SportSport

Jorrit de Ruiter: nog geen Boe of Mogensen

Jorrit de Ruiter: nog geen Boe of Mogensen

Afgelopen weekend bewezen de Denen Boe en Mogensen weer eens dat Europeanen zo nu en dan wel degelijk in staat zijn om Aziaten in het badminton de baas te zijn. Zij wonnen in Korea voor de tweede keer de hoofdprijs in het herendubbel.

Ken je BC De Zwaluwen al?

Een mooie prestatie. Het lukte hen in 2009 voor de eerste keer en in de jaren daarna eindigden ze nog twee keer als runner up.

Ik bekeek hun wedstrijd op internet en las een verslag van hun overwinning. Wat mij opviel was dat Boe, in zijn analyse van de wedstrijd, o.a. opmerkte dat hij dacht dat hun voetenwerk beter was. Hiermee gaf hij mijns inziens nog eens duidelijk aan hoe belangrijk dat voetenwerk is en daarmee indirect ook hoe belangrijk de zorg is voor je voeten omdat ze in onze sport heel zwaar worden belast. Iedere topsporter weet dat een kleine afwijking in de stand van je voeten en/of in het afwikkelpatroon de oorzaak kan zijn van serieuze blessures en niet alleen aan je voeten maar ook rug-, knie- of zelfs schouderklachten zijn vaak te herleiden tot de voeten.

Lees de rest van dit artikel op de website van Jorrit de Ruiter.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!