clubzoeker

Piek scoort 100% op het Carlton NK

Piek scoort 100% op het Carlton NK

Na vijf toernooizeges op rij op de Bitburger Open Grand Prix, Scottish Open Grand Prix, Irish Open, Italian Open en de de Caperio Sweden Masters heeft de als 1e geplaatste Selena Piek tijdens de Carlton Nederlandse Kampioenschappen Badminton in Almere samen met haar dubbelpartners Eefje Muskens (vrouwendubbel) en Jacco Arends (Mixdubbel) laten zien dé dubbelspecialiste van Nederland te zijn door maximaal te scoren.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na het behalen van de nationale titel zowel 2012 in de mix- als de vrouwendubbel en in 2013 in de vrouwendubbel wist de dubbelspecialiste van de Nederlandse kernploeg badminton Selena Piek, net als in 2012, twee nationale titels binnen te halen.

Voor een enthousiast publiek in Almere liet

Piek, samen met haar dubbelpartners Jacco Arends in de mixdubbel en Eefje Muskens in de damesdubbel, zien dat zij de dubbelspecialiste van dit moment is door met een 100% score het Carlton NK af te sluiten. Zonder veel moeite wist zij de weg te vinden tot de finale in zowel de mix- als de damesdubbel. In alle wedstrijden waren twee games voldoende voor de duo's Piek/Muskens en Piek/Arends om de titels naar zich toe te trekken.

De finale van de mixdubbel werd in de eerste game nog even spannend waarbij een goed spelende als 3e geplaatste Jelle Maas en Iris Tabeling weg leken te lopen bij Piek/Arends. Uiteindelijk was het duo Piek/Arends toch een maatje te groot en werd met 23-21 en 21-19 de titel binnen gehaald.

In het vrouwendubbelfinale hebben Selena Piek en Eefje Muskens, zoals verwacht, met overmacht de nationale titel veroverd. Het duo Myke Halkema/Gayle Mahulette werd eenvoudig in de finale met 21-13 en 21-13 verslagen waardoor ook deze titel mee naar huis werd genomen.

Selena: "Zo…. dit is wat ik wilde. Maar goed, je moet het toch nog maar even doen he. Dat we de titel in het vrouwendubbel mee zouden nemen was te verwachten maar doordat de topvorm er niet helemaal was lag de druk op de mixdubbel. Het is gelukt en ik kan niet anders zeggen dat ik tevreden ben met het resultaat. Ik heb nu vijf nationale titels op mijn naam staan en dat voelt goed!", aldus Piek.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!