SportSport

Piek scoort 100% op het Carlton NK

Piek scoort 100% op het Carlton NK

Na vijf toernooizeges op rij op de Bitburger Open Grand Prix, Scottish Open Grand Prix, Irish Open, Italian Open en de de Caperio Sweden Masters heeft de als 1e geplaatste Selena Piek tijdens de Carlton Nederlandse Kampioenschappen Badminton in Almere samen met haar dubbelpartners Eefje Muskens (vrouwendubbel) en Jacco Arends (Mixdubbel) laten zien dé dubbelspecialiste van Nederland te zijn door maximaal te scoren.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na het behalen van de nationale titel zowel 2012 in de mix- als de vrouwendubbel en in 2013 in de vrouwendubbel wist de dubbelspecialiste van de Nederlandse kernploeg badminton Selena Piek, net als in 2012, twee nationale titels binnen te halen.

Voor een enthousiast publiek in Almere liet

Piek, samen met haar dubbelpartners Jacco Arends in de mixdubbel en Eefje Muskens in de damesdubbel, zien dat zij de dubbelspecialiste van dit moment is door met een 100% score het Carlton NK af te sluiten. Zonder veel moeite wist zij de weg te vinden tot de finale in zowel de mix- als de damesdubbel. In alle wedstrijden waren twee games voldoende voor de duo's Piek/Muskens en Piek/Arends om de titels naar zich toe te trekken.

De finale van de mixdubbel werd in de eerste game nog even spannend waarbij een goed spelende als 3e geplaatste Jelle Maas en Iris Tabeling weg leken te lopen bij Piek/Arends. Uiteindelijk was het duo Piek/Arends toch een maatje te groot en werd met 23-21 en 21-19 de titel binnen gehaald.

In het vrouwendubbelfinale hebben Selena Piek en Eefje Muskens, zoals verwacht, met overmacht de nationale titel veroverd. Het duo Myke Halkema/Gayle Mahulette werd eenvoudig in de finale met 21-13 en 21-13 verslagen waardoor ook deze titel mee naar huis werd genomen.

Selena: "Zo…. dit is wat ik wilde. Maar goed, je moet het toch nog maar even doen he. Dat we de titel in het vrouwendubbel mee zouden nemen was te verwachten maar doordat de topvorm er niet helemaal was lag de druk op de mixdubbel. Het is gelukt en ik kan niet anders zeggen dat ik tevreden ben met het resultaat. Ik heb nu vijf nationale titels op mijn naam staan en dat voelt goed!", aldus Piek.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!