clubzoeker

Verslag internationaal para-badmintontoernooi in Loughborough-Engeland

Verslag internationaal para-badmintontoernooi in Loughborough-Engeland

Het 1e Internationale Para-Badmintontoernooi geoganiseerd door Badminton England, in de universiteitsstad Loughborough kende een zeer sterk deelnemersveld.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Veel Aziaten hadden zich aangemeld en dat betekende vol aan de bak. Voor Nederland waren geselecteerd Eddy Boerman en Mark Modderman bij de staanders en Jordy Brouwer von Gonzenbach bij de rollers.

Alle onderdelen werden in poultjes van 3 of 4 gespeeld en iedereen heeft in zijn poule wel een Aziatische tegenstander ontmoet.

Eddy Boerman moest vrijdag als eerste speler de baan op tegen Pedro Pablo de Vinatea uit Peru. De eerste game liep de Peruaan flink uit, mede door de veel zelfgemaakte fouten van Eddy en ging de winst naar de speler uit Peru. Met de opdracht in de 2e game meer aan te vallen bij het net, wist Eddy er een mooie winst (24-22) uit te halen en een 3e game binnen te slepen. Helaas ging deze verloren met 17-21. Helaas waren zijn andere tegenstanders ook te sterk. Het verlies tegen Nail Jarvie (Schotland) en Umush Vikram Kumar (India) betekende dat Eddy niet verder ging in het enkelspel.

In het herendubbel met Sukant Kadam (India) werd er 1 keer gewonnen en 1 keer verloren. Ook in dit onderdeel eindigde het toernooi voor Eddy.

Voor Mark Modderman was dit zijn 1e internationale parabadmintontoernooi. Niet zomaar een toernooi en het duurde even voor hij zijn zenuwen onder controle had en gewend was aan de ambiance in deze grote sporthal.

Verloren werd er van Mark van Eyal Bachar (Israel) en Thongkchai Koanboonyard (Thailand), twee ervaren spelers die duidelijk het spel dirigeerden. Op de Duitser Sebastiaan Mueller werd een mooie overwinning behaald, maar helaas ging Mark niet door naar de volgende ronde.

Het herendubbel speelde Mark samen met de Engelsman Bruno Forbes. Ook hier 2x verloren van ervaren koppels: Liek Hou Cheeh en Hairol Fozi Saaba (Maleisië) en Chavarat Kitchokwattana en Thongchai Koanboonyard waren duidelijk een maatje te groot. Met overtuigend spel werd er met duidelijke cijfers gewonnen van het Duitse koppel Sebastiaan Mueller en Leo Hastrich.

Jordy Brouwer von Gonzenbach wist zijn poule door te komen na verlies tegen Kyung Hoon Kim (Korea) en de belangrijke winst tegen de Fransman Francois Nalborczyk. In de kwartfinale stuitte hij op de als 2e geplaatste Jungjun Kim (Korea), een hele sterke tegenstander, waar Jordy weinig antwoord op had. Voor Jordy een gedeelde 3e plaats en dus een plek op het podium tussen al het Aziatische geweld.

De herendubbel met Richard Perot (Frankrijk) verliep minder goed. Er waren te grote verschillen met hun tegenstanders.Kyung Hoon Kim (Korea)/Young-Chin Mi (Duitsland) en Alexander Polstyankin (Rusland) en Martin Rooke (Engeland) waren duidelijk beter en gingen er met de winst vandoor. Wel werd er gewonnen van het Engelse koppel Owan Kilburn en Denny Vettom.

Conclusie: heel veel sterke tegenstand van de Aziatische spelers en mooie resultaten tegen de Europeanen. Een mooie bronzen medaille voor Jordy waar hij trots op mag zijn in dit deelnemersveld. Een goede ervaring en heel veel leermomenten.

Nu eerst vakantie en dan al weer heel snel in training en op weg naar de Europese Kampioenschappen Parabadminton in september in Murcia (Spanje).

Annie van Daal

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!