bleef het gelijk opgaan en ook in de laatste rally's waren heel spannend, maar uiteindelijk ging hij toch met de winst er van door. Daar baalde ik flink van, want dit had mijn set moeten zijn. Toch wel met een mentaal tikje ga je dan de tweede set in. Hierin merkte ik al snel dat ik niet meer zo fris was als ervoor. De rally's werden nog langer. Ik bleef van alles proberen en nam iets meer risico, want dat was de enige manier om er door heen te komen. Echter, ook kleine foutjes werden meteen afgestraft en ik was simpelweg niet goed genoeg in deze set om kansen af te maken, dus moest ik uiteindelijk mijn meerdere erkennen. Balen dat ik na één wedstrijd al klaar was, zeker na die prima eerste set, maar er zat niet meer in.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!