clubzoeker

Jorrit de Ruiter: nog geen Boe of Mogensen

Jorrit de Ruiter: nog geen Boe of Mogensen

Afgelopen weekend bewezen de Denen Boe en Mogensen weer eens dat Europeanen zo nu en dan wel degelijk in staat zijn om Aziaten in het badminton de baas te zijn. Zij wonnen in Korea voor de tweede keer de hoofdprijs in het herendubbel.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een mooie prestatie. Het lukte hen in 2009 voor de eerste keer en in de jaren daarna eindigden ze nog twee keer als runner up.

Ik bekeek hun wedstrijd op internet en las een verslag van hun overwinning. Wat mij opviel was dat Boe, in zijn analyse van de wedstrijd, o.a. opmerkte dat hij dacht dat hun voetenwerk beter was. Hiermee gaf hij mijns inziens nog eens duidelijk aan hoe belangrijk dat voetenwerk is en daarmee indirect ook hoe belangrijk de zorg is voor je voeten omdat ze in onze sport heel zwaar worden belast. Iedere topsporter weet dat een kleine afwijking in de stand van je voeten en/of in het afwikkelpatroon de oorzaak kan zijn van serieuze blessures en niet alleen aan je voeten maar ook rug-, knie- of zelfs schouderklachten zijn vaak te herleiden tot de voeten.

Lees de rest van dit artikel op de website van Jorrit de Ruiter.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!