clubzoeker

Dag 1 Canada Open

Dag 1 Canada Open

Afgelopen vrijdag zijn Jorrit de Ruiter, Samantha Barning, Iris Tabeling en ik in het vliegtuig gestapt richting Vancouver. Eric Pang was twee weken eerder al vertrokken en heeft kunnen trainen in Seattle, wat ongeveer twee uur rijden van Vancouver ligt.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vanwege mijn vlucht op vrijdag kon ik niet bij de bondsvergadering aanwezig zijn en zodoende geen verslag uitbrengen over de stand van zaken op Papendal.

De wedstrijden worden gespeeld in, hoe kan het ook anders in Canada, een omgebouwde ijshockeyhal. De organisatie heeft de wedstrijdmatten direct op het beton gelegd, dus de vloer is keihard. Dit leverde hele verhitte discussies op tijdens de manager's meeting. De spelers klaagden terecht dat het onverantwoordelijk is onder deze omstandigheden te moeten spelen. De BWF gaf aan dat er geen exacte eisen gesteld worden aan de (onder)vloer en dat bijvoorbeeld een tapijt onder de wedstrijdmat gewenst is maar niet vereist. De organisatie deelde mee dat ze er op dit tijdstip toch niks meer aan zouden kunnen doen en dat er geen veranderingen meer zouden plaatsvinden.

Het kwalificatietoernooi ging maandagochtend van start met om 17.00 de eerste rondes van het hoofdtoernooi in de mannensingles. Eric, als 2e geplaatst, speelde tegen een Koreaan uit de kwalificaties. Dat zegt niet zo heel over de sterkte, alleen dat deze Koreaan dus geen wereldranking heeft. Eric, gesteund door zijn vrouw Yao Jie op de tribune, begon goed aan de wedstrijd maar raakte zijn voorsprong door vlagen van afwezigheid en onoplettendheid ook heel gauw weer kwijt. Bij 16-20 achter maakte Eric vijf punten op rij maar wist hij zijn setpunt niet te verzilveren. De tweede set ging ogenschijnlijk makkelijk naar Eric mede door zijn dominantie aan het net, maar moest er wel hard gewerkt worden voor de punten. Beide spelers begonnen zichtbaar vermoeid aan de derde set.

Het was inmiddels 22.30 plaatselijke tijd en de laatste wedstrijd in de vrijwel lege ijshockeyhal. Eric kon niet goed meer achter de shuttles komen en speelde teveel passieve clears. De basis van de Koreaan kon dus meer naar voren, want hij hoefde niet bang te zijn om overspeeld te worden in het achterveld. De Koreaan won de wedstrijd in de verlenging. Teleurstellend. Eric kan zich nu gaan voorbereiden op de US Open voor volgende week.

Dinsdag worden alle eerste rondes in de andere disciplines gespeeld. Jorrit en Samantha staan als eerste geplaatst en hebben een bye evenals Iris en Samantha die als derde geplaatst staan. Zij moeten nog even geduld hebben tot woensdag.

Rune Massing

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!