clubzoeker

Slotermeer laat 24e jeugdtoernooi vervallen

Slotermeer laat 24e jeugdtoernooi vervallen

Op 1 en 2 februari 2014 zouden wij, na een onderbreking van enkele jaren in afwachting van onze nieuwe hal, voor de 24e keer, in onze nieuwe hal, ons Open Jeugdtoernooi verspelen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Sinds jaar en dag doen wij dit op de datum van de NK. met in ons achterhoofd dat er, reglementair, dan geen toernooien van nationaal belang gehouden mogen worden. Ons toernooi zat tot de laatste keer vol en we konden kinderen en ouders volop laten spelen en laten genieten van ons mooie spelletje. Zoals door BNL. gewenst geven wij ons toernooi altijd vroegtijdig op en kijken er altijd naar wat de andere activiteiten zijn die in dat weekend plaatsvinden. Ook nu was er niets dat ons toernooi in de weg zou staan.

Totdat we te maken kregen met een plotseling ingelast jeugdtoernooi gelijktijdig met de NK en ook nog in dezelfde accommodatie als de NK. Organisatie: Badminton Nederland. Kinderen lekker spelen en de ouders kijken naar de finales van de NK, zal de gedachte geweest zijn. Krijgen we eindelijk ook eens een groter aantal toeschouwers en dat toernooi van Slotermeer op dezelfde datum en in dezelfde regio... heeft pech gehad.

Ik zie deze handelswijze als een overval op alles wat wij de afgelopen jaren opgebouwd hebben en een ondermijning van wat een vereniging voor het badminton wil doen.

Let wel, ons toernooi was niet zomaar een toernooi. Ik denk dat bijna alle spelers die nu en de afgelopen jaren op het hoogste niveau badmintonnen bij ons één van hun eerste toernooien hebben gespeeld. Iedereen zal zich de droppot bij de ingang herinneren en de voor iedere speler blijvende herinnering die de toernooicommissie altijd voorzag.

Met zoveel tegenwerking als waar wij nu mee te maken krijgen, hebben wij besloten de handdoek in de ring te gooien en lassen ons toernooi af. Tegen zoveel tegenwerking zijn zelfs wij niet opgewassen en wij zullen geen jeugdtoernooi houden. Nu niet en, tot nader order, de komende jaren ook niet.

Er is veel gemopper op BNL. En vanuit onze vereniging kreeg BNL. vaak het voordeel van de twijfel. Wij zullen, na deze overval ons bij nieuw gemopper op de club uit Nieuwegein, het kunstje dat ons nu geflikt wordt zeker mee laten wegen en voordeel van de twijfel kon dan wel eens naar de andere kant kantelen.

Mede namens heel veel vrijwilligers die al die jaren meegewerkt hebben aan de opbouw van een traditie, wens ik Badminton Nederland succes met hun jeugdtoernooi en spreek de hartelijke dank uit voor de streep die door bijna 25 jaar traditie is gezet.

Badmintonvereniging Slotermeer
Jaap Hagens

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!