Nee of Ja-karta

Nee of Ja-karta

Het was al aangekondigd. Ook in 2014 komen we weer met nieuwe verfrissende acties. Eind mei hoop ik af te reizen naar Azië om weer te trainen in het trainingscentrum van Taufik Hidayat in Jakarta.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is voor mij erg belangrijk om de komende jaren langere periodes in Azië door te brengen. Ik kan heel veel leren van de mentaliteit en speelstijl van de spelers daar en hun trainers. Om de top te bereiken zal ik uiteindelijk deze spelers moeten verslaan. Dus wil ik deze keer wat langer blijven om meer rendement uit de training te halen. Ik wil ongeveer een maand blijven en de trainingsstage combineren met het spelen van enkele toernooien.

Welke? Allereerst de Thailand Open in Bangkok. Een Grand Prix toernooi waar ik vorig jaar ook aan heb deelgenomen. Door ziekte kon ik toen helaas mijn partij niet winnen. Herkansing dus. En als het lukt de Indonesia Open in Jakarta, een van de grootste toernooien ter wereld en een Premier Super Series toernooi. Dat zou natuurlijk een geweldige ervaring zijn, maar dan heb ik eerst nog veel rankingpunten nodig om in de kwalificatie te komen.

Kortom, grootse plannen, maar dus ook een flinke kostenpost. Leven in Azië is natuurlijk goedkoper dan in Europa. Alles bij elkaar gaat het toch om een groot bedrag: de vluchten, ook van Jakarta naar Bangkok en de kosten van de training in Jakarta. In totaal gaat het om €3.000 die we daarvoor nodig hebben (grofweg €1.000 vluchten, €1.000 verblijfkosten en €1.000 kosten training). Ik kan daarbij alle steun heel goed gebruiken. En daarbij vraag ik jullie hulp.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Internationale topbadmintonners in actie op Yonex Dutch Junior 2023

Van 1 tot en met 5 maart 2023 vindt de 41ste editie van de Yonex Dutch Junior International plaats. 350 topbadmintonners onder 19…

26 januari 2023

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Mixkoppel Debora Jille en Ties van der Lecq uitgeschakeld in Indonesie

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

26 januari 2023

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Vlaamse overheid bouwt topsportsubsidies Badminton Vlaanderen af: Gitzwarte dag

Volgens Badminton Vlaanderen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) op basis van het advies van Sport Vlaanderen…

22 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!