SportSport

DKC'ers presteren uitstekend op Carlton NK 2014

DKC'ers presteren uitstekend op Carlton NK 2014

De badmintonners van BC DKC uit Den Haag hebben dit weekend uitstekende resultaten geboekt op de Nederlandse Kampioenschappen in Almere. De mooiste prestatie kwam op naam van kopman Dennis van Daalen de Jel, die geheel onverwachts de finale van het herenenkelspel bereikte.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De 29-jarige speler ging daarin eervol ten onder tegen de nummer één van de plaatsingslijst Eric Pang. Daarnaast waren er ook nog twee halve finales waarin een DKC'er acte de presence gaf: Mark Caljouw in het enkelspel en Michiel Kruijt in het dubbelspel (samen met Leon Nottelman van BV Slotermeer).

Nadat Van Daalen de Jel (nummer acht van Nederland) in de achtste finale Jerry Natenstedt (Duinwijck) op een nederlaag trakteerde, wachtte in de kwartfinale de als tweede geplaatste Nick Fransman. In de play-off finale van 2013 had de DKC'er met 21-19 in de derde game gewonnen van Fransman, die toen voor BC Amersfoort uitkwam. Tijdens het NK werd datzelfde scenario uit de kast gehaald, waardoor Van Daalen de Jel in de halve eindstrijd stuitte op Erik Meijs (derde geplaatst). Ook hij werd in drie games aan de kant gezet door de inwoner van Wateringen. Pas in de finale moest Van Daalen de Jel zijn meerdere erkennen in Pang, die in twee games zegevierde. De DKC-speler kwam ook in het dubbelspel uit met Rikkert Suijkerland van VELO. In de achtste finale bleek het als eerste geplaatste koppel Ruud Bosch/Koen Ridder een maatje te groot voor de Nederlands kampioenen van 2007.

Caljouw, Nederlands nummer zeven, boekte in de kwartfinale een knappe overwinning op Jordy Hilbink, die als vierde was geplaatst in Almere (21-18 in de derde game). In de halve finale kruiste het 19-jarige toptalent de degens met Pang. Caljouw bood goed tegenstand, maar bleek nog niet in staat de latere Nederlands kampioen echt in de problemen te brengen. In het herendubbel (samen met de andere DKC'er Thomas Wijers) vond Caljouw ook zijn Waterloo tegen Bosch en Ridder in de kwartfinale.

Een andere opvallende prestatie werd neergezet door Kruijt, die met gelegenheidspartner Nottelman verrassend de halve finale bereikte. Daarin bleken de uiteindelijke winnaars Jacco Arends en Jelle Maas te sterk. Zowel in het herenenkelspel, als het gemengd dubbelspel (met DKC-speelster Veerle Wijers) ging Kruijt onderuit in de achtste finale. Voor Veerle Wijers was de achtste finale ook het eindstation in het damesdubbel (met partner Wendy Slaats van VELO).

Twee DKC'ers uit lagere teams, Leon Ham en Andrie Ochtman, hoopten het hoofdtoernooi te halen van het NK. Beiden kwamen echter niet door de kwalificaties.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!