SportSport

Dag 1 Canada Open

Dag 1 Canada Open

Afgelopen vrijdag zijn Jorrit de Ruiter, Samantha Barning, Iris Tabeling en ik in het vliegtuig gestapt richting Vancouver. Eric Pang was twee weken eerder al vertrokken en heeft kunnen trainen in Seattle, wat ongeveer twee uur rijden van Vancouver ligt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vanwege mijn vlucht op vrijdag kon ik niet bij de bondsvergadering aanwezig zijn en zodoende geen verslag uitbrengen over de stand van zaken op Papendal.

De wedstrijden worden gespeeld in, hoe kan het ook anders in Canada, een omgebouwde ijshockeyhal. De organisatie heeft de wedstrijdmatten direct op het beton gelegd, dus de vloer is keihard. Dit leverde hele verhitte discussies op tijdens de manager's meeting. De spelers klaagden terecht dat het onverantwoordelijk is onder deze omstandigheden te moeten spelen. De BWF gaf aan dat er geen exacte eisen gesteld worden aan de (onder)vloer en dat bijvoorbeeld een tapijt onder de wedstrijdmat gewenst is maar niet vereist. De organisatie deelde mee dat ze er op dit tijdstip toch niks meer aan zouden kunnen doen en dat er geen veranderingen meer zouden plaatsvinden.

Het kwalificatietoernooi ging maandagochtend van start met om 17.00 de eerste rondes van het hoofdtoernooi in de mannensingles. Eric, als 2e geplaatst, speelde tegen een Koreaan uit de kwalificaties. Dat zegt niet zo heel over de sterkte, alleen dat deze Koreaan dus geen wereldranking heeft. Eric, gesteund door zijn vrouw Yao Jie op de tribune, begon goed aan de wedstrijd maar raakte zijn voorsprong door vlagen van afwezigheid en onoplettendheid ook heel gauw weer kwijt. Bij 16-20 achter maakte Eric vijf punten op rij maar wist hij zijn setpunt niet te verzilveren. De tweede set ging ogenschijnlijk makkelijk naar Eric mede door zijn dominantie aan het net, maar moest er wel hard gewerkt worden voor de punten. Beide spelers begonnen zichtbaar vermoeid aan de derde set.

Het was inmiddels 22.30 plaatselijke tijd en de laatste wedstrijd in de vrijwel lege ijshockeyhal. Eric kon niet goed meer achter de shuttles komen en speelde teveel passieve clears. De basis van de Koreaan kon dus meer naar voren, want hij hoefde niet bang te zijn om overspeeld te worden in het achterveld. De Koreaan won de wedstrijd in de verlenging. Teleurstellend. Eric kan zich nu gaan voorbereiden op de US Open voor volgende week.

Dinsdag worden alle eerste rondes in de andere disciplines gespeeld. Jorrit en Samantha staan als eerste geplaatst en hebben een bye evenals Iris en Samantha die als derde geplaatst staan. Zij moeten nog even geduld hebben tot woensdag.

Rune Massing

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!