Dag 1 Canada Open

Dag 1 Canada Open

Afgelopen vrijdag zijn Jorrit de Ruiter, Samantha Barning, Iris Tabeling en ik in het vliegtuig gestapt richting Vancouver. Eric Pang was twee weken eerder al vertrokken en heeft kunnen trainen in Seattle, wat ongeveer twee uur rijden van Vancouver ligt.

Maak kennis met Noah Haase!

Vanwege mijn vlucht op vrijdag kon ik niet bij de bondsvergadering aanwezig zijn en zodoende geen verslag uitbrengen over de stand van zaken op Papendal.

De wedstrijden worden gespeeld in, hoe kan het ook anders in Canada, een omgebouwde ijshockeyhal. De organisatie heeft de wedstrijdmatten direct op het beton gelegd, dus de vloer is keihard. Dit leverde hele verhitte discussies op tijdens de manager's meeting. De spelers klaagden terecht dat het onverantwoordelijk is onder deze omstandigheden te moeten spelen. De BWF gaf aan dat er geen exacte eisen gesteld worden aan de (onder)vloer en dat bijvoorbeeld een tapijt onder de wedstrijdmat gewenst is maar niet vereist. De organisatie deelde mee dat ze er op dit tijdstip toch niks meer aan zouden kunnen doen en dat er geen veranderingen meer zouden plaatsvinden.

Het kwalificatietoernooi ging maandagochtend van start met om 17.00 de eerste rondes van het hoofdtoernooi in de mannensingles. Eric, als 2e geplaatst, speelde tegen een Koreaan uit de kwalificaties. Dat zegt niet zo heel over de sterkte, alleen dat deze Koreaan dus geen wereldranking heeft. Eric, gesteund door zijn vrouw Yao Jie op de tribune, begon goed aan de wedstrijd maar raakte zijn voorsprong door vlagen van afwezigheid en onoplettendheid ook heel gauw weer kwijt. Bij 16-20 achter maakte Eric vijf punten op rij maar wist hij zijn setpunt niet te verzilveren. De tweede set ging ogenschijnlijk makkelijk naar Eric mede door zijn dominantie aan het net, maar moest er wel hard gewerkt worden voor de punten. Beide spelers begonnen zichtbaar vermoeid aan de derde set.

Het was inmiddels 22.30 plaatselijke tijd en de laatste wedstrijd in de vrijwel lege ijshockeyhal. Eric kon niet goed meer achter de shuttles komen en speelde teveel passieve clears. De basis van de Koreaan kon dus meer naar voren, want hij hoefde niet bang te zijn om overspeeld te worden in het achterveld. De Koreaan won de wedstrijd in de verlenging. Teleurstellend. Eric kan zich nu gaan voorbereiden op de US Open voor volgende week.

Dinsdag worden alle eerste rondes in de andere disciplines gespeeld. Jorrit en Samantha staan als eerste geplaatst en hebben een bye evenals Iris en Samantha die als derde geplaatst staan. Zij moeten nog even geduld hebben tot woensdag.

Rune Massing

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!