Dag 2 Canada Open

Dag 2 Canada Open

Vancouver heeft de grootste populatie Chinezen van heel Noord Amerika. Ze hebben zelfs recentelijk San Francisco van de eerste plaats gestoten. Als je daar verder over nadenkt is het toch verwonderlijk waarom Canada maar zeker ook de Verenigde Staten achterblijft als badmintonnatie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hoewel de bezoekersaantallen erg teleurstellend zijn tijdens dit toernooi schijnt badminton hier wel heel populair te zijn met maar liefst zeven clubs alleen al in de stad Vancouver. Het overgrote merendeel bestaat uit badmintonners met Chinese roots.

Datzelfde geldt voor de badmintonclubs in de Verenigde Staten. Bovendien zijn er veel oud internationals uit Azië die hun geluk beproeven in Noord Amerika dus aan goede coaches geen gebrek zou je denken. Misschien zouden ze eens moeten gaan samenwerken in plaats van als op zichzelf staande eilandjes ieder voor zich.

Samantha en Iris speelden vandaag hun eerste wedstrijd tegen echte Canadezen luisterend naar de namen Cheng en Tam. De eerste set was wat onwennig en werd aan het einde nog even spannend ondanks een hele ruime voorsprong. De tweede set liep een stuk beter en werd met 21-4 gewonnen.

Later in de middag was het de beurt aan Jorrit en Samantha. Ook zij moesten het opnemen tegen de Chinese Canadezen Chun en Yuen. De wedstrijd kwam geen moment in gevaar en werd met 21-7 en 21-5 gewonnen.

In de tussentijd heb ik wat huiswerk kunnen doen. Tegenstanders voor morgen op de camera, eventuele tegenstanders voor volgende week op de camera plus tegenstanders voor later die we vast nog wel een keer tegen kunnen gaan komen.

Donderdag spelen Jorrit en Samantha om 17.00 plaatselijke tijd tegen de Koreanen Ryu en Lee en spelen Samantha en Iris de laatste wedstrijd op het speelschema om 21.05. Hun tegenstandsters komen ook uit Korea en hoewel ik het niet met volle zekerheid durf te zeggen zouden het zusjes kunnen zijn.

Rune Massing

<

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!