Kwartfinales voor Mark Caljouw en Soraya de Visch Eijbergen

Kwartfinales voor Mark Caljouw en Soraya de Visch Eijbergen

Mark Caljouw en Soraya de Visch Eijbergen hebben zich beide geplaatst voor de kwartfinales van de FZ Forza Slovenia International.

Ken je BAN Badminton al?

Mark speelde donderdag zijn eerste wedstrijd tegen qualifier Chun Hsien Yu (TPE). Na een vrij eenvoudige eerste set, werd ook de tweede set en daarmee de wedstrijd gewonnen met 21-11 en 21-18. In de tweede ronde versloeg Mark de Tsjech Pavel Florian met 21-19 en 21-11. In de kwartfinale speelt Mark vandaag tegen qualifier Andrew Smith uit Engeland.

Soraya de Visch Eijbergen won haar eerste ronde heel eenvoudig met 21-7 en 21-7 van de qualifier Ema Cizelj (SLO). Ook de tweede ronde won ze vrij eenvoudig met 21-13 en 21-8 van een ander qualifier Anna Demmelmayer (AUT). In de kwartfinale van vandaag speelt Soraya, die als tweede is geplaatst, tegen de als achtste geplaatste Laura Sarosi (HUN).

Jordy Hilbink was als achtste geplaatst en won zijn eerste partij met 21-11 en 21-14 van qualifier Kek Jamnik (SLO). In de tweede ronde speelde Jordy tegen Philip Pawlowski uit Denemarken in een lange (58 minuten) en spannende wedstrijd. De twee waren echt aan elkaar gewaagd en Jordy won de eerste set met 21-18, maar verloor net de tweede en derde set met respectievelijk 21-19 en 21-19.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

Brabant is van oudsher altijd een badmintonbolwerk geweest. Met name in de jaren negentig werden de kampioenschappen…

23 november 2020

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Dit jaarplan 2021 wordt geschreven tijdens de tweede golf van het coronavirus. Deze tweede golf en de daaropvolgende…

19 november 2020

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Will Fabienne Deprez and Peter Gade play an exhibition match?

Most avid badminton fans know German pro shuttler Fabienne Deprez as the 5'7" tall blonde athlete who made her international…

19 november 2020

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Badmintonnen in groepjes van vier: niet dubbelen!

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 17 november jl. maakte het kabinet kenbaar dat we per 19 november terug gaan naar de…

19 november 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!