SportSport

Geslaagd RJC-toernooi bij BCRS

Geslaagd RJC-toernooi bij BCRS

Afgelopen weekend, 14 en 15 december, vond het RJC-toernooi plaats bij BCRS in Spijkenisse. Dit was het vierde toernooi in een reeks van zes toernooien in het Regio Jeugd Circuit.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met een deelnemersveld van ruim 150 spelers zat het toernooi al ruim een maand van te voren helemaal vol. Dit betekende ook dat het twee lange dagen zouden gaan worden met veel partijen. Hierdoor moest er op zaterdag al om 08:00 begonnen worden. Dit was vroeg voor spelers, ouders, begeleiders, en zeker ook voor de toernooiorganisatie.

Zoals met elk toernooi zijn er op het laatste moment altijd wat afmeldingen in verband met ziek zijn of blessures. In het geval van de dubbelpartijen kon hier zo goed als altijd een oplossing voor worden gevonden waardoor deze partijen toch door konden gaan.

Allebei de dagen liepen goed op schema. Op zaterdag stonden de laatste partijen om 18:00 ingepland, maar deze partijen waren al om 18:00 afgelopen.

Zondag begonnen de partijen voor iedereen gelukkig een uurtje later, namelijk 09:00. Omdat al de spelers die op dit tijdstip moesten spelen keurig op tijd waren, kon alles op tijd van start gaan waardoor ook deze dag goed op tijd verliep.

In de hoogste categorie bij de mannen waren Max Gundlach en Luke van Dorp van BCRS respectievelijk 1e en 2e geplaatst. Zij konden deze status deze thuiswedstrijd niet waarmaken, Stefan Vissenberg van BC Shuttlek ging er met de 1e plaats vandoor, hij won in de finale van Jos van den Berg.

De heren van deze finale stonden samen in de finale herendubbel tegenover Max Gundlach en Mike van Doorn. Stefan pakte in deze partij zijn 2e overwinning van het toernooi.

In de mixfinale stond wederom Stefan Vissenberg in de finale, ditmaal met Cynthia van den Heuvel van TFS Barendrecht. Ze speelden tegen Jessica Huster en Bradley Dassen van BC DKC. Jessica en Bradley wonnen in twee sets, dus helaas voor Stefan was het geen triple maar bleef het bij een double.

In de hoogste categorie bij de vrouwen waren Maaike Gardenier van BCRS en Jessica Huster 1e en 2e geplaatst. Zij stonden uiteindelijk ook tegenover elkaar in de finale, waarbij Jessica in een driesetter de overwinning pakte.

Bij de damesfinale stonden beide dames ook in de finale, ditmaal tegenover elkaar. Maaike speelde samen met Cynthia tegen Jessica en Charissa Kuiper. Maaike en Cynthia wonnen deze partij na een spannende driesetter, waardoor ook Jessica geen triple pakte.

In de andere categorieën was er ook succes voor BCRS. Mede door deze overwinningen en de vele deelnemers van BCRS ging de thuisvereniging ook met de verenigingsprijs naar huis.

Ook had BCRS voor het eerst een sportiviteitsprijs, voor de sportiefste speler tijdens het toernooi. Deze prijs ging naar David Zijderveld van BC Pijnacker. Dit omdat hij dankzij uitvallen van spelers maar 1 partij hoefde te spelen het gehele toernooi. Hij pakte dit heel sportief op en bleef heel het weekend vrolijk en behulpzaam, waardoor BCRS vond dat hij deze prijs verdiende.

De toernooicommissie wilt alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor de inzet voor en tijdens het toernooi. Hierdoor is het een lang, druk maar vooral gezellig en geslaagd toernooi geworden.

Het volgende toernooi binnen het Regio Jeugd Circuit zal in het nieuwe jaar plaatsvinden, op 11 en 12 januari bij The Flying Shuttle Barendrecht.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!